MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι Halocraft είναι μία μπάντα, που αγαπά να λέει ιστορίες

Με αφορμή το live τους στο Temple, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, η τετραμελής μπάντα Halocraft μάς συστήνεται, μιλά για το νέο της άλμπουμ και μας προσκαλεί να χαθούμε στον μυστήριο, μουσικό της κόσμο.

Ειρήνη Μωραϊτη | 07.12.2021

H post-cinematic rock μπάντα των Halocraft αποτελείται από τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς και χαρίζει με κάθε εμφάνιση και δημιουργία της έναν ατμοσφαιρικό ήχο, που εγείρει στον κάθε ακροατή τα συναισθήματα που ο ίδιος θέλει να βιώσει. Οι ιστορίες που διηγούνται οι παραμυθάδες της post rock σκηνής είναι μοναδικές και εμπνευσμένες, και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε.

Στις 9 Δεκεμβρίου, ο extraordinary Rabbit, ο marvellous Cat, ο magnificent Wolf και ο majestic Fox, θα κληθούν να μας μαγέψουν στο stage του Temple, παρουσιάζοντας μας το νέο άλμπουμ τους, με τίτλο “A Mother to Scare Away the Darkness”. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 9 κινηματογραφικά κομμάτια, που διηγούνται μία δική τους ιστορία, και όλα μαζί εμπλουτίζουν την θεματική του.

Η μπάντα, με τον έντονο αέρα μυστηρίου, μάς μίλησε για την πορεία της στην μουσική σκηνή, τα άλμπουμ αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Οι Halocraft είναι μία μπάντα που θέλει να διηγείται τις δικές της ιστορίες

Οι Halocraft είναι μία μπάντα που θέλει να διηγείται τις δικές της ιστορίες                                                

Ποιοι ακριβώς είναι οι Halocraft; Πώς αποφασίσατε να ενωθείτε και να δημιουργήσετε μία μπάντα.

Οι Halocraft είναι μια τετραμελής cinematic – post rock μπάντα από τα Γιαννιτσά. Όλα τα μέλη είχαν ξανασυνεργαστεί σε παλαιότερα σχήματα, οπότε υπήρχε χημεία, και όλα τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους.

Πώς θα περιγράφατε τους Halocraft σε μία πρόταση;

Μια μπάντα που αγαπάει να λέει ιστορίες!

Ξεκινήσατε από τα Γιαννιτσά και φτάσατε να κάνετε περιοδεία στις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Συναντήσατε δυσκολίες στη διαδρομή αυτή και πώς βιώσατε την ευρωπαϊκή σκηνή;

Εννοείται πως υπήρξαν δυσκολίες τόσο κατά τη διοργάνωση όσο και στη διάρκεια της περιοδείας, αλλά οι εμπειρίες που αποκτήσαμε και οι άνθρωποι που γνωρίσαμε ήταν ανεκτίμητης αξίας. Γνωρίζοντας πως η post rock ως είδος έχει μεγαλύτερη απήχηση εκτός συνόρων, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το τουρ και η απήχηση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη των προσδοκιών. Ανυπομονούμε για το επόμενο.

Ξέρατε από την αρχή πως το είδος σας θα ήταν το post rock, ή αυτό είναι κάτι που ανακαλύψατε στην πορεία.

Η μπάντα ξεκίνησε ως hard rock, αλλά ο post rock ήχος μας έβγαινε πιο φυσικά και επιλέξαμε να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο. Η post rock σκηνή στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή, αλλά έχει μεγάλη προοπτική και γι’ αυτό το λόγο κάναμε και τη μετάβαση αυτή, πέρα από την αγάπη που είχαμε για το είδος.

Μας αρέσει να αποδίδουμε μια θεατρικότητα στις εμφανίσεις μας, για να ενισχύσουμε το συναισθηματικό φορτίο της μουσικής μας

Κάθε άλμπουμ σας μας διηγείται μία ιστορία. Ποια ιστορία θέλει να μας πει το A Mother to Scare Away the Darkness;

Το A mother to scare away the darkness και το Chains for the sea αποτελούν κομμάτια της ίδιας ιστορίας, η οποία θα ολοκληρωθεί με το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ, το οποίο ελπίζουμε να έχουμε κυκλοφορήσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2022. Το νέο μας άλμπουμ είναι η αρχή της ιστορίας και αφηγείται το πως η πρωταγωνίστρια (η γυναίκα που εμφανίζεται στα εξώφυλλα μας) μάζευε και μεγάλωνε τα παιδιά που έβρισκε εγκαταλελειμμένα στο δάσος, ενώ ταυτόχρονα τους δίδασκε τα μυστικά του σύμπαντος.

Στα ντραμς βρίσκουμε τον magnificent Wolf

Στα ντραμς βρίσκουμε τον magnificent Wolf

Ακούγοντας το άλμπουμ, μπορεί κανείς να βιώσει διάφορα συναισθήματα. Από ανακούφιση ως και αγωνία. Πόσο σημαντικό είναι για μία μπάντα να ξέρει πως οι δημιουργίες της «μιλούν» στην ψυχή των ανθρώπων;

Σκοπός της μουσικής μας είναι να ταξιδέψει και να εμπνεύσει τους ακροατές. Η απουσία στίχου στα περισσότερα κομμάτια είναι επιτηδευμένη, ώστε να μην καθοδηγούμε τη φαντασία των ακροατών, αλλά να τους προσφέρουμε ένα καμβά, για να ζωγραφίσουν τις δικές τους σκέψεις.

Ο extraordinary Rabbit αναλαμβάνει την κιθάρα, τα φωνητικά και τα loops.

Ο extraordinary Rabbit αναλαμβάνει την κιθάρα, τα φωνητικά και τα loops.

Στο προηγούμενό σας άλμπουμ, το Chains For The Sea, θα μπορούσε κανείς να διακρίνει μία σύνδεση με το νέο σας άλμπουμ. Ήταν αυτός ο σκοπός σας εξαρχής, ή προέκυψε στην πορεία;

Ήταν εξ’ αρχής αυτός ο σκοπός μας και μάλιστα το κλείσιμο του A mother to scare away the darkness έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενώνεται απρόσκοπτα με την αρχή του Chains for the sea. Συνεπώς, τα άλμπουμ δεν ακούγονται ξεχωριστά, αλλά ως μία ενιαία οντότητα. Το ίδιο θέλουμε να πετύχουμε και με το επόμενο άλμπουμ.

Στις live εμφανίσεις σας βγάζετε έναν αρκετά μυστήριο χαρακτήρα, που στην Ελλάδα δεν το βλέπουμε συχνά. Πώς εμπνευστήκατε την ιδέα της μάσκας, των ονομάτων και γενικά της μυστικιστικής ατμόσφαιρας που κυριαρχεί στις εμφανίσεις σας;

Όταν ανεβαίνουμε στο stage είμαστε οι χαρακτήρες της ιστορίας. Οι μάσκες, τα πανωφόρια και τα backgrounds εξυπηρετούν αυτόν το σκοπό. Μας αρέσει να αποδίδουμε μια θεατρικότητα στις εμφανίσεις μας, για να ενισχύσουμε το συναισθηματικό φορτίο της μουσικής μας.

Ο marvellous Cat είναι στην κιθάρα και τα πλήκτρα.

Ο marvellous Cat είναι στην κιθάρα και τα πλήκτρα.

Ετοιμάζετε κάτι για το άμεσο μέλλον;

Αν όλα πάνε καλά έχουμε σκοπό να ξαναμπούμε στο στούντιο το καλοκαίρι του 2022, για να ηχογραφήσουμε το τελευταίο σκέλος της ιστορίας μας, το οποίο ελπίζουμε να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο. Επίσης, έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για το επόμενο μας ευρωπαϊκό τουρ, το οποίο ελπίζουμε να γίνει τον Φεβρουάριο του 2023.

Στο μπάσο είναι ο majestic Fox

Στο μπάσο είναι ο majestic Fox

Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου θα εμφανιστείτε στο Temple. Τί να περιμένει το κοινό να ακούσει σε αυτό το live;

Την Πέμπτη στις 9 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσουμε το καινούριο μας άλμπουμ και αν μας το επιτρέψει ο χρόνος, θα παίξουμε και κάποια κομμάτια από το Chains for the sea. Θα έχουμε την τιμή να μοιραστούμε το stage με τους φίλους μας, Message in a cloud και Egoera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKάτια Γκουλιώνη: Θα προτιμούσα να χάσω μια δουλειά, από το να μην σταθώ στο πλευρό συναδέλφου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι Halocraft θα εμφανιστούν live την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Μαζί τους οι Message In A Cloud και οι Egoera.

Ώρα Προσέλευσης: 20:00 / Ώρα Έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10€, στην είσοδο 12€
Προπώληση εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο Viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876

Η εμφάνιση των Halocraft στην Αθήνα αποτελεί μέρος της mini ελληνικής περιοδείας τους σε Θεσσαλονίκη [Rover | 8/12], Λάρισα [Skyland | 10/12] και Βόλο [Café Society – 11/12].

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b