MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Billie Eilish: Η “απάντηση” στα σεξιστικά δημοσιεύματα που έγινε viral

Η Billie Eilish αντέδρασε σε ένα άρθρο που την κατηγόρησε ότι «ξεπουλήθηκε» κατά τη διάρκεια της πρόσφατης φωτογράφισής της στη Vogue.

Billie Eilish, φωτογραφία: Vogue
Billie Eilish, φωτογραφία: Vogue
Monopoli Team

Μία εβδομάδα μετά την -“αμφιλεγόμενη” για κάποιους- φωτογράφιση της Billie Eilish για το εξώφυλλο της Vogue, η τραγουδίστρια αντέδρασε στα σχόλια για το σώμα της, αλλά και την επιλογή της να φωτογραφηθεί με εσώρουχα.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερες αντιδράσεις είχε προκαλέσει ένα άρθρο της Daily Mail, που λίγες ώρες μετά την φωτογράφιση, κατηγόρησε την Billie Eilish, λέγοντας ότι «ξεπουλήθηκε». Το άρθρο αυτό έκανε το γύρο του διαδικτύου, όταν η συγγραφέας και blogger Emily Clarkson αποφάσισε να “διορθώσει” τον τίτλο του δημοσιεύματος.

Χθες, λοιπόν, η ίδια η Eilish αναδημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram τη viral δημοσίευση της Clarkson, δείχνοντας να συμφωνεί με όσα είπε η blogger.

Το αρχικό άρθρο της Daily Mail με αφορμή το εξώφυλλο της Vogue, είχε τίτλο: «Η απόδειξη ότι τα χρήματα μπορούν να αλλάξουν τις αξίες σου και σε να σε κάνουν να ‘ξεπουληθείς’: Η Billie Eilish συγκλονίζει τους θαυμαστές της αφήνοντάς πίσω τα φαρδιά της ρούχα και φορώντας εσώρουχα στη Vogue- παρά το γεγονός ότι τόσα χρόνια  είχε ‘ορκιστεί να κρύβει το σώμα της».

Αυτός ήταν ο τίτλος που επεξεργάστηκε η Emily Clarkson, γράφοντας χαρακτηριστικά «Το διόρθωσα για εσάς».

H viral δημοσίευση για τη φωτογράφιση της Billie Eilish

Σε μία μακρά ανάρτηση στο Instagram, η Emily Clarkson έγραψε: “Ειλικρινά από που να ξεκινήσω; Όλοι μας εντυπωσιαστήκαμε με τη δύναμη της Billie σε αυτές τις εικόνες της Vogue. Είναι μία γυναίκα που στέκεται με απόλυτη αυτονομία σώματος και εμφανίζεται στον κόσμο με τον τρόπο που ΕΚΕΙΝΗ ήθελε. Έκρυβε για χρόνια το σώμα της επειδή δεν ήθελε να σεξουαλικοποιηθεί. Πήρε αυτή την απόφαση όταν ήταν ΠΑΙΔΙ.  Επειδή ακριβώς γνώριζε πώς μπορεί να είναι οι ενήλικες”.

“Αυτές είναι αποφάσεις τις οποίες όλοι μας έχουμε πάρει – “οι φούστες στα σχολεία δεν πρέπει να είναι πολύ κοντές, αλλιώς θα τραβήξουν την προσοχή των αγοριών”. Έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί αναγκάστηκε. Αλλά αυτή η διεστραμμένη κοινωνία δε μπορούσε να το προσπεράσει και την κυνηγούσαν μέχρι να πάρουν φωτογραφίες του σώματός της, τις οποίες και δημοσίευαν χωρίς τη συγκατάθεσή της. Αυτές οι φωτογραφίες έκαναν πάταγο! Ήταν σαν να ζήτησε από εμάς να μην τη σεξουαλικοποιήσουμε και το θεώρησαν ως πρόκληση”.

«Και τώρα ως ενήλικη παίρνει μία άλλη απόφαση -γιατί αυτό είναι κάτι που επιτρέπεται να κάνουν οι ενήλικες. Και ξαφνικά είναι μία υποκρίτρια που “ξεπουλήθηκε” (προσέξτε εδώ πώς χρησιμοποιούν τη λέξη “ορκίστηκε”, σαν να διέπραξε κάποιο θανάσιμο αμάρτημα). Μία παράδοξη κατηγορία αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κυριολεκτικά 19 ετών».

Τι απάντησε η ίδια η Billie Eilish στις “κατηγορίες”;

Όπως αναφέρθηκε, η αφορμή για τις παραπάνω αντιδράσεις ήταν η πρόσφατη φωτογράφιση της Billie Eilish για το εξώφυλλο του Ιουνίου 2021 της Vogue. Επρόκειτο για μια φωτογράφιση, που αποτέλεσε δική της ιδέα, όπως δήλωσε η ίδια.

«Λατρεύω αυτές τις φωτογραφίες και μου άρεσε η όλη φωτογράφηση» έγραψε χαρακτηριστικά η Billie Eilish σε μία πρόσφατη ανάρτηση της φωτογραφίας στο Instagram, που έσπασε κάθε ρεκόρ της πλατφόρμας. «Κάντε ό, τι θέλετε, όποτε θέλετε. Δε δίνω σημασία σε τίποτα».

Η τραγουδίστρια φυσικά είχε ξανασχολιάσει το ζήτημα γύρω από το σώμα της. Συγκεκριμένα, στο αρχικό άρθρο που συνόδευε τη φωτογράφιση της Vogue, είχε μιλήσει για το body shaming, λέγοντας: «Αυτό που με νοιάζει είναι ότι μπορώ να κάνω ό, τι θέλω. Όλα έχουν να κάνουν με το τι σας κάνει να νιώθετε καλά. Αν θέλετε να κάνετε χειρουργική επέμβαση, πηγαίνετε να κάνετε. Αν θέλετε να φορέσετε ένα φόρεμα που κάποιος πιστεύει ότι σας κάνει να φαίνεστε μεγαλόσωμες, μη δίνετε σημασία- αν αισθάνεστε ότι είστε όμορφες, είστε όμορφες!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHappier Than Ever: Η Billie Eilish επιστρέφει με νέο single και μάς δίνει μια πρώτη γεύση12.09.2018

Όσο για τη δική της απόφαση, να φορέσει διαφορετικά ρούχα από εκείνα που συνήθιζε. «Ξαφνικά είσαι υποκριτής αν θέλεις να δείξεις το δέρμα σου, εύκολη ή και πόρνη. Αν είμαι, τότε είμαι περήφανη… Το να δείχνεις το σώμα και το δέρμα σου -ή όχι- δε θα έπρεπε να αφαιρεί καθόλου σεβασμό προς το πρόσωπό σου», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας την υποκρισία της σημερινής εποχής, αλλά και την πίεση που δέχονται τόσα νεαρά κορίτσια.

Με πληροφορίες από το NME

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b