MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΔΡΑΣΕΙΣ

  Εθνική Λυρική Σκηνή: Επιστρέφουν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις για όλους

  Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφουν για το 2021-22 με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλους, διαπολιτισμικά ερασιτεχνικά σύνολα και εργαστήρια σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ «Ολυμπίας».

   Διαπολισιμική Χορωδία | Φωτο Ι. Καμπάνης
  Διαπολισιμική Χορωδία | Φωτο Ι. Καμπάνης
  Monopoli Team

  Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφουν και παρουσιάζουν για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2021/22 ένα ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα δράσεων για παιδιά, εφήβους, νέους, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενήλικες, άτομα 65 ετών και άνω, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της Αθήνας και της περιφέρειας.

  Ένας πειραματικός και βιώσιμος χώρος καλλιτεχνικής καινοτομίας

  Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, δράσεις για όλη την οικογένεια, διαπολιτισμική εκπαίδευση για εφήβους, διαπολιτισμικά ερασιτεχνικά σύνολα (Χορωδία, Ορχήστρα, Χορός), ποικίλες δράσεις για άτομα 65+, προγράμματα για νέους καλλιτέχνες και εργαστήρια σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους συνθέτουν το νέο πλούσιο πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022.

  Στη διάρκεια αυτών των δέκα μηνών οι εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τις αίθουσες δοκιμών της Χορωδίας και του Μπαλέτου μέχρι την Εναλλακτική Σκηνή, θα μετατραπούν για μια ακόμη σεζόν σε έναν ευρύ, ευέλικτο, πειραματικό και βιώσιμο χώρο καλλιτεχνικής καινοτομίας και έρευνας, όπου ένα δίκτυο καταξιωμένων καλλιτεχνών / εκπαιδευτικών επανασυστήνει την όπερα, το μπαλέτο και το μουσικό θέατρο στο ευρύ κοινό.

  Πρόγραμμα για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

  Μετά την επιτυχία του περσινού προγράμματος «Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;», το πιλοτικό πρόγραμμα διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης συνεχίζεται με το εργαστήριο «To φυλαχτό», το οποίο απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής, υπό την καθοδήγηση της συνθέτριας Δήμητρας Τρυπάνη.

  Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις Λυρικής

  Διαπολιτισμική-Ορχήστρα | Φωτο: Κ.-Δρακότη

  Δράσεις για όλη την οικογένεια

  Οι δράσεις για όλη την οικογένεια, που διακόπηκαν ξαφνικά λόγω της πανδημίας, επιστρέφουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φέρνοντας τα εργαστήρια «Όπερα από κούνια» για βρέφη και νήπια, «Μπαμπά, χορεύουμε;», μια πρόσκληση σε χορό με τον μπαμπά σου, «Meet the Nutcracker» για τους θαυμαστές του κλασικού χορού, «StΟpera Μotion: Ριγολέττος» που ζωντανεύει οπερατικές ιστορίες με την τεχνική του stop motion animation.

  Δύο νέα ξεχωριστά εργαστήρια σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & για Νέους, «Λυρικοί Μικρομηκάδες» και «Stop motion animation Ο καρυοθραύστης». Επίσης, η δράση «Τα μαγικά μαξιλάρια / Sleepover» έρχεται να προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία: τη διανυκτέρευση στην ΕΛΣ με αφορμή την παράσταση «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά.

  Διαπολιτισμικό πρόγραμμα για εφήβους

  Η Διαπολιτισμική εκπαίδευση για εφήβους περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Co-OPERAtive», το οποίο βραβεύτηκε με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019. Πρόκειται για ένα φυτώριο όπερας για μια μεικτή ομάδα 30 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Αττική.

  Διαπολιτισμικά ερασιτεχνικά σύνολα

  Μετά το μεγάλο διάστημα παύσης των διά ζώσης συναντήσεων, η Διαπολιτισμική Ορχήστρα και η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζουν τα μοναδικά μουσικά ταξίδια τους, ενώ η Ορχήστρα Γκάμελαν στοχεύει στη δημιουργία της πρώτης ινδονησιακής ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα. Φέτος, τα Διαπολιτισμικά ερασιτεχνικά σύνολα εμπλουτίζονται με τη δημιουργία του Διαπολιτισμικού Χορού.

  Δράσεις για άτομα άνω των 65

  Οι δράσεις για άτομα 65+ συνεχίζονται με εντατικές πρόβες σε εβδομαδιαία βάση με τα δύο από τα δημοφιλή εργαστήρια του Τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων, Χορωδία 65+ και Κιθάρα Express. Στις δράσεις έρχεται να προστεθεί το Γ΄ στάσιμο, βασιζόμενο πάνω στις τεχνικές συνόλου θεάτρου και μουσικής.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνική Λυρική Σκηνή: To πρόγραμμα των παραστάσεων μέχρι το τέλος του χρόνου12.09.2018

  Εκπαιδευτικές και Καλλιτεχνικές Δράσεις στη Σκιάθο

  Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ανάγκης σύνδεσης των δράσεών μας με το κοινό της περιφέρειας, οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τον Δήμο Σκιάθου, υλοποιώντας πληθώρα εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων στο νησί, με τη συμμετοχή της ταινίας μικρού μήκους εργαστηρίου «Λυρικοί Μικρομηκάδες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και για Νέους και με πολλές ακόμη συνεργασίες με περιφερειακούς δήμους και φορείς ανά την Ελλάδα.

  Στις επόμενες σελίδες ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα Οκτωβρίου 2021 – Ιουλίου 2022

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Καλλιτεχνική συντονίστρια: Εύα Καρτερού

  Διεύθυνση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου

  Καλλιτεχνικές συνεργάτιδες: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου, Χριστίνα Σπανού

  Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: [email protected]

  Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ