MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σπάικ Λι: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την 20ή επέτειο των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους

Ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι ετοιμάζει μία σειρά ντοκιμαντέρ για την 20ή επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, που χαρακτηρίζεται ως ένα «επικό χρονικό ζωής, απώλειας και επιβίωσης».

Monopoli Team

Ο Σπάικ Λι βάζει ετοιμάζει μία σειρά ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί μέσω του δικτύου HBO και μέσω της οποίας ο ίδιος θα επιχειρήσει να βάλει στο μικροσκόπιο τη ζωή στη Νέα Υόρκη στο διάστημα των δύο δεκαετιών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάτι Σμιθ: Ετοιμάζει κοινωνικά αποστασιοποιημένη συναυλία για τα 80α γενέθλια του Μπομπ Ντύλαν12.09.2018

Η σειρά ντοκιμαντέρ, με τίτλο «NYC EPICENTERS 9/11→2021½», θα προσφέρει ένα «άνευ προηγουμένου πορτρέτο» των Νεοϋορκέζων και της ικανότητάς τους να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να ανακάμπτουν, από την ημέρα της καταστροφικής τρομοκρατικής επίθεσης μέχρι την πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1η Μαρτίου το τηλεοπτικό δίκτυο HBO.

Αποτυπώνοντας την ιστορία μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και συνεντεύξεις πολιτών από όλα τα κοινωνικά στρώματα, το ντοκιμαντέρ θα κάνει το ντεμπούτο του αργότερα μέσα στο 2021, μέσω της πλατφόρμας streaming HBO Max, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία αλλά και ο αριθμός των επεισοδίων.

«Είμαι περήφανος που θα δημιουργήσω ένα ‘Spike Lee Joint’ για το πώς η πόλη μας/μου αντιμετώπισε τον τρόπο που βρέθηκε στο επίκεντρο της 11ης Σεπτεμβρίου και της πανδημίας του κορονοϊού», ανέφερε ο δημοφιλής Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης Σπάικ Λι.

«Με πάνω από 200 συνεντεύξεις, θα ανακαλύψουμε βαθιά τι είναι αυτό που καθιστά την πόλη της Νέας Υόρκης την πιο σπουδαία πόλη στον κόσμο και την ποικιλομορφία των κατοίκων της, που συμβάλλουν σε αυτό. Εδώ και αιώνες παρατηρητές και πολλοί haters είχαν ανακηρύξει τη Νέα Υόρκη νεκρή και αποδείχθηκαν λάθος», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTop Docs: Tα καλύτερα ντοκιμαντέρ στο 23ο ΦΝΘ12.09.2018

Οι Λίσα Χέλερ και Νάνσι Έιμπραχαμ, συν – επικεφαλής για τα ντοκιμαντέρ του HBO, εξέφρασαν τον έντονο ενθουσιασμό τους για τη νέα αυτή συνεργασία του δικτύου με τον καταξιωμένο 63χρονο σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη γυρίσει μια σειρά για το κανάλι, με θέμα τις συνέπειες του πλήγματος του κυκλώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη. «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μοναδική αυτή ικανότητα του Σπάικ Λι να γράφει για ιστορικά γεγονότα αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα, ενώ ταυτόχρονα μάς κάνει μάρτυρες της δύναμης και της ανθεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος», τόνισαν.

Πηγή: Indiewire.com

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b