MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

5 εστιατόρια και cafe που σερβίρουν απίστευτες vegan λιχουδιές

Vegan πρωινό, brunch, burger, ακόμα και… σουβλάκι στα πιο όμορφα vegan spots της Αθήνας.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα επιλέγουν να αφαιρέσουν κάθε ζωικό παράγωγο από τη διατροφή τους και να υιοθετήσουν έναν vegan τρόπο ζωής. Παράλληλα, η ζήτηση για vegan φαγητό όλο και μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συνεχώς καινούρια vegan στέκια στην πόλη.

Vegan είναι μια απόλυτα χορτοφαγική διατροφή που δεν περιλαμβάνει ούτε κρέας, αλλά ούτε και προϊόντα που προέρχονται από ζώα, όπως γάλα, βούτυρο, μέλι και αβγά. Παράλληλα, οι vegan προσπαθούν να μην χρησιμοποιούν ούτε προϊόντα, που για την παραγωγή τους κακοποιήθηκαν ζώα.

Φυσικά, έτσι αποκλείονται πολλές τροφές, με αποτέλεσμα όσοι ακολουθούν αυτή τη διατροφή να μην έχουν επιλογές σε πολλά από τα «παραδοσιακά» εστιατόρια. Παρ’ όλ’ αυτά, μην ξεγελιέστε! Οι vegan δεν τρώνε μόνο.. σαλάτες. Ακόμα και στη χώρα μας υπάρχουν πλέον vegan εστιατόρια εξειδικευμένα στο vegan street food, που προσφέρουν από burger μέχρι και σουβλάκι!

Αν είστε ήδη vegan και αναζητάτε εστιατόρια στα οποία μπορείτε να βρείτε συνταγές για εσάς ή αν προσπαθείτε να μειώσετε το κρέας στη διατροφή σας, τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα vegan στέκια της πόλης, που συνδυάζουν την όμορφη ατμόσφαιρα με τις προσιτές τιμές.

Vegan πρωινό και Brunch στο Βαζάκι

Το πιο θρεπτικό πρωινό, coconut bowl με γιαουρτι από γάλα καρύδας και φρούτα εποχής, φωτογραφία: Το Βαζάκι

Το Βαζάκι είναι ένα πανέμορφο juice bar με κήπο στο Χαλάνδρι, το οποίο εκτός από φρεσκότατους χυμούς προσφέρει και επιλογές για πρωινό. Καφέ με γάλα καρύδας, granola, acai και smoothie bowls, σάντουιτς και φυσικά μεγάλη ποικιλία σε smoothies και χυμούς φρούτων και λαχανικών. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι βιολογικά και πάντα φρέσκα, γι’ αυτό και το μενού προσαρμόζεται συνέχεια ανάλογα με την εποχή.

Το Brunch περιλαμβάνει πολλές υγιεινές επιλογές, όπως τοστ με αβοκάντο, διάφορα burger λαχανικών, buddha bowls ακόμα και vegan hot dog!

Το Βαζάκι προσφέρει πλέον και delivery με ποδήλατο, καθώς και έκπτωση στο take away αν φέρεις το δικό σου τάπερ/παγούρι!
Βαζάκι, Αριστοτέλους 33, Χαλάνδρι

Χορταστικό vegan σουβλάκι στο Cookoomela Grill

Τα πιο διάσημα vegan σουβλάκια, φωτογραφία: Cookoomela Grill

Σε αυτό το vegan «fast-foodάδικο» των Εξαρχείων θα συναντήσεις αρχικά το πολύ ευγενικό προσωπικό του, που είναι πρόθυμο να σου εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει «vegan γύρος». Όταν επιλέξεις το “τυλιχτό” που επιθυμείς μπορείς να το απολαύσεις με την ησυχία σου στα stands έξω από το Cookoomela. Εκτός από τον απίστευτο γύρο μανιταριών, σερβίρουν και ένα πολύ ελαφρύ κεμπάπ από φακή, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το παραδοσιακό κεμπάπ.

Τα «τυλιχτά» περιέχουν πεντανόστιμες χειροποίητες πατάτες και διάφορες σως από φυτική μαγιονέζα με γάλα σόγιας μέχρι και barbecue χωρίς ζάχαρη! Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και την vegan σαλάτα Ντάκος με τυρί από γάλα αμυγδάλου, που είναι ονειρεμένη!
Cookomela Grill, Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια

Gluten Free Μουσακάς και Vegan Παστίτσιο στο Veganaki

Τυλιχτό φαλάφελ και παστίτσιο με κιμά σόγιας, φωτογραφία από την επίσκεψη μας στο Veganaki

Σε έναν πεζόδρομο στην περιοχή της Ακρόπολης θα βρείτε vegan παραλλαγές των διάσημων παραδοσιακών ελληνικών πιάτων, του μουσακά και του παστίτσιου! Και στα δύο πιάτα η πολύ ελαφριά και νόστιμη μπεσαμέλ είναι από γάλα αμυγδάλου. Ο «κιμάς» του μουσακά είναι από κόκκινες φακές, ενώ στο παστίτσιο θα δοκιμάσετε πεντανόστιμο κιμά σόγιας.

Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούν είναι ανακυκλώσιμες, ενώ τα καλαμάκια και τα είδη μιας χρήσης είναι από βιοδιασπώμενα και κομποστοποιημένα υλικά. Αν φέρεις το δικό σου ποτήρι/παγούρι θα έχεις και έκπτωση στον καφέ σου.
Veganaki, Αθανασίου Διάκου 38 & Καλλιρρόης, Αθήνα

Απολαυστικό burger στο Mama Tierra

Το απόλυτο burger σε ένα από τα πιο hot vegan στέκια της πόλης, φωτογραφία: Mama Tierra

Το Mama Tierra στην οδό Ακαδημίας αποτελεί πλέον στέκι των Αθηναίων (vegan και μη) λόγω των υπέροχων burger του. Είτε δοκιμάσεις το μπιφτέκι μανιταριών είτε το μπιφτέκι λαχανικών, γλυκοπατάτας και κινόας δεν θα μείνεις παραπονεμένος. Ο σεφ φροντίζει τα υλικά να είναι φρέσκα και τα μπαχαρικά υψηλής ποιότητας, κάτι που φαίνεται και στις πολύ έντονες γεύσεις των πιάτων του. Για όσους αντέχουν τα καυτερά, τότε το τυλιχτό φαλάφελ είναι επίσης ένα must πιάτο, ενώ το burrito τους είναι επίσης πολύ ιδιαίτερο με πάστα βιολογικού φασολιού.
Mama Tierra, Ακαδημίας 84, Αθήνα

Vegan γλυκά (και όχι μόνο) στο Bamboo Vegan

Vegan Oreo Tart με φυστικοβούτυρο, φωτογραφία: Bamboo Vegan

Τo Bamboo Vegan είναι ενα καφέ-vegan μίνι μάρκετ στην καρδιά της Αθήνας. Εδώ μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου με την παρέα σου, αλλά και να προμηθευτείς vegan προϊοντα κάθε είδους. Εκτός από βιολογικό καφέ, το Bamboo Vegan σερβίρει επίσης vegan λιχουδιες, αλλά και διαφορα vegan γλυκά, όπως είναι τα απίστευτα κέικ του. Αυτό το μικρό, αλλά πάντα ευχάριστο café αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη!
Bamboo Vegan, Σόλωνος 102, Αθήνα

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b