MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
YΓΕΙΑ

«Εξυπνο» εμβόλιο για τη θεραπεία του μελανώματος – Ξεκίνησε η χορήγησή του στη Βρετανία

Ελπίδες για τη θεραπεία του μελανώματος δίνει το νέο εμβόλιο, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε καρκινοπαθούς ξεχωριστά,

Monopoli Team

Ελπίδες για την καταπολέμηση του μελανώματος δίνει το νέο εμβόλιο που ήδη χορηγήθηκε σε ασθενείς στη Βρετανία.

Οι γιατροί άρχισαν να δοκιμάζουν σε εκατοντάδες ασθενείς το πρώτο στον κόσμο εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου mRNA, για το μελάνωμα, με στόχο να θεραπεύσουν μόνιμα τον καρκίνο.

Το μελάνωμα «χτυπά» περίπου 132.000 ανθρώπους ετησίως παγκοσμίως και είναι ο πιο θανατηφόρος καρκίνος του δέρματος. Επί του παρόντος, η χειρουργική επέμβαση είναι η κύρια θεραπεία, αν και μερικές φορές χρησιμοποιούνται επίσης ακτινοθεραπεία, φάρμακα και χημειοθεραπεία.

Τώρα οι ειδικοί δοκιμάζουν νέα εμβόλια που είναι ειδικά κατασκευασμένα για κάθε ασθενή και λένε στο σώμα του να κυνηγήσει καρκινικά κύτταρα για να αποτρέψει την επανεμφάνιση της νόσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνησυχητική αύξηση σε κονδυλώματα και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Πρόληψη και θεραπεία12.09.2018

Μια δοκιμή φάσης 2 διαπίστωσε ότι τα εμβόλια μείωσαν δραματικά τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου σε ασθενείς με μελάνωμα. Τώρα έχει ξεκινήσει μια τελική, φάση 3, δοκιμή και διευθύνεται από το University College London Hospitals NHS Foundation Trust (UCLH).

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b