MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

5 απλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας το Πάσχα

Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, μπορούμε να περάσουμε όμορφες οικογενειακές στιγμές.

Monopoli Team

Το Πάσχα είναι συνδεδεμένο με την άνοιξη, με τις βόλτες στη φύση αλλά και με την κατάνυξη και τις οικογενειακές παραδόσεις. Μπορεί ούτε φέτος να έχουμε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε εκδρομές ή συγκεντρώσεις με φίλους, υπάρχουν όμως πολλοί απλοί τρόποι να μη στερήσουμε τη μαγεία των γιορτών από τα παιδιά μας. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να απασχοληθεί ευχάριστα όλη η οικογένεια αυτές τις άγιες μέρες.

1. Βάψτε μαζί αυγά

Το έθιμο θέλει τη Μ. Πέμπτη να είναι αφιερωμένη στο βάψιμο των αυγών. Είναι μια παράδοση που κρατάει πολλά χρόνια και μια εύκολη διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά, οπότε γιατί να τη στερηθείτε. Για να μην έχετε (πολλά) ατυχήματα (βλ. σπασμένα αυγά) βάψτε τα μόνη σας το πρωί πριν ξυπνήσουν και στη συνέχεια αφήστε τα παιδιά να τα διακοσμήσουν με αυτοκόλλητα και χαλκομανίες –πάντα με την επίβλεψή σας.

2. Φυτέψτε λουλούδια

Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να φέρουμε ένα μέρος της φύσης στον κήπο ή το μπαλκόνι μας. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να μεταφυτέψετε, να καθαρίσετε τα αγριόχορτα από τις γλάστρες σας και να αποκτήσετε μερικά καινούρια λουλούδια. Φυσικά, θα σας βοηθήσουν οι μικροί κηπουροί σας.

3. Φτιάξτε πασχαλινά γλυκά

Εκτός από τα πασχαλινά κουλούρια (εδώ θα βρείτε μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή), ή τα τσουρέκια μπορείτε να μπείτε στην κουζίνα και να κάνετε πολλές γλυκές παρασκευές. Ακόμα και μια απλή συνταγή για μπισκότα μπορεί να γίνει γιορτινή, αρκεί να τα κόψετε με κουπ-πατ σε σχήμα λαγού ή αυγού. Δείτε κι εδώ πώς θα κάνετε τρούφες με oreo σε σχήμα αυγού. Εδώ θα βρείτε ιδέες για να ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο πασχαλινό τραπέζι.

Διαβάστε και άλλες ιδέες στο Mamamia.gr

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b