MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΚΑΛΗ ΖΩΗ

Καβγάδες ανάμεσα στα αδέρφια: Γιατί κάνουν καλό;

Σας φαίνεται παράξενο; Κι όμως οι συνηθισμένοι καβγάδες ανάμεσα στα αδέρφια μπορούν να ωφελήσουν τα ίδια τα παιδιά.

Monopoli Team

Τίποτα δεν μπορεί να εκνευρίσει περισσότερο έναν γονιό από τα ουρλιαχτά και τα μαλλιοτραβήγματα των παιδιών του όταν καυγαδίζουν. Ωστόσο, πριν σπεύσετε να κάνετε την παρέμβασή σας και να ηρεμήσετε τα πνεύματα, διαβάστε αυτά τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ούτε να θυμώνετε ούτε να τα χωρίσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλα είναι όπερα: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά διαθέσιμο on demand από το Μέγαρο Μουσικής12.09.2018

Ο καυγάς τονώνει τη δημιουργικότητα

Σύμφωνα με άρθρο στους New York Times του καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Adam Grant «η ικανότητα να βρίσκει κανείς επιχειρήματα που ενισχύουν τη θέση του χωρίς να επιτίθενται στον άλλον σε προσωπικό επίπεδο είναι πολύ χρήσιμη στη ζωή όλων μας. Όμως είναι κάτι που συνήθως οι γονείς δεν δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να μάθουν. Θέλουμε ένα ήρεμο σπιτικό και γι’ αυτό σταματάμε τα παιδιά μας όταν διαπληκτίζονται μεταξύ τους ή φροντίζουμε οι δικοί μας καυγάδες να γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Όμως εάν τα παιδιά δεν εκτεθούν αρκετά σε τέτοιου είδους διαφωνίες, τότε η δημιουργικότητά τους στο να διαχειρίζονται παρόμοιες καταστάσεις περιορίζεται».

Για τον λόγο αυτό, είναι χρήσιμο να τους επιτρέπουμε να βιώνουν συνθήκες στις οποίες απαιτείται να στηρίζουν τη θέση τους, να διαπραγματευτούν, να συμβιβαστούν, να αναλάβουν την ευθύνη κ.λπ. Και αντίστοιχα, μπορούμε να τους επιτρέψουμε να γίνουν μάρτυρες μιας μικρής διαφωνίας που μπορεί να έχουμε ως γονείς (εφόσον βέβαια τη λύνουμε μέσα σε υγιή πλαίσια).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b