MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Vegan προτάσεις για μια εναλλακτική Τσικνοπέμπτη στην Αθήνα

Αυτή την Τσικνοπέμπτη θα τσικνίσουμε με vegan μπιφτέκια, λουκάνικα, αλλά και…σουβλάκια, στα αγαπημένα μας vegan εστιατόρια.

Monopoli Team

Μπορεί στο μυαλό μας η Τσικνοπέμπτη να είναι μια ημέρα συνώνυμη με το άφθονο κρέας, στην πραγματικότητα όμως το λεγόμενο “τσίκνισμα” δεν αποτελεί αποκλειστικότητα των κρεατοφάγων. Μάλιστα, το “τσίκνισμα” είναι απλά μια τεχνική ψησίματος που απαιτεί το “κάψιμο” του φαγητού, δηλαδή το λίγο παραπάνω ψήσιμο μέχρι να καβουρδιστεί και να βγάλει τη γνωστή σε όλους μας “τσίκνα.”

Αυτό σημαίνει ότι πολύ εύκολα με την ίδια τεχνική, μπορούμε να τσικνίσουμε με vegan επιλογές, όπως είναι τα vegan μπιφτέκια, vegan λουκάνικα ακόμα και … vegan σουβλάκι -που πιστέψτε μας είναι πεντανόστιμα!

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις κορυφαίες προτάσεις για μία εναλλακτική Τσικνοπέμπτη με σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον.

Peas-ful Τσικνοπεμπτη στο Peas

Μια ματιά στο μενού του Peas, φωτογραφία: Peas

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το αγαπημένο Peas στο Κουκάκι διοργανώνει την Peas-ful Τσκικνοπἐμπτη, που έχει γίνει πια θεσμὀς. Με σεβασμό σε όλα τα όντα, το Peas σας περιμένει να τσικνίσετε μαζί του και να δοκιμάσετε τα εκπληκτικά του πιάτα. Εμείς προτείνουμε την “ποικιλία” με φιλέτα seitan, tofu και tempeh που συνοδεύεται από αφράτες πιτούλες.
Peas,  Φαλήρου 40, Κουκάκι

Ειρηνική Τσικνοπέμπτη στο Λάιμ

Η διάσημη σκεπαστή του Λάιμ, φωτογαφία: Λάιμ Bistro

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος, το Λάιμ Bistro μας περιμένει να τσικνίσουμε μαζί. Έχοντας βάλει στη “θράκα” τα μανιτάρια, τις πίτες, τα λαχανικά, τα λουκάνικα από όσπρια, θα ετοιμάσουν τα γνωστά τους απίστευτα σουβλάκια, αλλά και τη διάσημη “σκεπαστή” τους, πάντα με την απουσία ζωικών προϊόντων και φυσικά χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη!
Λάιμ Bistro, Δεκελέων 23, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εστιατόρια και cafe που σερβίρουν απίστευτες vegan λιχουδιές12.09.2018

“Βιγκαπέμπτη” στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος σε συνεργασία με το ONE Project σας περιμένουν να γιορτάσετε μία Τσικνοπέμπτη με μοναδικές συνταγές μαγειρευτών πιάτων, αλλά και τσικνίσματα με τα vegan μοναδικά υλικά, όπως το Τέμπε και το Σέιταν, αλλά και μανιτάρια και άλλες νοστιμιές. Από σουβλάκια και τηγανιά, μέχρι σουτζουκάκια και δροσερές σαλάτες, αλλά και χειροποίητες μπύρες, κρασί και τσίπουρο, πολλές γεύσεις θα νοστιμίσουν την Τσικνοπέμπτη μας, ενώ κατά τις 21:30 θα μας συνοδεύσουν οι περιπλανώμενοι μουσικοί του συλλόγου Περπερούνα για να ανέβει το κέφι κατακόρυφα. Φυσικά δεν θα λείψουν και οι γλυκιές απολαύσεις.
Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηριού 140, Αθήνα 

Αξεπέραστο Σουβλάκι στο Cookoomela Grill

Το Cookoomela σερβίρει καταπληκτικά vegan σουβλάκια, ιδανική πρόταση για Vegan Τσικνοπέμπτη

Σε αυτό το vegan «fast-foodάδικο» των Εξαρχείων θα δοκιμάσετε τον καλύτερο «vegan γύρο», αλλά και το πιο ελαφρύ κεμπάπ από φακή, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το παραδοσιακό κεμπάπ. Τα «τυλιχτά» του περιέχουν πεντανόστιμες χειροποίητες πατάτες και διάφορες σως από φυτική μαγιονέζα με γάλα σόγιας μέχρι και barbecue σως χωρίς ζάχαρη! Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και την vegan σαλάτα Ντάκος με τυρί από γάλα αμυγδάλου, που είναι ονειρεμένη!
Cookomela Grill, Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια

Vegan γύρος, κεφτεδάκια και burger στο Healthy Bites

Γύρος μανιταριών στο Healthy Bites

Το αγαπημένο μας Healthy Bites, που έχει επεκταθεί και στο Μαρούσι, αποτελεί μια από τις καλύτερες οικονομικές και vegan επιλογές για Τσικνοπέμπτη! Ο γύρος από σόγια ή μανιτάρια είναι must, ενώ τα κεφτεδάκια λαχανικών και το  Vegan Jack Fruit Burger είναι εξίσου πεντανόστιμα. Μια επίσκεψη μόνο θα σας πείσει και φυσικά θα σας βάλει στο κλίμα για τσίκνισμα.
Πανεπιστημίου 25, Αθήνα
Πλατεία Ευτέρπης 3, Μαρούσι

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b