MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζόνι Ντεπ: Κανείς δεν είναι ασφαλής από την “κουλτούρα της ακύρωσης”

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν ο Τζόνι Ντεπ έδωσε μία περίπλοκη -και πολλές φορές αντιφατική- απάντηση για την “κουλτούρα της ακύρωσης”.

Τζόνι Ντεπ
Τζόνι Ντεπ
Monopoli Team

Ο Τζόνι Ντεπ υποβλήθηκε σε ερωτήσεις σχετικά με την καριέρα του, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε πριν από την απονομή του τιμητικού βραβείου Donostia, στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ένας δημοσιογράφος ήταν αρκετά τολμηρός ώστε να τον ρωτήσει για τη λεγόμενη «κουλτούρα της ακύρωσης» -δηλαδή την δύναμη των social media να “ακυρώνουν” ένα δημόσιο πρόσωπο μετά από κάποιο παράπτωμά του.

Ο Ντεπ φάνηκε πως δεν κρατήθηκε και έδωσε αμέσως μια απάντηση -αντιφάσκοντας βέβαια σε κάποια σημεία.

Συγκεκριμένα, ο 58χρονος ηθοποιός απάντησε ότι πρόκειται μια περίπλοκη κατάσταση και συνέχισε δίνοντας μία εξίσου περίπλοκη απάντηση: «Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα γεγονός στην ιστορία που κράτησε για όσο κράτησε, αυτή η κουλτούρα της ακύρωσης ή αυτή η βιαστική διάθεση να κρίνουμε τα πάντα, βασίζεται ουσιαστικά στο ισοδύναμο του μολυσμένου αέρα που εισπνέουμε” είπε, αφήνοντας μια ανάσα.

Σχετικά με το αν αισθάνεται ασφαλής ή όχι σε έναν τέτοιο κόσμο, ο Ντεπ απάντησε «Ναι», και συνέχισε με αρκετές λανθασμένες προσπάθειες να ξεκινήσει την πρότασή του, αντιφάσκοντας τελικά με την αρχική δήλωση του. “Τα διάφορα κινήματα που προέκυψαν, είμαι σίγουρος ότι είχαν τις καλύτερες προθέσεις …” άρχισε να λέει ο ηθοποιός, κάνοντας άλλη μία παύση. “Έχει βγει τόσο εκτός ελέγχου, που μπορώ να σας υποσχεθώ ότι κανείς δεν είναι ασφαλής. Κανένας από εσάς. Αρκεί μόνο κάποιος να είναι πρόθυμος να πει μια πρόταση. Μία μόνο πρόταση αρκεί και δεν υπάρχει πια έδαφος. Σου τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια” συνέχισε.

Όσα είπε ο Τζόνι Ντεπ στη συνέντευξη Τύπου του Σαν Σεμπαστιάν για το θέμα

Στη συνέντευξη Τύπου του Σαν Σεμπαστιάν, ο ηθοποιός δεν αναφέρθηκε μόνο στην ακύρωση που ασκήθηκε στον ίδιο. “Αυτό δεν συνέβη μόνο σε μένα” είπε χωρίς βέβαια να αναφερθεί συγκεκριμένα στο τι είναι αυτό που του συνέβη.“Έχει συμβεί σε πολλούς ανθρώπους. Αυτό το πράγμα έχει συμβεί σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά που έχουν υποφέρει από διάφορους τύπους δυσάρεστων σχολίων και δυστυχώς, μετά από ένα συγκεκριμένο σημείο, αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικό».

«Πιστεύω ότι εάν είσαι οπλισμένος με την αλήθεια, τότε αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται», συνέχισε. «Δεν έχει σημασία αν μια κριτική… έχει λάβει κάποια καλλιτεχνική άδεια», είπε γελώντας, ίσως αναφερόμενος στην ανεπιτυχή προσπάθειά του να ανατρέψει την απόφαση του δικαστή στην πρόσφατη δικαστική διαμάχη του με την βρετανική εφημερίδα The Sun, που σε τίτλο της είχε γράψει πως ο Ντεπ κακοποιούσε τη σύζυγό του. Ο δικαστής αποφάσισε ότι δεν επρόκειτο για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Το Χόλιγουντ με μποϊκοτάρει”: Ο Τζόνι Ντεπ στην πρώτη του συνέντευξη εδώ και έναν χρόνο12.09.2018

Ολοκληρώνοντας την απάντησή του, πάντως, ο Τζόνι Ντεπ παρακάλεσε τον παρευρισκόμενο Τύπο και όσους παρακολουθούσαν από το διαδίκτυο: «Όταν υπάρχει μια αδικία, είτε είναι εναντίον σας είτε εναντίον κάποιου που αγαπάτε, είτε κάποιου στον οποίο πιστεύετε, σηκωθείτε, μην κάθεστε. Μην κάθεστε, σας χρειάζονται».

Μια ακόμη ερώτηση, σχετικά με τα προσωπικά ζητήματα του Τζόνι Ντεπ, τέθηκε από έναν δημοσιογράφο, στον οποίο οι υπεύθυνοι έσπευσαν να υπενθυμίσουν πως ο ηθοποιός βρισκόταν στην συνέντευξη τύπου για να απαντήσει μόνο για την καριέρα και το τιμητικό βραβείο Donostia που έλαβε. Η ερώτηση αναφερόταν στην διαμαρτυρία από μια ομάδα γυναικών δημιουργών, που αντέδρασαν στο τιμητικό βραβείο.

Όταν ζήτησαν στον δημοσιογράφο να αλλάξει την ερώτησή του, αυτός το αρνήθηκε και η συνέντευξη Τύπου προχώρησε με την επόμενη ερώτηση, διαφορετικού δημοσιογράφου.

Με πληροφορίες από το Variety

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜικέιλα Κόελ: Γιατί η βραβευμένη με Emmy δημιουργός απέρριψε πρόταση του Netflix;12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b