MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Απόστολος Καμιτσάκης: 15 πράγματα που δεν ξέραμε για τον ηθοποιό από το «Καφέ της Χαράς»

Ο Απόστολος Καμιτσάκης είναι ο τηλεοπτικός πατήρ Δημήτριος του Κολοκοτρωνιτσίου, στο επιτυχημένο σίκουελ της σειράς «Το Καφέ της Χαράς». Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ο ηθοποιός Απόστολος Καμιτσάκης συστήθηκε στο ευρύ κοινό κάνοντας το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στην επιστροφή του «Καφέ της Χαράς» ήδη από την περασμένη χρονιά, παρόλο που στο θέατρο είχε ήδη πραγματοποιήσει τα πρώτα του βήματα. Στη σειρά υποδύεται έναν νεαρό, αντισυμβατικό και μυστηριώδη παπά, τον Δημήτριο, που αγαπά τις μηχανές και τη μουσική. Στην πραγματική ζωή όμως ποιος είναι στα αλήθεια ο Απόστολος;

1. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

2. Η πιο έντονη ανάμνηση που έχει από τα παιδικά του χρόνια είναι αυτή του παππού του να του βάζει μια σταγόνα ούζο στο ποτήρι και να το γεμίζει με νερό για να…τα πιουν μαζί.

3. Προέρχεται από μία πολύτεκνη οικογένεια με επτά παιδιά. «Έχετε δει την οικογένεια Χωραφά; Ε κάπως έτσι κι εμείς!», λέει ο ίδιος.

4. Σπούδαζε πληροφορική – μία σχολή που δεν τον ενδιέφερε –  όταν κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια του ένα φυλλάδιο από μια θεατρική ομάδα. Κάπως έτσι ξεκίνησε το «ταξίδι» του στον χώρο της υποκριτικής.

5. Η οικογένειά του ήταν – και είναι ακόμα – πολύ υποστηρικτική απέναντί του όταν τους ανακοίνωσε την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική, παρά το γεγονός ότι την πήρε σε μια ηλικία που μπορούσε να την υποστηρίξει και μόνος. Τον βοήθησαν από την αρχή με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαν.

Φωτογραφία από τα γυρίσματα του «Καφέ της Χαράς».

6. Η πρώτη του δουλειά ως ηθοποιός ήταν μετά την σχολή με την ομάδα Lab.oratorium στο έργο «Ένας ήρωας του καιρού μας» στο Θέατρο 104.

7. Η πρώτη του δουλειά στην τηλεόραση είναι στην επιστροφή του νέου κύκλου του «Καφέ της Χαράς» μετά από σχεδόν 16 χρόνια.

8. Θεωρεί την εμπειρία της τηλεόρασης πολύ διαφορετική από το θέατρο από το οποίο ξεκίνησε. Οπότε το «Καφέ της Χαράς» που ήταν και η πρώτη του δουλειά σε αυτή, αποτελεί «σχολείο» για τον ίδιο. «Γνώρισα πολύ όμορφους ανθρώπους και συνεργάτες και σίγουρα έχω όρεξη να μάθω ακόμα παραπάνω. Η τηλεόραση και πόσο μάλλον μια σειρά σαν το «Καφέ της Χαράς» που έχει αγαπηθεί πολύ, φέρνει αναγνωρισιμότητα αλλά εμένα δεν με επηρεάζει. Πιο πολύ κάνει τους φίλους μου να με πειράζουν», λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

9. Στη σειρά υποδύεται τον πατέρα Δημήτριο, για τον οποίο ρόλο πέρασε κανονικά από ακρόαση.

10. Πιστεύει πως ο Χάρης Ρώμας παρατήρησε κάποια κοινά χαρακτηριστικά σε εκείνον και στον ρόλο εφόσον τον επέλεξε. Αυτό που ο ίδιος θεωρεί ότι έχει κοινό με τον ρόλο του στη σειρά είναι η εσωστρέφεια.

11. Αγαπημένος του συγγραφέας είναι ο Martin McDonagh και βρίσκει υπέροχους τους χαρακτήρες που χτίζει.

12. Αυτή την περίοδο στον ελεύθερο χρόνο του συναρμολογεί έναν Ironman, που όπως λέει και ο ίδιος θα του πάρει καιρό να τον…«χτίσει».

13. Για το ότι θεωρεί νόστιμα τα ρεβίθια λένε συχνά οι φίλοι του «κλασικός Απόστολος».

Φωτογραφία από τα γυρίσματα του «Καφέ της Χαράς».

14. Θεωρεί πως το τελευταίο διάστημα με τις σαρωτικές εξελίξεις στον χώρο της Τέχνης έχει γίνει μία καλή αρχή, δίνοντας το «πάτημα» στους ανθρώπους που είχαν την ανάγκη να μιλήσουν και πως αυτό στην συνέχεια θα δώσει δύναμη και σε άλλους ανθρώπους που μπορεί να έχουν την ίδια ανάγκη.

15. Πρόσφατα μοιράστηκε δημόσια τη δική του εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, την οποία βίωσε κατά τη διάρκεια της πορείας του στον χώρο, ωστόσο δεν του αρέσει να μιλάει πολύ γι’ αυτήν. «Η δική μου ιστορία ωχριά μπροστά στις υπόλοιπες μαρτυρίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Έτυχε και λόγω ηλικίας ίσως να μπορέσω να το διαχειριστώ. Ελπίζω με την σειρά μου να βοήθησα κάποιον να ανοιχτεί και εύχομαι τέτοια περιστατικά να εκλείψουν από το χώρο της Τέχνης. Και γενικά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη apostolos kamitsakhs (@apostolos_kamitsakhs)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεγάλες Ταινίες Μικρού Μήκους: Βραβευμένες ελληνικές ταινίες, online από το Ίδρυμα Ωνάση12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Καφέ της Χαράς προβάλλεται στον ΑΝΤ1 κάθε Τέτάρτη και Πέμπτη στις 21.00.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b