ΣΥΝΤΑΓΗ
Κολοκυθοπιτάκια γλυκά από τη food blogger Mrs Olivespoon
Λαχταριστά, γλυκά κολοκυθοπιτάκια που ξεχειλίζουν από αρώματα φθινοπωρινών μπαχαρικών και κολοκύθας!

Monopoli Team
22.10.2021
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα
- 120 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
- Λιγότερο από 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. καρύδια ψίχα

- Ξεκινάμε με τη γέμιση για να έχει κρυώσει όταν θα γεμίσουμε τα πιτάκια μας.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα τα μπαχαρικά και το μέλι ή τη καστανή ζάχαρη.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα σπασμένα τα καρύδια.
- Με ένα κουπατ στρογγυλό κόβουμε τη ζύμη μας. Ένα για βάση και ένα για καπάκι. Συνολικά υπολογίστε βγαίνουν 12 με 15 πιτάκια.
- Σε κάθε βάση βάζουμε 1 με 1μιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα πιτάκια.
- Κλείνουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι. Αν δεν κολλάει η ζύμη βάλτε λίγο νεράκι.
- Προαιρετικά μπορείτε να αλείψετε λίγο αυγό αλλιώς τα τοποθετείτε έτσι στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Θέλουμε να πάρει όμορφο χρώμα από πάνω κι από κάτω.
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές της Mrs Olivespoon.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ορέστεια: Η παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στην Επίδαυρο
Η Ορχήστρα Johann Strauss Wiener στο Ηρώδειο για τα 200 χρόνια Γιόχαν Στράους
Ο Δήμος Αθηναίων «ξηλώνει» τα καρτοτηλέφωνα στην Αθήνα
Free City: Όσα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Όλα όσα θα κάνουμε την εβδομάδα 18-24 Αυγούστου
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Το άγνωστο σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης
Hot or Not #180: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Βella Ciao#31: Ο καλλιτέχνης στο μεταίχμιο μεταξύ λογικής και τρέλας
Γιατί οι παρέες γράφουν ιστορία τα καλοκαίρια;