MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Πέντε μαγαζιά της Αθήνας που σερβίρουν τα πιο γευστικά smoothie bowls

Μία υγιεινή επιλογή είναι πάντα η καλύτερη λύση όταν θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και γλυκό, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο θρεπτικό όσο ένα smoothie bowl.

Photo by Pradeep Javedar on Unsplash
Photo by Pradeep Javedar on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Τι σκέφτεται κάποιος όταν ακούει τη λέξη smoothie; Σίγουρα κάτι θρεπτικό και παράλληλα νόστιμο, γεμάτο φρούτα, λαχανικά, superfoods ό,τι χρειαζόμαστε δηλαδή για να αντιμετωπίσουμε γεμάτοι ενέργεια την ημέρα μας. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν όλα αυτά τα βρίσκατε σε ένα bowl;

Σίγουρα έχετε δει τα πολύχρωμα smoothie bowl πολλές φορές στην αρχική σας σελίδα στο Instagram -η αλήθεια είναι ότι όσο πιο δημιουργικός είναι κανείς με τα toppings και τους συνδυασμούς που προτιμά, τόσο πιο όμορφο και “ιδανικό” για φωτογράφιση είναι και το smoothie bowl.

Τα smoothies και συγκεκριμένα τα smoothie bowl, δεν είναι δηλαδή ένας απλός χυμός από παγωμένα φρούτα. Αρχικά, μεγάλη σημασία έχει ο συνδυασμός αυτών των φρούτων, έπειτα η προσθήκη γιαουρτιού μπορεί να τα απογειώσει. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθούμε ποτέ, γιατί οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

Το κέντρο της Αθήνας έχει πλέον γεμίσει με δεκάδες μαγαζιά που μας προσφέρουν καθημερινά τα υγιεινά τους smoothie bowl, τα οποία εκτός από νόστιμα και χαμηλά σε θερμίδες, είναι και ιδανικά για τα Instagram stories μας.

Εμείς ξεχωρίζουμε όμως τα πέντε παρακάτω μαγαζιά, τα οποία αποτελούν το ιδανικό spot για να απολαύσουμε δροσιστικά και υγιεινά smoothie bowls, ακόμα και τώρα, που το φθινόπωρο έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Burger Fest επέστρεψε: 5 must στάσεις που πρέπει να κάνεις στη “γιορτή” των burgers12.09.2018

Happy Blender

Ας ξεχάσουμε για λίγο τις δεκάδες αλμυρές επιλογές του Happy blender, το οποίο έχει ξετρελάνει τα τελευταία χρόνια το Μοναστηράκι, και ας επικεντρωθούμε στις ξεχωριστές και άκρως λαχταριστές επιλογές που προσφέρει στην κατηγορία των smoothie bowls.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ύπαρξη μίας μεγάλης ποικιλίας προσφέρει πολλές επιλογές και αυτό είναι καλό. Αν είμαστε όμως αναποφάσιστοι, η φαινομενικά απλή επιλογή μπορεί να γίνει αυτόματα μία δύσκολη διαδικασία. Κανένας λόγος δεν υπάρχει για ανησυχία βέβαια, καθώς κάθε εβδομάδα έχει εφτά μέρες και κάθε μία από αυτές μπορεί να ξεκινήσει και με ένα διαφορετικό smoothie bowl.

Για να γίνει η σωστή η αρχή όμως, εμείς προτείνουμε το Pitaya Berry Bowl, με οργανικό dragon fruit, φράουλα, μπανάνα και γάλα αμυγδάλου. Συνοδεύεται από ακτινίδιο, σπόροι chia, νιφάδες καρύδας και granola και υπόσχεται μία μοναδική γευστική απόλαυση.

Το ίδιο υπόσχεται και το Açai Love Bowl. Το νεοφερμένο από την Βραζιλία Açai, ένα superfood πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, έχει ήδη γίνει αρκετά δημοφιλές και στην Ελλάδα, οπότε θα το δείτε να “κυκλοφορεί” αρκετά στα μενού των μαγαζιών που προσφέρουν πιο υγιεινές επιλογές. Η συγκεκριμένη επιλογή διαθέτει οργανικό açai χωρίς ζάχαρη, μπανάνα, φράουλα, φυστικοβούτυρο και γάλα αμυγδάλου, ενώ συνοδεύεται με μπανάνα, μήλο, αμύγδαλα, goji berries, σπόρους chia, μέλι και κολοκυθόσπορους.
Ηφαίστου 39, Μοναστηράκι

Healthies

View this post on Instagram

A post shared by Healthies (@healthiesstreetfood)

Αν θες να φας υγιεινά, αλλά η αισθητική του πιάτου και του μαγαζιού που θα επιλέξεις να είναι instagram worthy, τότε το Healthies είναι το ιδανικό spot για σένα. Το καινούριο στολίδι στο Κουκάκι, το οποίο επισκεφτήκαμε και λατρέψαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, έχει έρθει να μας διδάξει πώς δημιουργείται ένα υγιεινό και φυσικά πεντανόστιμο street food.

Οι τορτίγιες του μπορεί να είναι κόλαση, τα smoothie bowls του όμως είναι σκέτη απόλαυση και θα ήταν κρίμα να μην βουτήξουμε το κουτάλι μας στους αρμονικούς συνδυασμούς τους. Οι vegan και λαχταριστές επιλογές του, συνθέτουν τον καλύτερο συνδυασμό για ένα ξεχωριστό μπολ.

Το πρωινό μας μπορεί να γίνει καλύτερο με ένα Smoothie Choco Bowl, το οποίο περιέχει γιαούρτι καρύδας, κακάο, μπανάνα, μέλι, μύρτιλο, μήλο και granola. Μας χαρίζει όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε και ένα χαμόγελο για να ξεκινήσουμε όμορφα την μέρα μας.
Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖυμαρικά στο… χέρι: Πέντε στέκια για μία μοναδική εμπειρία “pasta street food”12.09.2018

Healthy harmony

View this post on Instagram

A post shared by Healthy Harmony (@healthyharmonypiraeus)

To πρωτοποριακό open kitchen juice και salad bar στην καρδιά του Πειραιά, ακούει στο όνομα Healthy harmony και ενθουσιάζει τους επισκέπτες του όχι μόνο με τις γεύσεις, αλλά και με την όμορφη αισθητική του. Μετά από μία σαλάτα, την οποία επιβάλλεται να φτιάξεις από το μηδέν στο ονειρικό και με μεγάλη ποικιλία open salad bar του, σίγουρα ταιριάζει ένα νόστιμο smoothie bowl. Εμείς θα προτείνουμε δύο, για να έχεις και επιλογές.

Έχουμε πλέον καταλάβει πως το υγιεινό δεν σημαίνει αυτόματα και άγευστο. Αυτό μας το επιβεβαιώνει και το υγιεινό spot του Πειραιά και μας συστήνει το Smoothie bowl sweet green, με μπανάνα, μήλο, mango, σπανάκι, μέλι και granola. Ένας καλός συνδυασμός για ένα καλύτερο γεύμα, που θα μας κρατήσει χορτάτους αλλά και ευχαριστημένους.

Αν τώρα, προσέχεις λίγο παραπάνω, το Smoothie bowl protein coconut, με σκόνη πρωτεΐνης, μπανάνα, βρώμη, κακάο, φουντούκι και granola, είναι η ιδανικότερη επιλογή. Λίγη παραπάνω πρωτεΐνη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Πραξιτέλους 156-158, Πασαλιμάνι, Πειραιάς

Pure Juice bar

Αν ψάχνεις για υγιεινά αλλά καθόλου τετριμμένα smoothie bowls, μόλις βρήκες το Pure Juice bar και εκεί πρέπει να μείνεις. Και αφού θα το επισκεφτείς, δοκίμασε και ένα από τα buddha bowls τους, την νέα λαχταριστή και άκρως θρεπτική επιλογή που ήρθε τα τελευταία χρόνια για να μείνει.

Σχετικά όμως με τα smoothie bowls του Pure Juice bar, που μας περιμένει στο Κολωνάκι, δεν έχουμε να πούμε και πολλά, καθώς το μενού μιλάει από μόνο του. Ποιοτικά υλικά, ποικιλία φρούτων και ξεχωριστές ιδέες συνδυασμών, έρχονται να βάλουν ένα τέλος στις βασικές και “πολυφορεμένες” προτάσεις για smoothie bowl. Το μόνο που μένει είναι μία επίσκεψη και η επιλογή του μπολ που θα σας προτείνουμε και η εμπειρία θα είναι μοναδική.

Ο λόγος για το JungleBowl, το οποίο θα μας πάει μια βόλτα στην τροπική ζούγκλα και θα μας συστήσει σε έναν άκρως ξεχωριστό γευστικό συνδυασμό. Διαθέτει αβοκάντο, αμυγδαλοβούτυρο, μάνγκο, matcha, φυτικό γάλα και σπανάκι και πάνω του “ξαπλώνουν” διάφορα φρούτα εποχής, coconut flakes και γύρη. Μία “γροθιά” ενέργειας αλλά και απόλαυσης, για να πάει καλά η μέρα μας.

Σίνα 21, Κολωνάκι

TO BAZAKI

Υπάρχει η ρήση πως πρώτα χορταίνει το μάτι. Και στο ΒΑΖΑΚΙ αυτό το τηρούν ευλαβικά, καθώς τα smoothie bowl του είναι μικρά εκθέματα τέχνης. Και όπως πάντα, ο σοφός λαός έχει δίκιο, καθώς στο όμορφο spot του Χαλανδρίου, χορταίνει και το μάτι μας αλλά και εμείς.

Από το 2014 μας σερβίρουν ακατάπαυστα τις υγιεινές και ξεχωριστές επιλογές τους και με τόσα χρόνια εμπειρίας μπορούν να θεωρηθούν πλέον ειδικοί στα γευστικά αυτά μπολ, που έχουν κατακλίσει το ίντερνετ τα τελευταία χρόνια. Και πράγματι, δύο συγκεκριμένα smoothie bowl τους θα θέλαμε να μας κάνουν συντροφιά κάθε μέρα στο πρωινό μας.

Το πρώτο είναι το Blue spirulina bowl. Εκτός από μπλε και πανέμορφο, είναι και απόλυτα θρεπτικό. Περιέχει μπλε σπιρουλίνα, μπανάνα και topping από άγρια μούρα, cacao neebs, αμύγδαλα και νιφάδες βρώμης. Όπως είναι γνωστό, η σπιρουλίνα αποτελεί superfood και είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, περιέχει πρωτεΐνη, σίδηρο, βιταμίνες και βοηθάει στην διατήρηση της μνήμης. Έτσι, το Blue spirulina bowl μας δίνει το δικαίωμα να λέμε πως το τρώμε τόσο συχνά, για να έχουμε καλή μνήμη!

Αν πάλι η μνήμη σου είναι άριστη και δεν χρειάζεσαι την βοήθεια της σπιρουλίνας, η καρύδα θα έχει πάντα την τιμητική της στην υγιεινή αυτή επιλογή. Ειδικά αν είναι συνδυασμένη με βιολογικά υλικά και αποτελεί την λευκή οπτασία του μενού. Μιλάμε για το Coconut Bowl, ένα bowl με vegan γιαούρτι καρύδας, βιολογικά κάσιους, goji berries, μπανάνα και σιρόπι αγαύης.

Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι

Και με αυτές τις λαχταριστές και ξεχωριστές επιλογές, καταρρίπτεται εύκολα ο μύθος που θέλει το υγιεινό να μην είναι νόστιμο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥγιεινό delivery: Πέντε στέκια στην Αθήνα για φαγητό “απ’ έξω” χωρίς τύψεις12.09.2018

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b