MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

5 vegan delivery για μία εναλλακτική Τσικνοπέμπτη

Αυτή την Τσικνοπέμπτη θα τσικνίσουμε στο σπίτι με vegan σουβλάκι, μπιφτέκια και λουκάνικα από τα αγαπημένα μας vegan εστιατόρια.

Και αυτή την Τσικνοπέμπτη επιλέγουμε vegan εστιατόρια, φωτογραφία: Facebook/Vegan Souvlaki
Και αυτή την Τσικνοπέμπτη επιλέγουμε vegan εστιατόρια, φωτογραφία: Facebook/Vegan Souvlaki
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Αυτή την Τσικνοπέμπτη θα κάνουμε τη διαφορά και θα τσικνίσουμε στο σπίτι με vegan μπιφτέκια, λουκάνικα, αλλά και… σουβλάκι –που είναι πεντανόστιμο!– από τα αγαπημένα μας vegan εστιατόρια.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η Τσικνοπέμπτη δεν θα έπρεπε να αποτελεί αποκλειστικότητα των κρεατοφάγων, αφού το τσίκνισμα δεν είναι τίποτα άλλο από μια τεχνική ψησίματος, όπου το φαγητό ψήνεται λίγο παραπάνω, μέχρι να καβουρδιστεί και να βγάλει τη (γνωστή σε όλους μας) «τσίκνα». Και μην ξεγελιέστε! Οι vegan δεν τρώνε μόνο… σαλάτες. Ακόμα και στη χώρα μας υπάρχουν πλέον vegan εστιατόρια εξειδικευμένα στο vegan street food, που σερβίρουν πιάτα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κρεατοφαγικά.

Με λίγα λόγια η Τσικνοπέμπτη είναι μία ημέρα που και οι vegan μπορούν να “γιορτάσουν”. Εμείς συγκεντρώσαμε πέντε αγαπημένα μας vegan εστιατόρια που κάνουν delivery και αποτελούν κορυφαίες προτάσεις για μία εναλλακτική Τσικνοπέμπτη στο σπίτι.

Vegan Beat
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη VeganBeatAthens (@veganbeatathens)


Τα τελευταία χρόνια το Vegan Beat στο Μοναστηράκι έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για καλό και παράλληλα οικονομικό vegan φαγητό στο κέντρο. Εκτός από πεντανόστιμες σαλάτες (ο Ντάκος με φέτα από γάλα σόγιας είναι must) εκεί θα βρείτε γύρο μανιταριών με vegan τζατζίκι, “γύρο burger” με μανιτάρια πλευρώτους, αλλά και θεϊκό λαχματζούν με κιμά σόγιας. Έρχονται στο χώρο σας μέσω e-food και Wolt.
Περικλέους 56, Αθήνα

Healthy Bites


Το Healthy Bites, που έχει επεκταθεί από το κέντρο της Αθήνας και στο Μαρούσι, είναι η νούμερο 1 επιλογή μας για υγιεινό φαγητό “στο χέρι”, ενώ αποτελεί και μια από τις καλύτερες και πιο οικονομικές vegan επιλογές για την Τσικνοπέμπτη. Ο γύρος από σόγια ή μανιτάρια είναι must, ενώ τα κεφτεδάκια λαχανικών και το Vegan Jack Fruit Burger είναι πεντανόστιμα. Μια δοκιμή μόνο θα σας πείσει! Έρχονται στο χώρο σας μέσω του BOX.
Πανεπιστημίου 25, Αθήνα
Πλατεία Ευτέρπης 3, Μαρούσι

Mama Tierra


Το Mama Tierra (που σημαίνει “Μητέρα Γη” στα ισπανικά) προσφέρει εδώ και χρόνια τα πιο νόστιμα και διαφορετικά vegan πιάτα της πόλης. Εκεί θα βρείτε υπέροχες σαλάτες, αλλά και ethnic επιλογές, όπως είναι τα burrito, το κόρμα λαχανικών και φυσικά τα πεντανόστιμα φαλάφελ τους. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της Τσικνοπέμπτης όμως θα είναι τα ζουμερά μπιφτέκια τους (μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε μπιφτέκια λαχανικών ή μπιφτέκια από μανιτάρια), το υπέροχο mushroom melt wrap τους με μανιτάρια, vegan τσένταρ και λαχανικά και φυσικά τα burger τους. Έρχονται στο χώρο σας μέσω e-food και Wolt.
Ακαδημίας 84, Αθήνα

Vegan Souvlaki


Το Vegan Souvlaki άνοιξε μόλις πριν λίγους μήνες στον Άγιο Δημήτριο, έχει όμως ήδη κερδίσει φανατικό κοινό. Και αυτό, γιατί σερβίρει τυλιχτά κάθε είδους: με καλαμάκι “κοτόπουλο” σόγιας, “κοτομπουκιές”, “κοτομπέικον”, κεμπάπ από φασόλια, γύρο από jackfruit και άλλα. Ειδικά για την Τσικνοπέμπτη εμείς προτείνουμε την ποικιλία Mix Grill, που περιλαμβάνει γύρο, κεμπάπ, κοτομπουκιές, λουκάνικα, καλαμάκια, πίτες και πατάτες. Έρχονται στο χώρο σας μέσω e-food και Wolt.
Αϊδινίου 9, Άγιος Δημήτριος

Peas Vegan & Raw Food


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το αγαπημένο Peas στο Κουκάκι αποτελεί ιδανική επιλογή για την Τσικνοπέμπτη. Στο Peas θα βρείτε μεγάλη ποικιλία vegan, αλλά και ωμοφαγικών πιάτων, από σαλάτες και buddha bowls, μέχρι και burger ή τυλιχτά. Εμείς προτείνουμε την υπέροχη «σκεπαστή» με γύρο σεϊτάν και καπνιστό τόφου, αλλά και το ασύγκριτο κεμπάπ γιαουρτλού! Έρχονται στο χώρο σας μέσω e-food και Wolt.
Peas, Φαλήρου 40, Κουκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εστιατόρια και cafe που σερβίρουν απίστευτες vegan λιχουδιές12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b