MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ

Healthies: Το ολοκαίνουριο στέκι στο Κουκάκι για… υγιεινό street food

Το «Healthies» έρχεται για να φέρει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας κάτι που μας έλειπε εδώ και πολύ καιρό: Street food χωρίς ενοχές!

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Στο αγαπημένο μας Κουκάκι –που δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις επιλογές του για καφέ και φαγητό, γεννήθηκε ένα νέο street food spot, το φωτεινό «Healthies», που με το ροζ του χρώμα ξεχωρίζει αμέσως στα γκρίζα στενά της Δημητρακοπούλου.

Πρόκειται για ένα κυριολεκτικά ολοκαίνουριο μαγαζί, αφού άνοιξε μόλις πριν μία εβδομάδα, αλλά έχει ήδη κερδίσει τους θαμώνες του Κουκακίου -και όχι μόνο- που έχουν σπεύσει να δοκιμάσουν τις υγιεινές δημιουργίες του Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Το «Healthies» έρχεται για να φέρει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας κάτι που έλειπε πολύ καιρό, δηλαδή street food χωρίς ενοχές, φαγητό που μπορεί να είναι «απ’έξω» αλλά είναι πιο υγιεινό και από το σπιτικό.

Το Healthies μας τράβηξε αμέσως την προσοχή

Σίγουρα αν είστε λάτρης του street food σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέστε: Μα γίνεται το φαγητό «από εξω» να είναι υγιεινό -και παράλληλα νόστιμο; Κι όμως γίνεται! Με προσεκτικά επιλεγμένα και φρέσκα υλικά, healthy εναλλακτικές και έμφαση στην ποιότητα, τότε ακόμα και το πιο γευστικό φαγητό μπορεί να είναι υγιεινό -χωρίς να βασίζεται σε πρώτες ύλες γεμάτες συντηρητικά.

Υγιεινές προτάσεις για όλη την ημέρα

Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο μενού και θα καταλάβετε αμέσως ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο street food. Οι ομελέτες με ασπράδια αυγού ή με μανούρι είναι όσο πιο υγιεινές γίνεται, γεμάτες με ολόφρεσκα λαχανικά.

Τα πεϊνιρλί -must του Healthies- παρασκευάζονται με αλεύρι σικάλεως και έρχονται σε γεύσεις που σίγουρα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Εμείς ξεχωρίσαμε το απολαυστικότατο πεϊνιρλί μπριάμ, με σως ταχίνι.

Πεϊνιρλί με μπριάμ και σως ταχίνι από το Healthies

Πεϊνιρλί με μπριάμ και σως ταχίνι από το Healthies

Ακόμα και τα wraps δεν χρειάζονται ίχνος λιπαρών για να είναι νόστιμα, με την χούμους παντζαριού, την τυροκαυτερή με αβοκάντο και την vegan μαγιονέζα να κλέβουν την παράσταση. Εδώ να αναφέρουμε ότι στο Healthies θα βρείτε και γύρο μανιταριών, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το παραδοσιακό σουβλάκι!

Όσο για τις σαλάτες; Μία κατ’ εξοχήν υγιεινή επιλογή, που είναι ομολογουμένως παρεξηγημένη, παίρνει άλλη διάσταση στο Healthies. Ξεχάστε τις βαρετές σαλάτες, λοιπόν, και ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε φακοσαλάτα με μάνγκο, ντάκος με sauce τυροκαυτερής από τυρί cottage, πράσινη σαλάτα με spicy ρεβύθια και πολλές ακόμα επιλογές, που αποδεικνύουν ότι μια σαλάτα μπορεί να είναι δημιουργική και γευστική!

Και για εσάς που είστε περισσότερου του γλυκού, σας έχουμε καλά νέα. Στο Healthies θα βρείτε smoothie bowls με acai ή pitaya, granola και φρούτα, αλλά και γλυκά χωρίς ζάχαρη, όπως είναι η απολαυστική vegan choco mouse με καραμέλα από χουρμά, αλλά και τα κέικ με καρότου και matcha.

Δροσιστικό “Get Popular” smoothie με ανανά και φράουλα

Και φυσικά δεν ξεχνάμε και τα smoothies (σε ευφάνταστους συνδυασμούς) και τους χυμούς -όλα με φρέσκα φρούτα φυσικά, αλλά και τον καφέ με την υπογραφή του taf.

Νέο στέκι για τους vegan

Ίσως έχετε ήδη παρατηρήσει ότι στο μενού υπάρχουν πολλές vegan επιλογές. Πράγματι, στο Healthies, οι vegan προτάσεις δεν περιορίζονται σε σαλάτες ή ψητά λαχανικά -κάτι που δυστυχώς αποτελεί ακόμα κανόνα σε πολλά εστιατόρια/καφέ της πόλης.

Τα carrot και matcha cakes είναι επίσης vegan!

Αν, λοιπόν, η διατροφή σας δεν συμπεριλαμβάνει ζωικά προϊόντα, τότε το Healthies ενδεχομένως να γίνει το νέο στέκι σας. Θα βρείτε vegan προτάσεις σε κάθε κατηγορία του μενού. Το καλτσόνε, τα πεϊνιρλί, οι σούπες, αλλά και όλα τα γλυκά είναι vegan. Παράλληλα, το μπιφτέκι και το λουκάνικο που χρησιμοποιούν είναι 100% plant-based, ενώ το τυρί σε όλα τα φαγητά είναι επίσης vegan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εστιατόρια και cafe που σερβίρουν απίστευτες vegan λιχουδιές12.09.2018

Εμείς σας προτείνουμε το φυτικό Hot Dog (με πεντανόστιμη πέστο κάνναβης που επίσης δεν έχουμε δει αλλού), αλλά και το Mac ‘n’ Cheese Burger -με βίγκαν τυρί και φυτικό μπιφτέκι φυσικά!

Είτε, λοιπόν, είστε vegan, είτε λάτρης του street food, είτε της υγιεινής ζωής, τότε το Healthies πρέπει σίγουρα να συμπεριληφθεί σε μία από τις επόμενες βόλτες σας. Με ένα μενού που συνδυάζει τη γεύση με την healthy διατροφή, δεν θα μείνετε με τίποτα παραπονεμένοι!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Healthies θα το βρείτε στην Δημητρακοπούλου 82, στο Κουκάκι.

Είναι ανοιχτό καθημερινά 10:00 με 20:00.

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b