MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Φουντώνουν οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια υπέρ των Παλαιστινίων

Διαδηλώσεις γίνονται σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ – Ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.

Monopoli Team

Επικαλούμενο φόβους για την ασφάλεια, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου, εξαιτίας των διαδηλώσεων των φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων.

Σε ανακοίνωσή του, το USC ανέφερε ότι «δε θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει την τελετή που συνήθως συγκεντρώνει 65.000 φοιτητές, μέλη οικογενειών και φίλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαουδική Αραβία: Όχι σε διπλωματικές σχέσεις με Ισραήλ αν δεν ιδρυθεί ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης12.09.2018

Την Τετάρτη (24/4), η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 93 άτομα στην πανεπιστημιούπολη και διέταξε τη διάλυση του καταυλισμού που έχουν στήσει οι διαμαρτυρόμενοι.

Η κατάσταση στο πανεπιστήμιο είναι τεταμένη μετά την ακύρωση της τελετής.

Την ίδια στιγμή διαδηλώσεις γίνονται σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ.

Στο Πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα, 28 διαδηλωτές συνελήφθησαν την Πέμπτη μετά την άρνησή τους να αποχωρήσουν. Οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν δια της βίας από την αστυνομία, η οποία παραδέχθηκε πως χρησιμοποίησε χημικά εναντίον τους.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b