MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

4 διευθύνσεις στο κέντρο της Αθήνας με τα πιο νόστιμα tacos

Ανακαλύψαμε τα τέσσερα πιο ξεχωριστά μεξικάνικα spots για αυθεντικά και νόστιμα tacos.

Photo by Xavier crook on Unsplash
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η αλήθεια είναι πως το να βρεις καλό μεξικάνικο στην Αθήνα -πόσο μάλλον στο κέντρο- δεν ήταν πάντα εύκολη υπόθεση. Οι λάτρεις των tacos έπρεπε για πολλά χρόνια να περιμένουμε την άνθηση και διάδοση της μόδας που είναι σήμερα το μεξικάνικο φαγητό. Και φυσικά αυτό δεν ήταν στην αρχή αναγκαστικά καλό, ειδικά όταν μερικά εγχειρήματα ήταν κάπως “εξελληνισμένα” -δηλαδή όχι αυθεντικά.

Πλέον όμως, στην πόλη μας μπορεί κανείς να βρει πολλά και καλά μεξικάνικα spots, που ξέρουν από αυθεντικά tacos και έχουν δώσει τη δική τους νότα στην κουζίνα αυτή. Εμείς ξεχωρίσαμε τα τέσσερα καλύτερα, που μάλιστα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, σε διαφορετική γωνιά το κάθε ένα.

Loco "<yoastmark

Το Loco είναι ένα ολοκαίνουριο μεξικάνικο στέκι, που προσγειώθηκε μόλις πριν από έναν μήνα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πολυσύχναστη οδό Καλαμιώτου. Σίγουρα ο πιο cool (και ιδανικός για τα Instagram stories σας) χώρος που έχουμε δει εδώ και καιρό, το Loco σερβίρει μερικά από τα πιο ξεχωριστά tacos που έχουμε δοκιμάσει: με αρνί που ψήνεται 15 ώρες, al pastor με γύρο ιμπέρικο, με βοδινό strip loin, με ψητά μανιτάρια πλευρώτους, με κροκέτα μπακαλιάρου και με γύρο κοτόπουλο, πουρέ κουνουπιδιού, ανανά και σάλτσα chipotle -τα οποία δοκιμάσαμε και εντυπωσιαστήκαμε. Μπορείτε να καθίσετε είτε στα τραπέζια του εξωτερικού χώρου πάνω στον πεζόδρομο, είτε σε έναν από τους δύο πολύ όμορφα σχεδιασμένους ορόφους.

Poncho Tacos


Στην πλατεία Καρύτση βρίσκεται το πολύχρωμο και μικροσκοπικό Poncho Tacos, στο οποίο καθημερινά ο Poncho Alvarez ετοιμάζει tacos με την αυθεντική μεξικάνικη συνταγή. Όλα είναι ολόφρεσκα και χειροποίητα -ναι, ακόμα και οι τορτίγιες. Μπορεί οι επιλογές να είναι περιορισμένες, αλλά να είστε σίγουροι ότι είναι παραπάνω από ικανοποιητικές. Οι τρεις “συνταγές” tacos που σερβίρουν είναι οι εξής: Τα δροσερά Tacos el pastor (με χοιρινό μαριναρισμένο σε παραδοσιακά μεξικάνικα μπαχαρικά, κόλιανδρο φρέσκο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανανά που κλέβει την παράσταση), τα πολύ ελαφριά Τaco Hongos (με μανιτάρια, μπαχαρικά και μαϊντανό) και τα πιο αναβαθμισμένα Τaco Hongos al Pastor (με μανιτάρια μαριναρισμένα σε παραδοσιακά μεξικάνικα μπαχαρικά, και κολιανδρο, κρεμμύδι και slice ανανά). Μπορείτε να απολαύσετε τα tacos σας στα stands που βρίσκονται έξω από το Poncho, ή κάνοντας τη βόλτα σας στην πολύ όμορφη πλατεία Καρύτση.

Mamacita "<yoastmark

Η Mamacita βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος στο Σύνταγμα, στον δρόμο προς την Πλάκα -πιο κέντρο δεν γίνεται. Taqueria και Cocteleria, στη Mamacita θα δοκιμάσετε μερικά από τα πιο νόστιμα tacos της Αθήνας σε πολλούς συνδυασμούς, όπως tacos camarones (με ψητή γαρίδα), barbacoa (με μοσχάρι μαγειρεμένο σε μπύρα), suavecito (με μαύρα φασόλια, ιδανικό για χορτοφάγους) και φυσικά τα κλασικά με κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το “Tacos del Sastre” και να φτιάξετε μόνοι σας τα tacos σας με όποιο συνδυασμό σας αρέσει!
Απόλλωνος 9Β, Αθήνα

Coyoacan


Περπατώντας στο Θησείο, μπορείς πολύ εύκολα να προσπεράσεις το Coyoacan, αν δεν γνωρίζεις ότι στον πεζόδρομο Ηρακλειδών βρίσκεται κρυμμένη μία «όαση», με καλό μεξικάνικο φαγητό και καταπληκτικά cocktails. Υπέροχα διακοσμημένο, γεμάτος μεξικανικές πινελιές και πράσινο, αλλά και με μία ευφάνταστη τοιχογραφία της Φρίντα Κάλο στον ένα τοίχο, το Coyoacan θα μπορούσε εύκολα να βρίσκεται σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Το μενού περιλαμβάνει ό,τι ξέρουμε και αγαπάμε από τη μεξικάνικη κουζίνα: αυθεντικό ceviche, φοβερή παέγια, αλλά και μαριναρισμένη πικάνια. Τα χειροποίητα και ολόφρεσκα tacos όμως είναι αυτά που κλέβουν κάθε φορά την παράσταση και μας μεταφέρουν κατευθείαν στο Μεξικό -τα tacos al pastor με ψιλοκομμένο χοιρινό είναι must.
Ηρακλειδών 10, Θησείο

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b