MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Υγιεινό delivery: Πέντε στέκια στην Αθήνα για φαγητό “απ’ έξω” χωρίς τύψεις

Αυτά είναι τα 5 αγαπημένα μας στέκια στην Αθήνα για υγιεινό φαγητό αμέσως στην πόρτα μας

Pink Pitaya bowl και Ocean blue Spirulina bowl από το Χαρούμενο Μπλεντεράκι, φωτογραφία/credits: Facebook/Happy Blender
Pink Pitaya bowl και Ocean blue Spirulina bowl από το Χαρούμενο Μπλεντεράκι, φωτογραφία/credits: Facebook/Happy Blender
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Τέτοια εποχή, πριν από ένα χρόνο -κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown δηλαδή- μία ήταν η τάση της καραντίνας: το μαγείρεμα. Μετά από πολύ καιρό, βρεθήκαμε σπίτι με περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ’ ότι είχαμε συνηθίσει. Έτσι πολλοί από εμάς αποφασίσαμε να τεστάρουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες, με το banana bread να γίνεται must trend.

Όσο περισσότερο μένουμε στο σπίτι, όμως, τόσο πιο πολύ χάνουμε την όρεξη να μαγειρεύουμε κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε στο delivery, είτε αυτό είναι πίτσα, σουβλάκια, sushi ή και μαγειρευτά. Σίγουρα, ένα cheat day μία φορά την εβδομάδα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι μας έχει λείψει το “καλό” φαγητό, όσο δελεαστικό κι αν είναι το junk food.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε πέντε αγαπημένα μας στέκια στην Αθήνα που αποδεικνύουν ότι το delivery μπορεί να είναι υγιεινό και φυσικά νόστιμο!

Healthies
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Healthies (@healthiesstreetfood)


Για το Healthies και τα υπέροχα πιάτα του έχουμε ξαναμιλήσει. Πρόκειται για το νέο, αγαπημένο μας στέκι στο Κουκάκι, όπου θα βρείτε το πιο υγιεινό street food της πόλης! Από πεντανόστιμες ομελέτες με ασπράδια αυγού μέχρι vegan πεϊνιρλί, από wraps χωρίς ίχνος λιπαρών μέχρι ευφάνταστες σαλάτες, αλλά και υπέροχα vegan burger, το Healthies έχει προτάσεις για όλες τις ώρες! Με προσεκτικά επιλεγμένα και φρέσκα υλικά, healthy εναλλακτικές και έμφαση στην ποιότητα, τότε ακόμα και το πιο γευστικό φαγητό μπορεί να είναι υγιεινό -χωρίς να βασίζεται σε πρώτες ύλες γεμάτες συντηρητικά. Έρχεται στην πόρτα σας μέσω e-food και Wolt.
Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHealthies: Το ολοκαίνουριο στέκι στο Κουκάκι για… υγιεινό street food12.09.2018

Me
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη μe (@me_kolonaki)


Το Me στο Κολωνάκι είναι πλέον διάσημο για το υπέροχο brunch του -που ναι, ακόμα και αυτό είναι healthy! Τα bowls έρχονται σε μεγάλη ποικιλία -μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε vegan bowls με γιαούρτι αμυγδάλου ή καρύδας ή και acai και σε bowls με στραγγιστό γιαούρτι, πλούσια σε φρούτα και super foods, ενώ ακόμα και τα pancakes τους είναι υγιεινά, ιδιαίτερα στη vegan και gluten free εκδοχή τους. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τις healthy επιλογές για μεσημεριανό. Εκτός από υπέροχες και πλούσιες σαλάτες (όπως είναι η πολύ ιδιαίτερη σαλάτα κριθαράκι που είναι γεμάτη με πρωτεΐνη), στο Me θα βρείτε κι άλλες επιλογές, όπως είναι οι σούπες ημέρας, φαλάφελ, φιλέτο γαλοπούλας και φρέσκο σολομό.
Καψάλη 10, Αθήνα

Miss Tartu


Η Miss Tartu άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 και από τότε τα Εξάρχεια απέκτησαν την πιο υγιεινή bistro της πόλης. Στο μενού της Tartu θα βρείτε πολυφαγικά και χορτοφαγικά γεύματα για όλες τις ώρες, που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν επιλογές για υγιεινό (αλλά νόστιμο!) φαγητό κάθε στιγμή της ημέρας. Από το πρωινό και το brunch ξεχωρίζουμε το υπέροχο croquet madame και τα διάφορα acai ή yoghurt bowls. Δεν ξεχνάμε όμως και τις χορταστικές σαλάτες τους, όπως είναι το γεμάτο βιταμίνες Buddha Bowl με κολοκύθα, μπρόκολο, κινόα και ρεβύθια, αλλά και τα κυρίως πιάτα, όπου κυριαρχούν οι παπαρδελες με μοσχάρι ραγού, το μαριναρισμένο σε μπύρα ψαρονέφρι με κρέμα γλυκοπατάτες και φυσικά τις σούπες της ημέρας.
Μαυρομιχάλη 53, Αθήνα

Happy Blender
Υγιεινό delivery: Pink Pitaya bowl και Ocean blue Spirulina bowl από το Χαρούμενο Μπλεντεράκι, φωτογραφία/credits: Facebook/Happy Blender

Υγιεινό delivery: Pink Pitaya bowl και Ocean blue Spirulina bowl από το Χαρούμενο Μπλεντεράκι, φωτογραφία/credits: Facebook/Happy Blender

Αν είστε λάτρεις των υγιεινών bowl, τότε σίγουρα γνωρίζετε το Happy Blender, το οποίο θεωρείται “expert” των açai bowl -και δικαίως. Στο “Χαρούμενο Μπλεντεράκι” θα βρείτε τα πιο νόστιμα, πρωτότυπα (και πολύχρωμα) bowls, φρεσκότατες σαλάτες, υγιεινά σάντουιτς  και σνακ, αλλά και smoothies από φρέσκα φρούτα και λαχανικά ή matcha tea αν επιθυμείτε κάποιο ρόφημα. Να σημειωθεί ότι η “φιλοσοφία” τους είναι τα υγιεινά προϊόντα υψηλής ποιότητας με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Στην πόρτα σας μέσω Wolt και e-food.
Ηφαίστου 39, Μοναστηράκι

Avocado

Avocado’s most praised creation. Our signature homemade Burger, made with fresh ingredients, is absolutely impossible to resist.

Δημοσιεύτηκε από Avocado: Food For Life στις Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Το Avocado θεωρείται εδώ και δέκα χρόνια το απόλυτο στέκι για τους vegetarians και vegans. Δύο είναι τα μότο του Avocado “Let love in, Let love out” και “Είμαστε ό,τι τρώμε”. Έτσι, φέρονται με σεβασμό στον πλανήτη, ενώ επιλέγουν τα πιο φρέσκα και θρεπτικά υλικά για τα πιάτα τους. Highlight του μενού τους είναι το διάσημο πλέον “Avocado’s Burger” με γλυκοπατάτες, τζίντζερ, ρεβύθια, και φιστίκια, ενώ και το Teriyaki Burger με φασόλια, βρώμη και tempeh είναι εξίσου γευστικό -και φυσικά υγιεινό! Εκτός από burgers στο “Avocado” θα βρείτε ζυμαρικά, wraps, σαλάτες, σούπες, poke bowl και υπέροχη πίτσα, ενώ σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε την sugar free τάρτα με σοκολάτα. Στην πόρτα σας μέσω Wolt και e-food.
Νίκης 30, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτοί είναι οι νέοι hot φούρνοι της πόλης12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b