MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Σπάρτακος, σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με τον Σπάρτακο, σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ανοίγει ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων Τhe Bolshoi Live from Moscow στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σπάρτακος, του Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Σπάρτακος, του Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Monopoli Team

Με τον Σπάρτακο, ένα από πλέον εντυπωσιακά επικά ρωσικά μπαλέτα, σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς πάνω στην βραβευμένη μουσική του Αράμ Χατσατουριάν, ανοίγει ο κύκλος των φετινών μεταδόσεων Τhe Bolshoi Live from Moscow την Κυριακή 7 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας.

Σε αυτό το μεγάλης κλίμακας έργο, που έχει υψηλές δεξιοτεχνικές απαιτήσεις, οι τέσσερις πρωταγωνιστές, ο Σπάρτακος, η Φρυγία, ο Κράσσος και η Αίγινα, έρχονται συχνά στα όρια των σωματικών τους δυνάμεων και της τεχνικής τους αρτιότητας, αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα αριστουργήματα της νεοκλασικής ρωσικής σχολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζόρνταν, με τη Μαρία Κορινθίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη στο Alhambra Art Theatre12.09.2018

Η θεαματική παραγωγή του Μπολσόι, στην οποία συμμετέχουν οι Κορυφαίοι, οι Σολίστ και το Corps de Ballet του ιστορικού θεάτρου, προβάλλεται ζωντανά από τη Μόσχα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Σπάρτακος του Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σπάρτακος, του Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα μπαλέτο-σήμα κατατεθέν του φημισμένου χορευτικού συνόλου Μπολσόι

Ο Σπάρτακος δημιουργήθηκε από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς το 1968 ειδικά για τα Μπολσόι και καθιερώθηκε αμέσως ως το μπαλέτο-σήμα κατατεθέν του φημισμένου χορευτικού συνόλου. Μάλιστα, στο πρώτο ανέβασμα του Σπάρτακου, τον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του θρυλικού μονομάχου ερμήνευσε ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές του 20ού αιώνα, ο Βλαντίμιρ Βασίλιεφ. Τον Σπάρτακο έχουν ενσαρκώσει έκτοτε μεγάλα αστέρια του κλασικού χορού, όπως ο Ιρέκ Μουχαμέντοφ, ο Κάρλος Ακόστα και άλλοι.

Σπάρτακος του Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σπάρτακος, του Γιούρι Γκριγκορόβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το έργο

Μετά τους κατακτητικούς πολέμους του στη Θράκη ο ύπατος Κράσσος επιστρέφει θριαμβευτής στη Ρώμη σέρνοντας αιχμάλωτους τον αριστοκράτη Σπάρτακο και τη σύζυγό του Φρυγία. Το ζευγάρι χωρίζεται βίαια: ο Σπάρτακος φυλακίζεται, και η Φρυγία γίνεται σκλάβα του υπάτου. Όμως, η αγάπη του Σπάρτακου για τη γυναίκα του και ο πόθος του για ελευθερία θα τον οδηγήσουν να ηγηθεί μιας εξέγερσης πρωτοφανούς για τα ρωμαϊκά χρονικά. Σύντομα, πολλοί δούλοι θα επαναστατήσουν μαζί του. Αλλά η Αίγινα, η δολοπλόκος και γοητευτική σύντροφος του Κράσσου, εισχωρεί στις γραμμές των επαναστατών για να καταστρέψει τα σχέδια του Σπάρτακου.

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ραφαέλλο Τζοβανιόλλι και στο σενάριο του Νικολάι Βολκόφ. Συμμετέχουν οι Κορυφαίοι, οι Κορυφαίες, οι Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπολσόι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Λυρική Σκηνή: Επιστρέφουν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους12.09.2018

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ραφαέλλο Τζοβανιόλλι

Μουσική: Αράμ Χατσατουριάν
Χορογραφία: Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Παίζουν: Οι Κορυφαίοι, οι Κορυφαίες, οι Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπολσόι. 

Διάρκεια: 170'
Τιμές Εισιτηρίων: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15€
Σενάριο: Νικολάι Βολκόφ
Πληροφορίες: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Παραστάσεις: Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 17:00
Link Εισιτηρίων: megaron.gr
Πληροφορίες Χώρου: Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 72 82 333, http://www.megaron.gr
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ