MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Το TV5MONDE στις Κάννες: Κόκκινο χαλί και αποκλειστικές συνεντεύξεις απευθείας από την Κρουαζέτ

Το TV5MONDE θα είναι στο Φεστιβάλ Καννών, για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα από το λαμπερό κόκκινο χαλί, αλλά και αποκλειστικές συνεντεύξεις, ενώ όλο τον Ιούλιο θα απολαύσουμε πέντε ταινίες και δύο ντοκιμαντέρ από το φεστιβάλ.

Monopoli Team

Η Κρουαζέτ ξαναγεμίζει ζωή με το Φεστιβάλ Καννών από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου. Το TV5MONDE θα είναι εκεί για να σας μεταφέρει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα αυτού του μοναδικού ραντεβού, κάπου ανάμεσα στο ξετύλιγμα του κόκκινου χαλιού και στις αποκλειστικές συνεντεύξεις των σημερινών και αυριανών ταλέντων.

Και όλο τον Ιούλιο, δείτε μία παρουσίαση κύρους από ταινίες μεγάλου μήκους που είχαν προβληθεί σε προηγούμενα φεστιβάλ Καννών καθώς και δύο ντοκιμαντέρ για ινδάλματα του κινηματογράφου.

Ιούλιος στο TV5MONDE με 5 ταινίες που ανακαλύψαμε στις Κάννες

YVES-Κυριακή 4 Ιουλίου στις 22:00

Μια τρελή κωμωδία για τα παρακλάδια της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Ζερέμ εγκαθίσταται στο σπίτι της γιαγιάς του για να συνθέσει τον πρώτο του δίσκο ραπ. Εκεί γνωρίζει την όμορφη Σο, η οποία διερευνά για την start-up εταιρία Digital Cool. Η Σο τον πείθει να πάρει δοκιμαστικά τον Υβ, ένα έξυπνο και επαναστατικό ψυγείο που υποτίθεται ότι θα του απλοποιήσει τη ζωή !

Του Benoît Forgeard

Ταινία τελετής λήξης (Δεκαπενθήμερο σκηνοθετών, Κάννες 2019)
*με υπότιτλους

En liberté!-Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 22:00

Ένα ξεκαρδιστικό και εντελώς παρωδιακό θρίλερ.
Η Yvonne ανακαλύπτει ότι ο αποθανών σύζυγός της δεν ήταν ο θαρραλέος και έντιμος αστυνομικός που πίστευε αλλά ένας πραγματικός απατεώνας. Αποφασισμένη να διορθώσει τις αδικίες που είχε διαπράξει εκείνος, θα συναντήσει τον Αντουάν ο οποίος φυλακίστηκε άδικα για οκτώ μακρά χρόνια…

Του Pierre Salvadori

Βραβείο SACD (Δεκαπενθήμερο σκηνοθετών, Κάννες 2018)
9 υποψηφιότητες (Σεζάρ 2019)
*με υπότιτλους

La belle et la meute-Κυριακή 11 Ιουλίου στις 22:00

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα : ο αγώνας ενός θύματος βιασμού.
Κατά τη διάρκεια μίας βραδιάς στην Τύνιδα, μία φοιτήτρια βιάζεται από αστυνομικούς. Από νοσοκομεία μέχρι αστυνομικά τμήματα και από περιφρονήσεις μέχρι εκφοβισμούς, θα χρειαστεί να παλέψει για τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς της. Πώς να βρει όμως δικαιοσύνη όταν εκείνη βρίσκεται στα χέρια των δήμιων;

Του Kaouther Ben Hania

Επίσημη επιλογή Ένα κάποιο βλέμμα (Κάννες 2017)
Prix du jury des ?tudiants (Angoul me 2017)

La Sentinelle-Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 22:00

Μία μακάβρια ανακάλυψη οδηγεί έναν φοιτητή σε μια δική του έρευνα.
Ο Mathias πηγαίνει στο Παρίσι για να σπουδάσει ιατροδικαστική ιατρική. Στο τρένο, ένας άνδρας τον απειλεί και μετά εξαφανίζεται. Την επόμενη μέρα, ανακαλύπτει στις αποσκευές του ένα κομμένο κεφάλι. Αρχικά τρομοκρατημένος, εντυπωσιάζεται πολύ γρήγορα από αυτό το θραύσμα ανθρώπινου λείψανου…

Του Arnaud Desplechin

Επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ Καννών (1992)
Σεζάρ καλύτερης ανδρικής ελπιδοφόρας ερμηνείας (Emmanuel Salinger, 1993)
*με υπότιτλους

Une aussi longue absence-Κυριακή 18 Ιουλίου στις 22:00

Μία συνάντηση που ξυπνάει επίπονες αναμνήσεις.
Ένας άστεγος κινεί το ενδιαφέρον της Therese Langlois επειδή μοιάζει πολύ στον άντρα της που απελάθηκε από τους Γερμανούς δεκαπέντε χρόνια νωρίτερα. Αποφασίζει να τον ακολουθήσει τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθεί εάν είναι πράγματι αυτός; Ο άνδρας όμως έχει αμνησία. Η Therese, υπομονετικά, προσπαθεί πλέον να ξυπνήσει τις αναμνήσεις του…

Του Henri Colpi

Χρυσός Φοίνικας (Κάννες, 1961)
Βραβείο Louis Delluc 1961
*με υπότιτλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚάννες 2021: Ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα – Για πρώτη φορά ηχηρή η παρουσία των γυναικών δημιουργών12.09.2018

Απευθείας από την Κρουαζέτ

Κάθε μέρα στις 19:30

Αποκλειστικές συνεντεύξεις απευθείας από το φεστιβάλ.
Κάθε μέρα, το TV5MONDE καλεί βραβευμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, προέδρους επιτροπής και άλλους, σε απευθείας μετάδοση από την Κρουαζέτ.

Παρουσίαση: Patrick Simonin

Πορτρέτα κινηματογραφικών ινδαλμάτων

Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 13:35

Η λάμψη του σινεμά από το Κεμπέκ.
Από την Κρουαζέτ στις Κάννες, η παρουσιάστρια Catherine Beauchamp αναρωτιέται για τον αντίκτυπο που έχει το διάσημο αυτό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στις καριέρες κάποιων προσωπικοτήτων από το Κεμπέκ, και χαιρετάει την επιτυχία της εγχώριας παραγωγής.

Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 22:00

Προσωπικά πορτρέτα καλλιτεχνών υπό τη ματιά του φωτογράφου Philippe Doumic.
Godard, Bardot, Truffaut, Moreau, Belmondo, Deneuve… Την δεκαετία του 1960, ο Philippe Doumic φωτογράφισε πολυάριθμα πορτρέτα ανερχόμενων αστέρων του γαλλικού κινηματογράφου. Κάποιες λήψεις του έγιναν σύμβολα της Nouvelle Vague, άλλες έμειναν ανεκμετάλλευτες.

Το TV5MONDE στηρίζει την κινηματογραφική παραγωγή

Φέτος, τρεις ταινίες προ-αγορασμένες από το TV5MONDE επελέγησαν στην διάσημη Επίσημη Επιλογή της 74ης έκδοσης του Φεστιβάλ Καννών:

– Lingui, του σκηνοθέτη Mahamat-Saleh Haroun από το Τσαντ, στο επίσημο διαγωνιστικό.
– Freda, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτιδας Gessica G?n?us από την Αϊτή, στην κατηγορία «Ένα κάποιο βλέμμα».
– Jane par Charlotte, ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην Jane Birkin και σκηνοθετημένο από την κόρη της, την Charlotte Gainsbourg, στο πλαίσιο της επιλογής Cannes Premiere.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV5Mondeplus: H παγκόσμια γαλλόφωνη πλατφόρμα από το TV5MONDE12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b