MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από τον Ρόμπερτ Πάουελ στον Γουίλεμ Νταφόε: Έξι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον Ιησού και έμειναν στην ιστορία

Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον Χριστό με τεράστια επιτυχία σε έναν ρόλο που καθόρισε την καριέρα τους.

Ρόμπερτ Πάουελ - Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977)
Ρόμπερτ Πάουελ - Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977)
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Από την αρχή του κινηματογράφου, η ζωή του Χριστού αποτελούσε ένα πολύ δημοφιλές θέμα -με την πρώτη μεγάλη ταινία με πρωταγωνιστή τον Ιησού να έχει γυριστεί το 1912 από τον Καναδό σκηνοθέτη Σίντνεϊ Όλκοτ, έναν από τους πρώτους κινηματογραφιστές στην ιστορία. Παραπάνω από έναν αιώνα αργότερα, η ιστορία του Ιησού έχει μεταφερθεί αμέτρητες φορές στην μεγάλη οθόνη, είτε σε μικρές είτε σε μεγάλες παραγωγές με τεράστιο μπάτζετ.

Μέσα σε αυτές τις ταινίες λοιπόν υπάρχουν μερικές που σίγουρα ξεχωρίζουν και έχουν δικαίως μια θέση στην ιστορία του κινηματογράφου, ενώ αντίστοιχα υπάρχουν και ηθοποιοί που έκλεψαν την παράσταση σε αυτόν τον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο. Έτσι, με αφορμή την ημέρα παρουσιάζουμε τους ηθοποιούς εκείνους που ενσάρκωσαν με επιτυχία τον Ιησού σε έναν ρόλο που τους καθόρισε και άλλαξε για πάντα την καριέρα τους.

Ρόμπερτ Πάουελ – Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977)

Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι ίσως ο νούμερο ένα ηθοποιός που μας έρχεται στον νου ανάμεσα σε όσους ενσάρκωσαν τον Ιησού. Κι αυτό, φυσικά, έχει να κάνει με τις πολλές επαναλήψεις στην ελληνική τηλεόραση αλλά και με το μεγαλείο της μίνι σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι. Σίγουρα, ο συγκεκριμένος ρόλος τον στιγμάτισε και όλοι θα τον θυμούνται από εκεί. Βέβαια, η καριέρα του τόσο πριν γυρίσει τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, όσο και μετά, απαρτίζεται από πολλές ταινίες και σειρές αλλά και μεταγλωττίσεις. Εξίσου γνωστοί του ρόλοι είναι ο Μαρκ Γουίλιαμς στην σειρά του BBC με τίτλο “One Holby City” και ο Ντέιβιντ Μπριγκς στην σειρά “The Detectives”.

Ρόμπερτ Πάουελ - Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977)

Ρόμπερτ Πάουελ – Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ (1977)

Τζιμ Καβίζελ – Τα Πάθη του Χριστού (2004)

Σίγουρα, μετά τον Ιησού από την Ναζαρέτ, ο πιο γνωστός ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ιησού είναι ο Τζιμ Καβίζελ στην ταινία “Τα Πάθη του Χριστού”, με σκηνοθέτη τον Μελ Γκίμπσον. Πριν πάρει τον ρόλο, είχε παίξει σε πολλές ταινίες την δεκαετία του 1990. Το ντεμπούτο του το έκανε στην ταινία Το Δικό μου Αϊντάχο” το 1991. Η μεγάλη φήμη ήρθε, όμως, μετά την ενσάρκωση του Χριστού. Μετά την εν λόγω ταινία, πρωταγωνίστησε σε πολλές ακόμη με την τελευταία να είναι το 2014. Επίσης, από το 2011 έως το 2016 πρωταγωνιστούσε στην σειρά επιστημονικής φαντασίας του CBS “Person of Interest”.

Τζιμ Καβίζελ - Τα Πάθη του Χριστού (2004)

Τζιμ Καβίζελ – Τα Πάθη του Χριστού (2004)

Ντιόγκο Μποργκάντο – Η Βίβλος (2013)/ Ο Υιός του Θεού (2014)/ Οι Γυναίκες της Βίβλου (2014)

Ο Πορτογάλος ηθοποιός Ντιόγκο Μποργκάντο, έπαιξε τον Ιησού όχι μια, ούτε δύο αλλά τρεις φορές! Μέσα σε δύο χρόνια εμφανίστηκε στην μίνι σειρά “Η Βίβλος”, πρωταγωνίστησε στην ταινία “Ο Υιός του Θεού” ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία “Οι Γυναίκες της Βίβλου”. Ξεκίνησε την υποκριτική στα 15 του κι έχει συμμετάσχει σε πάνω από 15 πορτογαλικές, τηλεοπτικές σειρές, κάνοντάς τον πασίγνωστο ηθοποιό στην χώρα του. Μετά τον ρόλο του Ιησού, που τόσο λάτρεψε, ενσάρκωσε και τον Διάβολο – γνωστό ως The Man- στην δραματική σειρά “The Messengers” το 2015.

Ντιόγκο Μποργκάντο - Ο Υιός του Θεού (2014)

Ντιόγκο Μποργκάντο – Ο Υιός του Θεού (2014)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας το Πάσχα12.09.2018

Γουίλεμ Νταφόε – Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού (1988)

Ο Γουίλεμ Νταφόε ενσάρκωσε τον ρόλο του Χριστού σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε σε αυτήν την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη. Παρά τον αμφιλεγόμενο χαρακτήρα της ταινίας -το βιβλίο άλλωστε είχε λογοκριθεί- δεν επηρέασε αρνητικά την καριέρα του Νταφόε. Ο ίδιος έπαιξε -και συνεχίζει δηλαδή να παίζει- σε εμβληματικά έργα με πιο πρόσφατο τον “Φάρο”. Έχει αποδείξει σίγουρα την υποκριτική ποικιλομορφία και το ταλέντο του.

Γουίλεμ Νταφόε - Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού (1988)

Γουίλεμ Νταφόε – Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού (1988)

Μαξ φον Σίντοφ – Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου (1965)

Με διάρκεια κάτι λιγότερο από 4 ώρες και 30 λεπτά, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές στην ιστορία του σινεμά με θέμα τη ζωή του Χριστού. Ο Μαξ φον Σίντοφ δεν ήταν, φυσικά, καθόλου άγνωστος πριν από αυτόν τον ρόλο, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές αξιόλογες παραγωγές όπως η “Έβδομη Σφραφίδα” του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Είχε συνεργαστεί με πολύ μεγάλους σκηνοθέτες όπως ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Από τις τελευταίες του ερμηνείες ήταν αυτή του Three-Eyed Raven στην σειρά “Game of Thrones”. Απεβίωσε στις 20 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 90 ετών!

Τζέρεμι Σίστο – Ιησούς (1999)

Το 1999 ο Τζέρεμι Σίστο προσπάθησε να κερδίσει τον ρόλο του Τζακ στον Τιτανικό αλλά η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά και πήρε τον ρόλο του Ιησού. Είχε ήδη γίνει γνωστός από την ρομαντική κωμωδία “Clueless” λίγα χρόνια πριν. Μετά την ταινία “Ιησούς”, έπαιξε σε πολλές σειρές και ταινίες! Είναι πια γνωστός για τον ρόλο του Freddy Green στην σειρά “Ice” ενώ από το 2018 παίζει στην σειρά του CBS “FBI”.

Τζέρεμι Σίστο - Ιησούς (1999)

Τζέρεμι Σίστο – Ιησούς (1999)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάσχα στην ΤV: Επτά ταινίες για να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b