MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Louis Vuitton: Η τελευταία ανδρική συλλογή του Virgil Abloh για το φθινόπωρο 2022

Λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο του Virgil Abloh, αποκαλύφθηκε η τελευταία του ανδρική συλλογή για τον Louis Vuitton.

Credits: Louis Vuitton
Credits: Louis Vuitton
Monopoli Team

Όσο ο κόσμος της μόδας προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τον χαμό του Virgil Abloh, που έφυγε από τη ζωή στις 28 Νοεμβρίου το 2021 σε ηλικία 41 ετών, η τελευταία του ανδρική συλλογή για τον Louis Vuitton αποκαλύφθηκε.

Ο Virgil Abloh ήταν ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής συλλογής της Louis Vuitton και είχε ολοκληρώσει αυτή τη συλλογή πριν από τον θάνατο του.

Για την προ-φθινοπωρινή συλλογή του 2022, ο Abloh κατάφερε να επαναπροσδιορίσει το ανδρικό στυλ βασισμένος στην πρωτοποριακή αισθητική που είχε αναπτύξει, το “boyhood ideology” που συνδυάζει streetwear, επαγγελματικά ρούχα και επίσημα ενδύματα.

Credits: Louis Vuitton

Credits: Louis Vuitton

Η τελευταία κολεξιόν του περιλαμβάνει κοστούμια με σορτσάκια, κομμάτια γεμάτα με το λόγκο-μονόγραμμα LV, εφαρμοστές φόρμες, στενά παντελόνια καμπάνα και track shirts με παραμάνες.

Credits: Louis Vuitton

Credits: Louis Vuitton

Όσο για τα αξεσουάρ, περιλαμβάνουν καπέλα με πέπλα μελισσοκόμων γεμάτα με σχέδια γκράφιτι από τον καλλιτέχνη Ghusto Leon, δερμάτινα μοκασίνια, παπούτσια με αποδομημένες σόλες από καουτσούκ και ανάλαφρες παντόφλες.

Credits: Louis Vuitton

Credits: Louis Vuitton

Το διάσημο sneaker του Louis Vuitton “Runner Tactic” έχει ανανεωθεί με δικτυωτές λεπτομέρειες, ενώ τα σακίδια γέμισαν με το κλασικό “Damier” μοτίβο του οίκου.

Σε μία επίσημη δήλωση του οίκου, ο Abloh είχε αποκαλύψει ότι ήθελε να “γιορτάσει την ιδέα της εμπορευματικότητας και όχι να αρνηθεί την ύπαρξη της με τον τρόπο που η μόδα τείνει να κάνει”. Τότε ο Louis Vuitton είχε σημειώσει ότι η συλλογή είχε ολοκληρωθεί, ενώ οι φωτογραφίσεις είχαν γίνει ήδη πριν φύγει από τη ζωή ο σχεδιαστής στις 28 Νοεμβρίου του 2021.

Για να τιμήσουν τη ζωή του σχεδιαστή, τα καταστήματά της εταιρίας του Off-White άδειασαν τα ράφια τους και τα γέμισαν με λουλούδια σε μία πολύ όμορφη κίνηση-φόρο τιμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBulgari: Το νέο λαμπερό κατάστημα του οίκου στη Σανγκάη, από ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b