MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Προνόμια εμβολιασμένων: Πότε και πώς θα πηγαίνουμε σε συναυλίες, κλειστά σινεμά, θέατρα, μπαρ και κλαμπ

Μαζί με τα νέα προνόμια των εμβολιασμένων, ανακοινώθηκε και το άνοιγμα των κλειστών χώρων, καθώς και η χωρητικότητά τους ανάλογα με το αν θα είναι μικτοί ή covid-free.

Photo by alex bracken on Unsplash
Photo by alex bracken on Unsplash
Monopoli Team

Σήμερα, Τρίτη 29 Ιουνίου, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασαν τα νέα «προνόμια» των εμβολιασμένων.

Όπως αναφέρθηκε, εισηγήθηκαν διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Οι χώροι θα μπορούν να είναι πλέον για εμβολιασμένους και μεικτοί χώροι, στους οποίους θα επιτρέπονται άτομα που έχουν κάνει τεστ ή rapid test. Οι επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα, αλλά και γήπεδα με συγχρωτισμό θα καλούνται να προχωρήσουν σε δήλωση για το αν θα είναι covid – free ή μικτοί, ενώ θα υπάρχει σήμανση έξω από τα καταστήματα.

Μαζί με τα προνόμια των εμβολιασμένων, ανακοινώθηκε επίσης και πότε θα ανοίξουν οι κλειστοί χώροι, με τα παραπάνω μέτρα σε ισχύ.

Όλοι οι χώροι που θα ανοίξουν, οι κλειστοί και οι μεγάλοι χώροι συνάθροισης, θα ανοίξουν από τις 15 Ιουλίου, και οι κλειστοί χώροι κινηματογράφοι και θέατρα, θα ανοίξουν από 1η Ιουλίου.

Σε ο,τι αφορά τα γήπεδα (ανοιχτά και κλειστά), ανοίγουν ξανά από 15 Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους και με χρήση μάσκας.

Η χωρητικότητα στους κλειστούς χώρους

Χώροι αμιγείς: Θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

Χώροι μικτοί: Θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους – υποχρεωτική χρήση μάσκας και αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Στα θέατρα και τους κινηματογράφους: Υποχρεωτική χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.

Αύξηση χωρητικότητας σε ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας -εκτός των γηπέδων

Χώροι αμιγείς: Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Χώροι μικτοί: Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη χωρητικότητας: 75% για χώρους έως 1.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας, 70% για χώρους έως 5.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας, 65% για χώρους έως 15.000 θέσεων – υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κλειστά και ανοικτά μουσικά κέντρα και club

Χώροι αμιγείς: Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 60% της χωρητικότητάς τους – χωρίς χρήση μάσκας.

Χώροι μικτοί: Λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 25% της χωρητικότητάς τους – πρόσβαση κοινού με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFreedom Pass: Ποια θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b