MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Τι αλλάζει σε εστίαση και ψυχαγωγία

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα προνόμια για τους εμβολιασμένους, που αφορούν τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

Photo by Marvin Meyer on Unsplash
Photo by Marvin Meyer on Unsplash
Monopoli Team

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσίασαν τα νέα “προνόμια” των εμβολιασμένων. Τη συνέντευξη συντονίζει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι 18-25 χρονών θα λάβουν μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα, το λεγόμενο “Freedom Pass”, αξίας 150 ευρώ, για διακοπές/ταξίδια και θεάματα.

Τα προνόμια ξεκινούν για όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου τους, ενώ όπως αναφέρθηκε, «το Freedom Pass των 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμο πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα χρησιμοποιείται σε προεπιλεγμένες κατηγορίες».

Τα νέα “προνόμια” των εμβολιασμένων

“Η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί τη λήψη τριών σπονδυλωτών δέσμεων μέτρων, όπως εισηγήθηκε η επιτροπή βιοηθικής”, είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

“Ο πρώτος πυλώνας αφορά την εκστρατεία ενημέρωσης, ο δεύτερος τις διευκολύνσεις για αυτούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ο τρίτος τη λήψη μέτρων για τα υγειονομικά κέντρα και τους οίκους ευγηρίας”.

“Εισηγούμαστε διαβαθμισμένη κάλυψη σε χώρους ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Οι χώροι θα μπορούν να είναι πλέον για εμβολιασμένους και μεικτοί χώροι, στους οποίους θα επιτρέπονται άτομα που έχουν κάνει τεστ ή rapid test. Οι επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα, αλλά και γήπεδα με συγχρωτισμό θα καλούνται να προχωρήσουν σε δήλωση για το αν θα είναι covid – free ή μικτοί, ενώ θα υπάρχει σήμανση έξω από τα καταστήματα”.

Όπως δήλωσε, στους αμιγείς χώρους θα μπορούν να βρίσκονται οι εμβολιασμένοι ή εκείνοι που έχουν νοσήσει με τον κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες. Εκεί δεν θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Στους μεικτούς χώρους (από το 25-75% της πληρότητας) θα επιτρέπονται όσοι υπάγονται στην κατηγορία των αμιγών χώρων και όσοι έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού. Στους χώρους αυτούς θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι στην ευχέρεια του επιχειρηματία στο πού θα ανήκει η επιχείρησή του.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b