MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονος χορός

Minor gesture, από την Creo Dance Company στο Θέατρο Θησείον

Το νέο έργο της Creo Dance Company, «Minor gesture», σε χορογραφία Πωλίνας Κρεμαστά, παρουσιάζεται στο Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες.

Monopoli Team

Η Creo Dance Company παρουσιάζει το νέο της έργο «Minor gesture» – χειρονομία ελάχιστη, μόνο για πέντε παραστάσεις, από 15 Μαΐου έως και 12 Ιουνίου 2024, στο Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες.

«Minor gesture»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο Minor gesture επαναφέρει στη σκηνή το σώμα που δονείται και παθαίνει καθημερινά. Το σώμα που προσπερνάμε και θεωρούμε αυτονόητο. Τον αόρατο ελάχιστο καθημερινό εαυτό που γίνεται συνήθεια.

Δύο γυναίκες συγκατοικούν επί σκηνής και κατασκευάζουν ένα δικό τους κινητικό παζλ, μία δική τους καθημερινότητα. Περίεργη και αποκαλυπτική. Εδώ, ανάμεσα στην ανάμνηση και τη φαντασία το μικρό και ελάχιστο μεγεθύνεται.

Η ελάχιστη χειρονομία είναι παντού, συνεχώς, και εκείνες κάνουν το οικείο ξένο για το καταλάβουν. Κάνουν το παράξενο φιλικό για να το απολαύσουν. Η ελάχιστη χειρονομία είναι η κάθε κίνηση που τους διαφεύγει, είναι μία αλλαγή στον τρόπο, μία δυνατότητα διαφοράς. Εκείνες φωνάζουν με το σώμα τα λόγια της Janet Adler,

«Γιορτάζω κάθε γόνατο που λυγίζει, κάθε κεφάλι που γέρνει,
κάθε καρπό που στρέφεται, κάθε χέρι που σχηματίζει γροθιά,
κάθε χέρι που ανοίγει απαλά,
κάθε χειρονομία που δεν μετριέται αλλά φαίνεται». 

Επί σκηνής, το σώμα του μουσικού προσθέτει τα δικά του κομμάτια στο παζλ, μέσα από jazz-blues ηχοχρώματα, και επιλέγει να οδηγήσει, να ακολουθήσει ή να σχολιάσει τις κινητικές συνομιλίες των δύο γυναικών, αναδεύοντας μνήμες και επινόηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑI Am Falling In Love – Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα, του Γιώργου Βαλαή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Σημείωμα χορογράφου:

«Το έργο δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο βιβλίο της Erin Manning “The Minor gesture”. Η ελάχιστη χειρονομία μου αποκαλύφθηκε στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, όταν αντίκρισα τις γυναίκες εκεί να δημιουργούν εκστατικούς χορούς με αφορμή το εφήμερο. Τις ευχαριστώ βαθιά που μεταμόρφωσαν το καθημερινό σε εξαιρετικό και με ενέπνευσαν να ξαναχορέψω. Ειδικά ευχαριστώ την Ελισάβετ για το μοίρασμα του αποσπάσματος της Adler. Ευχαριστώ πάντα τους αγαπημένους και τις αγαπημένες συνοδοιπόρους, συνεργάτες, φίλους και φίλες». 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Διδώ Γκόγκου
Κοστούμια: Διδώ Γκόγκου
Μουσική: Απόστολος Λεβεντόπουλος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά

Παίζουν: Σταυρούλα Σιάμου, Πωλίνα Κρεμαστά

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 15 Μαΐου έως και 12 Ιουνίου 2024
Πληροφορίες: Προπώληση: more.com
Παραστάσεις: Τετάρτες 15-22-29 Μαΐου και 5-12 Ιουνίου 2024 | Ώρα : 21.00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/dance/minor-gesture/
Πληροφορίες Χώρου: Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0325 5444.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
Θησείο
Θησείον – ένα θέατρο για τις τέχνες
Απο 15/05/2024 εως 12/06/2024
Τουρναβίτου 7
Τετάρτη: 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b