ΣΥΝΤΑΓΗ
Βελουτέ σούπα κολοκύθας από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Απολαυστική βελουτέ σούπα κολοκύθας με τραγανά κρουτόν, για έντονα αρώματα και γεύσεις στην κουζίνα σας!

Monopoli Team
07.11.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 500 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος)
- κομμένη σε μεγάλους κύβους
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 1 πατάτα κομμένη στα τέσσερα
- 2 πράσα το λευκό μέρος κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- Φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ.σούπας
- αγελαδινό βούτυρο
- 1/2 κούπα κρ. γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ.μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- Κρουτόν
- Βούτυρο αγελαδινό
- Πάπρικα καπνιστή
- Ελαιόλαδο
- Άνηθος

- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με την κολοκύθα,την πατάτα, το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια μέχρι να σοταριστούν για πέντε λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά ανακατεύουμε και αφήνουμε αλλά 3 με 4 λεπτά να σοταριστούν και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα άρωματά τους.
- Προσθέτουμε φυσικό χυμό πορτοκαλιού τόσο όσο χρειάζεται να σκεπάσει τα λαχανικά και βράζουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βάζουμε τα λαχανικά με τον ζωμό στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
- Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και περνάμε ξανά από το μπλέντερ.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το αγελαδινό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και μπλεντάρουμε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε με ψημένα κρουτόν και ψιλοκομμένο άνηθο.
Ψιλοκόβουμε φέτες του τοστ σε μικρούς κύβους (χωρίς την κόρα) τους περνάμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάρτα σοκολάτας με αχλάδια από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Athens Baroque Festival: Το πάθος του μπαρόκ ζωντανεύει στην Αθήνα
Μια βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στη σκιά των Βράχων – και το καλοκαίρι κράτησε λίγο ακόμη
Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και οι εξελίξεις στη θεραπεία
Πρεμιέρες: Ισπανική επέλαση στις αίθουσες
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Γιώργος Κεβρεκίδης: Ο Έλληνας καλλιτέχνης προσκεκλημένος της Salt Research Instanbul
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη