MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Freedom Pass: Ποια θα είναι τα προνόμια των εμβολιασμένων

Ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε μέτρα-προνόμια για τους εμβολιασμένους, για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Photo by Arthur Yeti on Unsplash
Photo by Arthur Yeti on Unsplash
Monopoli Team

Από το πρωί, πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα το πρωτόκολλο για την εφαρμογή προνομίων για τους εμβολιασμένους. Με τα προνόμια αυτά, οι εμβολιασμένοι ουσιαστικά θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν σιγά-σιγά στην κανονικότητα, με την αρχή να γίνεται με το λεγόμενο Freedom Pass.

Τα προνόμια ξεκινούν για όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους-Τι είναι το Freedom Pass;

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την χορήγηση μιας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί αλλά και σε όσους πρόκειται να εμβολιαστούν.

Η ονομασία της κάρτας θα είναι «Freedom Pass», ή «Κάρτα Ελευθερίας» στα ελληνικά και θα εκδίδεται με το ΑΜΚΑ κάθε νέου μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και θα μπορεί να χρησιμοποιείται στον τουρισμό και στον πολιτισμό.

Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός για τα προνόμια

«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα, τους νέους από 18 έως 25 ετών. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση».

«Η συγκεκριμένη κάρτα αφορά τους νέους που έχουν εμβολιαστεί και θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής. Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι κάτοχοι θα μπορούν να κάνουν πιο άνετες διακοπές, ενώ αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους όπου η χωρητικότητα θα αυξηθεί σημαντικά. Ανακοινώσεις για τα παραπάνω τις επόμενες ημέρες»

Ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Πιερρακάκης, ανέφερε ότι «ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτισμικές δραστηριότητες και θα είναι διαθέσιμη σε γεννηθέντες από το 1996 έως 2003».

Όπως ανέφερε, «το Freedom Pass των 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμο πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα χρησιμοποιείται σε προεπιλεγμένες κατηγορίες».

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b