MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΔΑ

Met Gala: Η Billie Eilish φόρεσε Oscar de la Renta για δύο πολύ σημαντικούς λόγους

Το fashion statement της Billie Eilish στο Met Gala ήταν απλό: Εν έτει 2021 οι βάρβαρες πρακτικές κατά των ζώων δεν χωρούν στο κόκκινο χαλί.

Η Billie Eilish ήταν μία από τους οικοδεσπότες του Met Gala
Η Billie Eilish ήταν μία από τους οικοδεσπότες του Met Gala
Monopoli Team

Το βράδυ της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επιτέλους το Met Gala, μετά από ένα χρόνο απουσίας, με οικοδεσπότες τον Timothée Chalamet, την Naomi Osaka, την Amanda Gorman και φυσικά την Billie Eilish.

Με το φετινό θέμα του γκαλά να είναι η αμερικανική ιστορία και μόδα, οι καλεσμένοι έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει. Εκείνη, όμως, που έκλεψε την παράσταση ήταν η Billie Eilish που εμφανίστηκε με μία ροζ τούλινη Oscar de la Renta τουαλέτα, με ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ, και μία ακόμη πιο εντυπωσιακή ουρά. Όπως δήλωσε η ίδια η πηγή έμπνευσής της ήταν η Μέρλιν Μονρόε, η Γκρέις Κέλι, αλλά και η Barbie.

Η Billie Eilish σε μία εμφάνιση-έκπληξη

Όταν η 19χρονη pop star αποφάσισε να φορέσει μία τούλινη τουαλέτα “ήθελε να εκπλήσσει τους πάντες με ένα look που δεν έχει ξανακάνει” δήλωσε ο Fernando Garcia, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια, η τραγουδίστρια προτιμούσε oversize μονόχρωμα σετ από Gucci, Burberry και Chanel, τα οποία συνδύαζε συνήθως με μεγάλα, εντυπωσιακά νύχια σε διάφορα σχέδια.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που φόρεσε Oscar de la Renta στο κόκκινο χαλί. Όπως είπε και η ίδια όμως ήταν επιτέλους η ώρα για να γίνει και αυτό. “Νιώθω ότι έχω ωριμάσει τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια… Και πάντα ήθελα να το κάνω αυτό. Ήμουν απλά φοβισμένη και δεν ένιωθα άνετα με τον εαυτό μου. Επιτέλους όμως νιώθω άνετα και ήταν καιρός για να γίνει αυτό”. 


Η Billie έχει ξαναμιλήσει στο παρελθόν για την σημασία που έχει για εκείνη το να φορά ό,τι θέλει, χωρίς να περιορίζεται σε “κουτάκια” που επιβάλλει η κοινωνία ή η γνώμη των άλλων. Πρόσφατα, στο πρώτο της εξώφυλλο για τη Vogue, είχε προκαλέσει αντιδράσεις για τον ακριβώς ίδιο λόγο. Πολλοί μάλιστα έφτασαν να την αποκαλέσουν… υποκρίτρια, επειδή αποφάσισε να μην φορέσει τα συνηθισμένα, oversized ρούχα της, που κάλυπταν σχεδόν ολόκληρο το σώμα της.

«Ξαφνικά είσαι υποκριτής, εύκολη ή και τσούλα αν θέλεις να δείξεις το δέρμα σου… Το να δείχνεις το σώμα και το δέρμα σου -ή όχι- δε θα έπρεπε να αφαιρεί καθόλου σεβασμό προς το πρόσωπό σου», είχε απαντήσει τότε, τονίζοντας για ακόμη μια φορά την υποκρισία της σημερινής κοινωνίας, αλλά και την πίεση που δέχονται τόσα νεαρά κορίτσια.

Όταν το Met Gala γίνεται η αφορμή για ένα πολύ σημαντικό βήμα

Το μήνυμα της Billie, λοιπόν, ήταν ότι πρέπει να φοράμε ό,τι μας κάνει να νιώθουμε άνετα, χωρίς να μας ενδιαφέρει τι σκέφτεται ο κόσμος. Και έχει δίκιο!

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο σημαντικό statement που η Billie Eilish αποφάσισε να περάσει με την εμφάνισή της στο φετινό Met Gala. Η 19χρονη τραγουδίστρια δέχτηκε να φορέσει Oscar de la Renta, μόνο αν ο οίκος υψηλής μόδας συμφωνούσε να σταματήσει να χρησιμοποιεί και να πουλά ρούχα με γούνα ζώων.

Πρόκειται ίσως για την πρώτη φορά στην ιστορία του Met Gala, που μία καλεσμένη καταφέρνει να αλλάξει ολόκληρη την ηθική πολιτική μίας εταιρίας, ως προϋπόθεση για να φορέσει την τουαλέτα της στο κόκκινο χαλί.

Έτσι, λοιπόν, μετά την προτροπή της Billie -που είναι vegan και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων- ο Oscar de la Renta θα σταματήσει να πουλά γούνα. Παρ’ όλο που ο οίκος δεν έχει χρησιμοποιήσει γούνα ζώων στην πασαρέλα εδώ και μερικά χρόνια, πουλούσαν προϊόντα γούνας στα καταστήματά τους.

Για πολλά χρόνια, τόσο οι καλλιτεχνικοί διευθυντές, όσο και η Annete de la Renta (χήρα του Όσκαρ), παρακαλούσαν τον CEO του οίκου, Alex Bolen, να σταματήσει τη χρήση γούνας. Ο Bolen είχε αντισταθεί, αλλά τελικά υπέκυψε, όταν η ομάδα της Eilish τον ενημέρωσε ότι δεν συνεργάζεται με brands που χρησιμοποιούν “βάρβαρες” μεθόδους.

Η ίδια στο Instagram έγραψε ότι είναι περήφανη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το θέμα, ενώ στη συνέχεια προέτρεψε όλους τους σχεδιαστές να ακολουθήσουν την απόφαση του Oscar de la Renta.

Αδιαμφισβήτητα, η μεγαλύτερη pop star στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, ξέρει πώς να χρησιμοποιεί τη φωνή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMet Gala 2021: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις που συζητήθηκαν12.09.2018

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b