MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Το Burger Fest επέστρεψε: 5 must στάσεις που πρέπει να κάνεις στη “γιορτή” των burgers

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χώρας για το burger επιστρέφει στην αγορά του Ο.Α.Κ.Α και εμείς σας προτείνουμε 12 must στάσεις για τα μπιφτεκόψωμα που πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε.

Photo by Peter Dawn on Unsplash
Photo by Peter Dawn on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Το burger είναι για πολλούς από εμάς το αγαπημένο μας fast food. Είτε το κλασικό με μπιφτέκι, είτε με κοτόπουλο, είτε στις vegan εκδοχές του, είναι πάντα η πιο χορταστική επιλογή. Το αγαπημένο μας φαγητό μάλλον το οφείλουμε στους Γερμανούς και συγκεκριμένα στο Αμβούργο, αν και σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, η λέξη hamburger είναι απλά η ονομασία του burger με χοιρινό, και δεν έχει κάποια σχέση με την λέξη Hamburg (Αμβούργο). Επειδή όμως ιστορικοί δεν είμαστε, αλλά αγαπάμε τα λαχταριστά αυτά ψωμάκια, ας δεχτούμε πως από όπου και αν προέρχονται, όποιος και να τα έφτιαξε, εμείς θα τα έχουμε στην καρδιά μας έτσι και αλλιώς.

Τώρα λοιπόν που ξεκίνησε το Burger Fest 2021, θα ήταν… αμαρτία να μην αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται να δοκιμάσουμε κάποιες από τις δεκάδες γευστικές επιλογές που θα συναντήσουμε φέτος στην αγορά του Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι. Εκεί θα μας περιμένουν κάποια από τα πιο γνωστά brand, που ψήνουν και ετοιμάζουν καθημερινά μία από τις αγαπημένες απολαύσεις όλων.

Όπως μας έχει διδάξει η εμπειρία από τα προηγούμενα Burger Fest, όμως, το να έχεις πολλές επιλογές μπορεί να γίνει μαρτύριο για εμάς τους αναποφάσιστους. Πρέπει λοιπόν να πηγαίνουμε παντού με ένα πλάνο και κάποιες πιθανές επιλογές έτοιμες στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Αυτό ακριβώς αναλαμβάνουμε εμείς και συγκεντρώνουμε τις καλύτερες επιλογές για λαχταριστά burger, που περιμένουμε να βρούμε στα περίπτερα του Φεστιβάλ.

Burger Fest 2021: Η επιστροφή

Στις 1-3 και 8-10 Οκτωβρίου επιστρέφει στην αγορά του Ο.Α.Κ.Α το  Φεστιβάλ που όλοι οι λάτρεις των μπιφτεκόψωμων, και όχι μόνο, αναμένουμε κάθε χρόνο καρτερικά και μας υπόσχεται πραγματικά λαχταριστές γεύσεις.

Φέτος, με τα καινούρια δεδομένα που μας επιβάλει η πανδημία, τα εισιτήρια παρέχονται μόνο μέσω ηλεκτρονικής κράτησης. Για αυτό μην αργείτε, κλείστε το εισιτήριο σας και επιλέξτε ποια από τα παρακάτω λαχταριστά burger θα δοκιμάσετε.

Φυσικά, στο Burger Fest δεν πάμε μόνο για να φάμε τα αγαπημένα μας λαχταριστά μπιφτεκόψωμα, αλλά και για το γεμάτο πρόγραμμά του με συναυλίες, dj set και stand up comedy acts (σίγουρα αυτά τα happenings είναι από τις καλύτερες δικαιολογίες για μία θερμιδική ατασθαλία)

Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στα ζουμερά burger που έχουν καταλάβει τον κόσμο του γρήγορου, αλλά πεντανόστιμου, φαγητού; Μάλλον κανείς, για αυτό φροντίστε να επιλέξετε τις καλύτερες για εσάς, από τις 12 επιλογές που σας προτείνουμε, για μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία που δε θα θέλετε να τελειώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBurger Fest 2021: Επιστρέφει η μεγάλη γιορτή του burger στο Ο.Α.Κ.Α.12.09.2018

Μπαρ Μπεε Κιου

View this post on Instagram

A post shared by Μπαρ-Μπεε-Κιου (@mpar_mpee_kiou)

Δεν ονομάζεται άδικα ο ναός του μπιφτεκόψωμου. Όποιον και να ρωτήσεις, που να ξέρει φυσικά να εκτιμήσει ένα καλό burger, θα σου προτείνει το Μπαρ Μπεε Κιου. Εκτός από έξυπνο όνομα, έχει και τεράστια ποικιλία στο μενού του και πραγματικά αν θες ξεχωριστές γεύσεις θα απευθυνθείς εκεί. Με καταστήματα στον Πειραιά, την Νέα Σμύρνη και το Χαλάνδρι, μπορείς να βρεις σίγουρα ένα δίπλα σου, αν θες να γίνεις τακτικός πελάτης, που θα θες, όταν δοκιμάσεις τα λαχταριστά του burger στο Burger Fest.

Όπως είπαμε, ο κατάλογος του είναι μεγάλος και η επιλογή δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη. Για τους λάτρεις του κλασικού θα πάμε στο Μπαρ Μπεε Κιου. Το ομώνυμο μπιφτεκόψωμο έχει μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, τσένταρ, καπνιστό μπέικον, ντομάτα, άισμπεργκ, μαγιονέζα και την διάσημή σάλτσα Μπαρ-μπεε-κιου.

Φυσικά με το τόσο δημιουργικό όνομα του μαγαζιού, ο κατάλογός του δεν θα μπορούσε να έχει κλασικά και βαρετά ονόματα. Το Πουτ Δε Κοτ Ντάουν είναι το επόμενο στην λίστα μας και θα θέλετε σίγουρα να το δοκιμάσετε γιατί, εκτός από καλό όνομα, έχει και λαχταριστά υλικά. Κοτόπουλο πανέ, τσένταρ, μπέικον, σαλάτα coleslaw, sweet chilli και πικάντικη μαγιονέζα, παντρεύονται σε έναν ονειρικό συνδυασμό.

Τέλος, αν είστε τυχεροί και βρείτε το Λα Μπόμπα, την πρόσφατη προσθήκη τους, τότε να είστε σίγουροι πως θα δοκιμάσετε έναν εκρηκτικό συνδυασμό, στην κυριολεξία. Το καινούριο “παιδί” του Μπαρ Μπεε Κιου έχει δύο μοσχαρίσια μπιφτέκια, μπέικον, ένταμ, τηγανητό αυγό, μαγιονέζα και sweet chilli, όλα αυτά παναρισμένα σε πάντσο και λιωμένο τσένταρ. Αν είναι να βουλώσουν οι αρτηρίες μας, ας το αξίζει τουλάχιστον η θυσία!

RnD Burgers

Από τα εξωτικά Χανιά έρχεται να μας ενθουσιάσει το RnD Burgers, με τις παραδοσιακές with a twist γεύσεις του. Αφού θα βρεθείτε στο Burger Fest θα είναι ιεροσυλία να μην επισκεφτείτε την ξεχωριστή καντίνα που ταξίδεψε από την Κρήτη στην Αθήνα, για να μας προσφέρει για δύο λαχταριστά τριήμερα τις γεύσεις της.

Το εμπνευσμένο από την Κρήτη Burge-ρακι τους έχει μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καπνιστό μπριζολάκι, ρόκα, γραβιέρα Κρήτης, ψητή ντομάτα και μαρμελάδα ελιάς. Αν αυτός ο ευφάνταστος συνδυασμός δεν είναι αρκετός για να σε πείσει να το παραγγείλεις, τότε σίγουρα θα χάσεις μία λαχταριστή και σπάνια, καθώς θα το ξανά βρεις μόνο στην Κρήτη, γευστική εμπειρία.

Τώρα, αν το μπιφτέκι δεν σε τρελαίνει, το κοτόπουλο του RnD Burgers θα σε απογειώσει. Το twist δεν το γλιτώνεις βέβαια ούτε εδώ, καθώς θα γνωρίσεις την σαλάτα του Καίσαρα, ανάμεσα όμως σε δύο αφράτα ψωμάκια. Ο λόγος για το Cleopatra burger, με φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα, μπέικον, μαρούλι και Caesar’s sauce, το “αυτοκρατορικό” πιάτο του μπεργκεράδικου με άρωμα Κρήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜία βόλτα στα πέντε καλύτερα ρακάδικα των δυτικών προαστίων12.09.2018

Soho Burgers

Η υπέρτατη απόλαυση μπορεί τελικά να περιοριστεί σε δύο μόνο ψωμάκια brioche; Ναι μας απαντάει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και μας παρουσιάζει το Soho Burgers. Το οποίο θα βρούμε να μας περιμένει στο Burger Fest. Τα ορεκτικά του είναι εξαιρετικά και πολύ μας αρέσουν, αλλά σαν τα burger του δεν είναι. Ξεχωριστές αλλά και πιο παραδοσιακές γεύσεις κοσμούν τον κατάλογό του και εμείς προτείνουμε τις δύο αγαπημένες μας.

Βασιλιάς του μενού είναι φυσικά το The Greek, με γραβιέρα Κρήτης, ντομάτα, κρεμμύδι, ρόκα, μαρμελάδα ελιάς, πιπεριές Φλωρίνης και μαγιονέζα. Τόσο διαφορετικά υλικά φαινομενικά, τόσο ταιριαστά στην πραγματικότητα. Και εκεί που λες ότι βρήκες τι θα πάρεις, έρχεται το Chicken Avocado, με guacamole, iceberg, καραμελωμένο κρεμμύδι και ντομάτα, και το δίλλημα επιστρέφει. Βέβαια, ποιος θα μας κρίνει αν δοκιμάσουμε και τα δύο;

Smash’n Bun

Το περίπτερο του Smash’n Bun ευτυχώς θα μας περιμένει και αυτό στην αγορά του Ο.Α.Κ.Α γιατί θα ήταν κρίμα να λείπει από την μεγαλύτερη γιορτή των burger. Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες είναι το ψωμάκι του. Όχι δεν είναι μπριός, ούτε απλό ψωμάκι με σουσάμι. Είναι από πατάτα, αφράτο σαν σύννεφο και μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί του σε μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Τα υπόλοιπα υλικά του μπεργκεράδικου, που κανονικά δεσπόζει στην καρδιά του Κολωνακίου, είναι όλα ελληνικά, βιολογικά και χειροποίητα.

Μία δοκιμή θα σας πείσει και αν θέλετε να ξέρετε ακριβώς από που προέρχονται τα υλικά που τρώτε, τότε αυτό το περίπτερο είναι η δική σας κατάλληλη επιλογή. Το Moldo, με μανιτάρια, βιολογικό cheddar και roasted garlic mayo θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες στο απόλυτο και θα σας κάνει να δείτε την λέξη βιολογικός με άλλο μάτι.

Το Smash’n Bun βέβαια έχει την τέλεια λύση και για τους λάτρεις του κοτόπουλου, καθώς το Hot Korean Chick με βιολογικό κορεάτικο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής είναι το “σουξέ” τους. Τα δύο λαχταριστά ψωμάκια πατάτας συνοδεύουν τραγανά κομμάτια από κορεάτικο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, kimchee slow, πίκλες και garlic dijon mayo.

B for Burger

To περίπτερο του B for Burger μπορούμε να το πούμε και όαση των vegan/vegeterian. Μπορεί πάντα το burger να συνδέεται με το κρέας όμως και οι meatless επιλογές έχουν ψυχή, και μάλιστα πολύ νόστιμη. Όλα τα burger τους σου δίνουν την επιλογή να τα δοκιμάσεις με μπιφτέκι λαχανικών και βέβαια υπάρχει και μία κανονική vegan και μία vegeterian επιλογή στον κατάλογο.

Και μάλιστα αυτή η επιλογή δεν είναι μία πρόχειρη φάση έτσι να ικανοποιήσουμε και τους χορτοφάγους. Είναι πραγματικά προσεγμένη, εμπνευσμένη θα λέγαμε, και ξεχωριστή. Μιλάμε για το The Cauliflower: The Veggie Delight, με crispy fried κουνουπίδι, ψωμάκι brioche, γλυκόξινη sauce, μαγιονέζα, iceberg, φρέσκο αγγούρι, αγγούρι τουρσί, φρέσκο κόλιανδρο, καπνιστή πάπρικα και avocado.

Τώρα, αν το κρέας δεν μπορείς να το αποχωριστείς μην αγχωθείς, εκεί και αν έχουν ξεχωριστές επιλογές burger. Το EL macho: The Mexican, με cheddar, φρέσκο αβοκάντο, salsa ντομάτας, sour cream sauce, iceberg, κόλιανδρο και απολαυστικά BBQ nachos στο πλάι, δεν μπορεί να σε αφήσει παραπονεμένο. Και φυσικά, ούτε οι λάτρεις του κοτόπουλου θα στεναχωρηθούν καθώς όλα σχεδόν τα burger του καταλόγου μπορούν να γίνουν και με κοτόπουλο πανέ.

Λέμε σχεδόν, καθώς το Let`s pull the pork: The Asian θα ήταν κρίμα να το φας με οτιδήποτε άλλο πέρα από το σιγομαγειρεμένο ξεψαχνισμένο χοιρινό με αγγούρι τουρσί, σαλάτα coleslaw, καπνιστή πάπρικα, φρέσκο κόλιανδρο και μαγιονέζα, υλικά που το κάνουν ένα από τα πιο ξεχωριστά burger που θα φάμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε αγαπημένα μεξικάνικα spots στην Αθήνα που μας “ταξιδεύουν” στην Λατινική Αμερική12.09.2018

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b