MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τζόνι Ντεπ: Έχασε τη δίκη κατά εφημερίδας που τον κατηγόρησε για ενδοοικογενειακή βία

Τέλος έλαβε η πολύκροτη δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την βρετανική εφημερίδα The Sun που είχε στηρίξει τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ, περί ενδοοικογενειακής βίας.

Monopoli Team

Ο πρωταγωνιστής των “Πειρατών της Καραϊβικής”, Τζόνι Ντεπ, μόλις έχασε την δίκη ενάντια στην βρετανική εφημερίδα The Sun, την οποία κατηγόρησε για “δυσφήμιση” μετά από άρθρο της που τον αποκαλούσε “κακοποιητή της γυναίκας του”, Άμπερ Χερντ.

Σε μία από τις “πιο πολύκροτες δίκες περί δυσφήμισης του αιώνα”, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του διάσημου ηθοποιού για αποζημίωση λόγω της ζημιάς που οι χαρακτηρισμοί της εφημερίδας επέφεραν στην φήμη του. Η απόφαση δημοσιεύτηκε διαδικτυακά σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, τρείς μήνες μετά το τέλος των ακροάσεων στο δικαστήριο.

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ στην δίκη στο Λονδίνο

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ στην δίκη στο Λονδίνο

Στην απόφασή του, ο δικαστής Άντριου Νικόλ, δήλωσε: “Ο αιτών (Ντεπ) δεν κατάφερε να αποδείξει τη δυσφήμιση. Οι κατηγορούμενοι (εφημερίδα The Sun) έδειξαν οτι αυτό που δημοσίευσαν, στο νόημα που θεωρώ πώς έχουν οι λέξεις, ήταν ουσιαστικά αληθές.”

“Έφτασα σε αυτό το συμπέρασμα, έχοντας εξετάσει λεπτομερώς και τα 14 περιστατικά, στα οποία οι κατηγορούμενοι βασίστηκαν, αλλά και όλα όσα ο αιτών θεώρησε ότι έπρεπε να λάβω υπόψη. Υπό αυτές τις συνθήκες, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο εναγόμενος είχε μία ολοκληρωμένη υπερασπιστική γραμμή” πρόσθεσε ο διακαστής, σχετικά με την απόφαση του.

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα The Sun είχε τον εξής τίτλο: “Τρελάθηκε: Πώς μπορεί η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ να είναι  «πραγματικά χαρούμενη» με την επιλογή του κακοποιητή γυναικών Τζόνι Ντεπ για την νέα ταινία Φανταστικά Ζώα;”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυγγραφείς παραιτούνται από το πρακτορείο της J.K. Rowling, μετά τα τρανσφοβικά σχόλιά της12.09.2018

Η απάντηση της εφημερίδας και της Άμπερ Χερντ

Αμέσως μετά την απόφαση, ο όμιλος της εφημερίδας απάντησε σε ανακοίνωση: “Η Sun στηρίζει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας εδώ και 20 χρόνια. Δεν πρέπει κανείς να αποσιωπεί τα θύματα. Ευχαριστούμε τον δικαστή για την προσεκτική του εξέταση των γεγονότων και την Άμπερ Χερντ για το κουράγιο της να δώσει περαιτέρω αποδείξεις στο δικαστήριο”.

Παράλληλα, η δικηγόρος που υπερασπίζεται την Χερντ σε νέα επερχόμενη δίκη, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ, δήλωσε: “Για όλους εμάς, που ήμασταν παρόντες στην δίκη στο Λονδίνο, αυτή η απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη. Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε ακόμα πιο σημαντικές αποδείξεις στις ΗΠΑ. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να αποδώσουμε δικαιοσύνη για την Άμπερ Χερντ και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της για ελευθερία του λόγου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζόνι Ντεπ Vs Άμπερ Χερντ: Νέες αποκαλύψεις στην πολύκροτη δίκη που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ12.09.2018

Ενόψει της νέας δικαστικής διαμάχης που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ με ανάλογες κατηγορίες, υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του βρετανικού διαστηρίου δεν σημαίνει πως ο Ντεπ καταδικάστηκε για κακοποίηση της Άμπερ Χερντ. Σημαίνει, όμως, ότι σύμφωνα με τον δικαστή υπάρχει αλήθεια στα λεγόμενα της πρώην συζύγου του Τζόνι Ντεπ και κατ’ επέκταση στα λόγια της βρετανικής εφημερίδας που τον αποκάλεσε “κακοποιητή της γυναίκας του”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b