ΣΥΝΤΑΓΗ
                Βελουτέ σούπα κολοκύθας από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Απολαυστική βελουτέ σούπα κολοκύθας με τραγανά κρουτόν, για έντονα αρώματα και γεύσεις στην κουζίνα σας!
 
      
                  
              
          Monopoli Team          
          
        07.11.2021
        A
  A
          Υλικά:
 Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
          
          
        
        
        
                
                
                
        
                                  
                
        
                  - 500 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος)
- κομμένη σε μεγάλους κύβους
- 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
- 1 πατάτα κομμένη στα τέσσερα
- 2 πράσα το λευκό μέρος κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- Φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ.σούπας
- αγελαδινό βούτυρο
- 1/2 κούπα κρ. γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ.μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- Κρουτόν
- Βούτυρο αγελαδινό
- Πάπρικα καπνιστή
- Ελαιόλαδο
- Άνηθος
 Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με την κολοκύθα,την πατάτα, το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια μέχρι να σοταριστούν για πέντε λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά ανακατεύουμε και αφήνουμε αλλά 3 με 4 λεπτά να σοταριστούν και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα άρωματά τους.
- Προσθέτουμε φυσικό χυμό πορτοκαλιού τόσο όσο χρειάζεται να σκεπάσει τα λαχανικά και βράζουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βάζουμε τα λαχανικά με τον ζωμό στο μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
- Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και περνάμε ξανά από το μπλέντερ.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το αγελαδινό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και μπλεντάρουμε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε με ψημένα κρουτόν και ψιλοκομμένο άνηθο.
Ψιλοκόβουμε φέτες του τοστ σε μικρούς κύβους (χωρίς την κόρα) τους περνάμε ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάρτα σοκολάτας με αχλάδια από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
A
  A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
          ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  
  Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
  
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ  
        
      
        
      
      
      
        
      
    NEWS FEED
    ΔΗΜΟΦΙΛΗ  
  
  
  Μη γελάτε, θα σας δει ο κόσμος: Ένα τρυφερό ταξίδι γυναικείας αυτοδιάθεσης στο 66ο ΦΚΘ
          
                    
            
            Έγκριση νέας θεραπείας για 5 μορφές καρκίνου
          
                    
            
            Chiesi “We ACT Day” 2025: Περιβαλλοντική ευθύνη σε δράση
          
                    
            
            Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου
          
                    
            
            Δωρεάν webinar: Ευεξία και Επιτυχία στην Επιχειρηματικότητα
          
                    
            
            Halloween Party στο PLAYMOBIL FunPark
          
                    
            
            Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
          
                    
            
            H COSMOTE TELEKOM Μεγάλος Χορηγός του 66ου ΦΚΘ
          
                    
            
            Οι Foreigner για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες για την προπωληση
          
                    
            
            Cow | Deer: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Royal Court Theatre
          
             
         
     
    