MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν: Γυναίκες σκηνοθέτιδες αντιδρούν στο τιμητικό βραβείο που θα λάβει ο Τζόνι Ντεπ

Ο Τζόνι Ντεπ θα τιμηθει με το βραβείο Donostia στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν και οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές -monopoli.gr

Τζόνι Ντεπ
Τζόνι Ντεπ
Monopoli Team

Τους τελευταίους μήνες, ο 58χρονος ηθοποιός Τζόνι Ντεπ, πέρασε περισσότερο χρόνο στις δικαστικές αίθουσες παρά στους κινηματογράφους, καθώς συνεχίζονται οι νομικές περιπέτειες του με την πρώην σύντροφό του Άμπερ Χερντ.

Μάλιστα, μόλις τον Νοέμβριο ο αστέρας του κινηματογράφου έχασε την δίκη ενάντια στην βρετανική εφημερίδα The Sun, την οποία κατηγόρησε για «δυσφήμιση» μετά από άρθρο της που τον αποκαλούσε «κακοποιητή της γυναίκας του», Άμπερ Χερντ.

Σε μία από τις «πιο πολύκροτες δίκες περί δυσφήμισης του αιώνα», το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του διάσημου ηθοποιού για αποζημίωση λόγω της ζημιάς που οι χαρακτηρισμοί της εφημερίδας επέφεραν στην φήμη του. Παράλληλα, ο δικαστής που ανακοίνωσε την απόφαση δήλωσε ότι αυτό που ισχυρίστηκε η εφημερίδα ήταν ουσιαστικά αληθές”.

Έτσι, όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ντεπ πρόκειται να λάβει το διάσημο τιμητικό βραβείο Donostia στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν (SSIFF), οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το φεστιβάλ «αναγνωρίζει τις εξαιρετικές συνεισφορές στον κινηματογραφικό κόσμο», ενώ χαρακτήρισε τον Ντεπ ως “έναν από τους πιο ταλαντούχους και ευέλικτους ηθοποιούς του σύγχρονου κινηματογράφου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡόμπιν: Ο βοηθός του Μπάτμαν κάνει επίσημα coming out σε νέο κόμικ12.09.2018

Η απάντηση των γυναικών σκηνοθετών της Ισπανίας

Η Ισπανική Ένωση Γυναικών Δημιουργών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων καταδίκασε την Τρίτη, την απόφαση του Φεστιβάλ να απονείμει στον Τζόνι Ντεπ την υψηλότερη τιμή για την υποκριτική τέχνη.

Ανέφεραν ότι αυτή η απόφαση μόνο “κακό όνομα” δίνει στην διεθνή διοργάνωση, αφού πέρυσι, λόγω της σοβαρότατης κατηγορίας κατά του Ντεπ περί ενδοοικογενειακής βίας.

Έτσι, η Cristina Andreu, πρόεδρος της Ένωσης, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτη με την απόφαση που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, για την απονομή του βραβείου του Ντεπ στην 69η τελετή του Φεστιβάλ. Το βραβείο είναι το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης και στοχεύει να τιμήσει τα επιτεύγματα της καριέρας του νικητή.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, δημιουργήθηκε αρχικά για την αναγνώριση ισπανικών ταινιών και εξελίχθηκε σε αναπόσπαστο σημείο αναφοράς στον κόσμο του παγκόσμιου κινηματογράφου. Καθιέρωσε το βραβείο Donostia το 1986 και από τότε μέχρι και σήμερα έχει απονεμηθεί στα μεγαλύτερα ονόματα που θα αποτελούν για πάντα μέρος της ιστορίας του κινηματογράφου, όπως οι Άντονι Χόπκινς (1998), Ρόμπερτ Ντε Νίρο (2000), Φράνσις Φόρντ Κόππολα (2002) Γούντι Άλεν (2004), Αντόνιο Μπαντέρας (2008).

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 17 έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Ο Τζόνι Ντεπ αναμένεται να λάβει το βραβείο αυτοπροσώπως στις 22 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤo Instagram “κατέβασε” την αφίσα της νέας ταινίας του Αλμοδόβαρ και προκάλεσε αντιδράσεις12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b