MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Bulgari: Το νέο λαμπερό κατάστημα του οίκου στη Σανγκάη, από ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας

Το νέο κατάστημα του οίκου κοσμημάτων στη Σανγκάη αποκτά μία λαμπερή είσοδο από ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας, που θυμίζουν πολύτιμους λίθους.

Το νέο κατάστημα της Bulgari στη Σανγκάη, © bulgari
Το νέο κατάστημα της Bulgari στη Σανγκάη, © bulgari
Monopoli Team

Στο Plaza 66, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Σανγκάης, βρίσκεται ένα νέο κατάστημα του οίκου Bulgari που μετά την παρέμβαση του αρχιτεκτονικού γραφείου MVRDV έχει γίνει πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

Η λαμπερή πρόσοψη, που είναι κατασκευασμένη από γυάλινα ταμπλό τα οποία δημιουργήθηκαν από ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας, κάνει το κατάστημα να μοιάζει φτιαγμένο από νεφρίτη, τον πολύτιμο λίθο-σήμα κατατεθέν της Σανγκάης.

Το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο με βάση την Ολλανδία έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με τον πολυτελή οίκο κοσμημάτων -αυτή είναι η τρίτη συνεργασία τους. Όπως τα προηγούμενα σχέδια, έτσι και αυτό το πρότζεκτ στη Σανγκάη αντλεί έμπνευση από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε ο οίκος Bulgari, μία μπουτίκ στον δρόμο Via Condotti στη Ρώμη.

Ενώ λοιπόν υιοθέτησε την διάσημη οπτική ταυτότητα όλων των καταστημάτων Bulgari σε όλο τον κόσμο, το MVRDV χάρη στην ομοιότητα του χρώματος με εκείνο του νεφρίτη, κατάφερε να αποτίσει φόρο τιμής και στην κινέζικη πόλη, που φιλοξενεί το νέο αυτό κατάστημα.

Πρόκειται για ένα περίπλοκο έργο, που κάθε επίπεδό του έχει και διαφορές πολιτισμικές αναφορές -από την Ιταλία μέχρι και την Κίνα. Η αρ ντεκό αρχιτεκτονική συνδυάζεται με τα υψηλής ποιότητας κοσμήματα (οι χρυσές λεπτομέρειες στο έργο αποτελούν φόρο τιμής στον οίκο) και συνδυάζει καταπληκτικά την δυτική και την ανατολική κουλτούρα.


Το έργο αποδεικνύει ότι ακόμα και σε πολυτελή καταστήματα, τα ανακυκλωμένα, βιώσιμα υλικά, δεν είναι απαγορευτικά. Στόχος του MVRDV και του Bulgari είναι τα σχέδια του καταστήματος να δημιουργούνται από υλικά 100% κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα, ο φωτισμός είναι έτσι φτιαγμένος ώστε να μειώνει το αποτύπωμα ενέργειας του μαγαζιού, χρησιμοποιώντας λιγότερο από τη μισή ενέργειας μιας τυπικής εγκατάστασης, όπως είναι αυτή.

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία του MVRDV στο παρακάτω βίντεο:


[relart 1]

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b