MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

10 ταινίες που θα σας βάλουν αμέσως σε… καλοκαιρινή διάθεση

Δέκα ξεχωριστές ταινίες για όλους εσάς που λατρεύετε το καλοκαίρι και θέλετε να δείτε μία ταινία διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2016)
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Η αγαπημένη μας εποχή, το καλοκαίρι, επιτέλους κατέφθασε! Μπορεί όλοι να ανυπομονούμε να ξεχυθούμε στις παραλίες αλλά δεν είναι πάντα και για όλους τόσο εύκολο. Αν η δουλειά και οι υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν να μπείτε σε καλοκαιρινό κλίμα, το σινεμά σας έχει τη λύση. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να νιώσετε “καλοκαίρι” από μια ταινία που θα σας ταξιδέψει και θα σας μεταδώσει τη διάθεση της εποχής;

Αυτές λοιπόν είναι 10 εναλλακτικές προτάσεις με ταινίες που φωνάζουν “καλοκαίρι”. Και λέγοντας εναλλακτικές, εννοούμε, φυσικά, ταινίες πέρα από αυτές που σας έρχονται απευθείας στο μυαλό ή που βλέπουμε συνέχεια -ταινίες πιθανόν indie ή που η καλοκαιρινή αύρα έρχεται έμμεσα και σας παρασέρνει μέσω της πλοκής!

1. Hot Summer Nights του Ελάιτζα Μπάινουμ (2017)

Για όσους αναρωτηθούν “Μα πού είναι το Call me by your name;” απαντούμε πως, κανείς δεν ξεχνά αυτήν την ταινία αλλά αρχίζει πια, να γίνεται μια συνηθισμένη επιλογή. Οπότε για τους φαν -και μη- του Τιμοτέ Σαλαμέ, προτείνουμε την ταινία “Hot Summer Nights”. O νεαρός Τιμοτέ είναι ένας έφηβος που πάει για καλοκαιρινές διακοπές στο σπίτι των θείων του. Σε αυτή την πόλη, που δεν ξέρει κανέναν, γνωρίζει έναν τύπο που τον μπλέκει στο μικροεμπόριο ναρκωτικών. Παράλληλα, υπάρχει κι ένα love story με μια μυστήρια κοπέλα. Η αισθητική της ταινίας δίνει απόλυτα την εντύπωση μιας πόλης που “βράζει” αλλά και την εφηβεία που ζωντανεύει τους καλοκαιρινούς μήνες.
Δείτε την ταινία στο Cinobo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCall Me By Your Name: Θα γίνει τελικά το πολυαναμενόμενο σίκουελ;12.09.2018

2. Moonrise Kingdom του Γουές Άντερσον (2012)

Σε πολύ ρομαντική, ρετρό διάθεση, η συγκεκριμένη ταινία του Άντερσον θα σας βάλει σίγουρα σε καλοκαιρινό κλίμα. Το καλοκαίρι του 1965, σε ένα νησί της Νέας Αγγλίας, ένα κορίτσι από πλούσια οικογένεια κι ένα αγόρι πρόσκοπος, αποφασίζουν να το σκάσουν για να ζήσουν τον έρωτά τους. Η εξαφάνιση των παιδιών κινητοποιεί όλο το νησί να τους ψάξει καθώς μια μεγάλη καταιγίδα πλησιάζει! Ένας ύμνος στον αθώο, πρώτο έρωτα και την καλοκαιρινή ξεγνοιασιά που, σίγουρα, θα σας συνεπάρει. Κι ας μη ξεχνάμε το εξαιρετικό καστ που περιλαμβάνει τον Έντουαρντ Νόρτον, τον Μπιλ Μάρεϊ, την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και τον Μπρους Γουίλις.

3. Dazed and Confused του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (1993)

Τελευταία μέρα σχολείου και πρώτη μέρα καλοκαιριού για τους μαθητές λυκείου στο Όστιν του Τέξας. Όλοι είναι έτοιμοι για έξαλλο πάρτι ενώ διάφορες παρέες σχηματίζονται, νέοι έρωτες γεννιούνται και οι καινούργιοι του σχολείου προσπαθούν να μη τις φάνε από τους τελειόφοιτους. Η ταινία είναι τοποθετημένη στο 1976 και, ομολογουμένως, περνά όλη την αίσθηση εκείνης της δεκαετίας και του τρόπου ζωής. Ας μη ξεχνάμε, ακόμη, ότι σε αυτό το φιλμ θα παρακολουθήσουμε την πρώτη εμφάνιση του Μάθιου ΜακΚόναχι στην μεγάλη οθόνη αλλά και την θρυλική ατάκα του “Alright, alright, alright”.

4. O Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές του Λοράν Τιράρντ (2014)

Ο παιδικός ήρωας Μικρός Νικόλας αυτή τη φορά μπλέκει σε μια συγκλονιστική περιπέτεια. Οι διακοπές του συγκεκριμένου ήρωα δεν γίνεται να μην είναι γεμάτες αναπάντεχα και περιπετειώδη γεγονότα. Η ρετρό αισθητική και το χιούμορ της ταινίας σε συνδυασμό με την συνθήκη των διακοπών, συνθέτουν την απόλυτη καλοκαιρινή ταινία. Ξέγνοιαστη και ανάλαφρη, θα σας μεταφέρει σε καλοκαιρινό κλίμα διακοπών χωρίς να το καταλάβετε.
Δείτε την ταινία στο Cinobo

5. Cinema Paradiso του Τζουζέπε Τορνατόρε (1988)

Το αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που μαθαίνει την τέχνη του σινεμά με τον άνθρωπο που ελέγχει τις μπομπίνες στο σινεμά της μικρής ιταλικής πόλης όπου ζουν. Η μαγεία του σινεμά αναδεικνύεται μέσα από την αθώα παιδική ματιά σε ένα καλοκαιρινό ιταλικό τοπίο που θα στιγματίσει για πάντα τον μικρό ήρωα. Πέραν της καλοκαιρινής διάθεσης, είναι ένα φιλμ που αξίζει να δουν όλοι! Επίσης, την συγκλονιστική μουσική της ταινίας υπογράφει ο Ένιο Μορικόνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑErtflix: 10 ταινίες και σειρές που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

6. Stand By Me του Ρομπ Ρέινερ (1986)

H εφηβική περιπέτεια του Στίβεν Κινγκ μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Ρομπ Ρέινερ. Τέσσερα αγόρια αποφασίζουν να ψάξουν ένα πτώμα που άκουσαν πως βρίσκεται κάπου κοντά στην πόλη τους και μπλέκουν σε διάφορα γεγονότα ενώ, ταυτόχρονα, μαθαίνουν ο ένας τον άλλον καλύτερα. Η πιο χαρακτηριστική απ’ όλες, ίσως, είναι η σκηνή με το τρένο. Σίγουρα, αυτό το καλοκαίρι έμεινε αξέχαστο στους μικρούς ήρωες…

7. The Karate Kid του Τζον Άβιλντσεν (1984)

Η πρώτη ταινία του franchise του Karate Kid ή αλλιώς του Ντάνιελ Λαρούσο (Ραλφ Μάτσιο), απεικονίζει τον έφηβο ήρωα να μετακομίζει μέσα στο κατακαλόκαιρο στην Καλιφόρνια. Ενώ σύντομα κάνει φίλους, ακόμη πιο σύντομα κάνει και εχθρούς που τον προϊδεάζουν πως αυτό το καλοκαίρι κι όσο μείνει εκεί, θα περνάει μια κόλαση. Ο μεγάλος ήρωας για τον Ντάνιελ είναι ο κύριος Μιγιάγκι (Πατ Μορίτα), που θα τον μυήσει στην φιλοσοφία του καράτε. Αν είστε φαν των ταινιών, τα λόγια περισσεύουν!

8. H Συλλέκτρια του Έρικ Ρομέρ (1967)

Μια μεθυστική ταινία ανάμεσα σε δράμα και ρομάντζο που καθρεφτίζει απόλυτα την καλοκαιρινή επιθυμία όλων: να είμαστε όλη μέρα στη θάλασσα! Ο Αντριέν φιλοξενείται στο εξοχικό σπίτι ενός φίλου του μαζί με μια νεαρή κοπέλα, την Χαϊντέ,  η οποία ταράζει τις διακοπές του. Η ερωτική επιθυμία του για εκείνη αντικρούεται με την βαθιά ανάγκη του για γαλήνη και περισυλλογή στο καλοκαιρινό τοπίο. Ο Ρομέρ μέσα από την πρώτη του έγχρωμη ταινία, μας εισαγάγει στην διαρκή μάχη των φύλων αλλά και στην τρίτη ταινία από την συλλογή “Six Moral Tales”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαλοκαίρι με το Cinobo: Όλες οι νέες ταινίες, οι συλλογές και τα αφιερώματα που έρχονται τον Ιούνιο12.09.2018

9. Midsommar του Άρι Άστερ (2019)

Μια ταινία τρόμου δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα για τους λάτρεις του είδους. Αν θέλετε να μπείτε σε καλοκαιρινό κλίμα, το “Midsommar” μπορεί να το κάνει αλλά δεν υποσχόμαστε ότι θα επιθυμείτε στο τέλος να πάτε διακοπές. Μια παρέα πηγαίνει σε έναν οικισμό στην Σουηδία, μετά από πρόσκληση ενός φίλου για να συμμετάσχουν σε μια παραδοσιακή τελετή που γίνεται κάθε 90 χρόνια. Φυσικά, όπως είναι ήδη αναμενόμενο, η εξέλιξη αυτής της καλοκαιρινής εξόρμησης δεν θα είναι ευχάριστη. Ένα εντελώς διαφορετικό φιλμ τρόμου, περιλουσμένο με πρωινό φως και χαρούμενα, έντονα χρώματα που, ίσως τελικά, αυτό να το κάνει και πιο τρομακτικό!

10. Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2016)

Κλείνοντας, προτείνουμε μια ελληνική ταινία γυρισμένη στην Αντίπαρο, η οποία “φωνάζει” καλοκαίρι. Ο Μάκης Παπαδημητρίου παίζει τον γιατρό του νησιού, ο οποίος εξετάζει μια νεαρή τουρίστρια (Έλλη Τρίγγου). Όταν ξανασυναντιούνται έξω τυχαία, εκείνη τον καλεί στην παρέα της αλλά σιγά σιγά αυτός παθαίνει εμμονή μαζί της ώσπου…τα όρια στενεύουν. Ιδιαίτερη πλοκή με ένα μείγμα καλοκαιρινών συναισθημάτων που ξυπνούν την ανάγκη μας να βρεθούμε σε ένα νησί άμεσα!
Δείτε την ταινία στο Cinobo.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b