MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Πιστεύω στους μονόκερους, του Μάικλ Μορπούργκο σε live streaming από το Εθνικό

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, μέσω live streaming, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, την παιδική παράσταση «Πιστεύω στους μονόκερους» του Μάικλ Μορπούργκο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου.

Monopoli Team

Το Εθνικό Θέατρο θέλοντας να συμβάλει έμπρακτα και ουσιαστικά στο εγχείρημα της τηλε-εκπαίδευσης που τέθηκε σε λειτουργία λόγω του νέου απαγορευτικού στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, ανακοινώνει δύο επιπλέον live streaming αναμεταδόσεις της Παιδικής παράστασης «Πιστεύω στους μονόκερους» του Μάικλ Μορπούργκο, απευθείας από την Κεντρική Σκηνή, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 10.00 & 12.30 αντίστοιχα.

*Με υπότιτλους στα ελληνικά.

Πιστεύω στους μονόκερους: Λίγα λόγια για την παράσταση

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στη σκηνή την ιστορία ενός σπουδαίου παραμυθά που συναρπάζει δίνοντας στα παιδιά φωνή, φτερά στη φαντασία τους και ανάβει τη φλόγα της ελπίδας στην καρδιά τους. Γιατί σε κάθε κρίση, η ελπίδα και η δύναμη που προσφέρει η φαντασία είναι το πιο ισχυρό όπλο.

Το έργο «Πιστεύω στους μονόκερους» αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού, του Θωμά, που, εντελώς αιφνίδια και παρά τη δυσπιστία του, ανακαλύπτει στο κατώφλι ενός πολέμου το πιο ασφαλές καταφύγιο, το πιο προσωπικό λημέρι όλων μας: τη φαντασία και τις ιστορίες που αυτή γεννάει. Μέσα από τα βιβλία ένας νέος κόσμος, μια νέα αλήθεια ανοίγεται μπροστά του. Αντιλαμβάνεται την ελπίδα, το θάρρος και την έμπνευση που κρύβουν οι ιστορίες, αξιοποιεί τα «δώρα» της δημιουργίας, γίνεται πιο δυνατός και βρίσκει εν τέλει την απαιτούμενη πίστη για να ορθώσει γενναία το δικό του ανάστημα: στη λαίλαπα του πολέμου να αντιτάξει τη φωτιά που καίει μέσα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Χριστοδούλου: Στη δουλειά μας δεν ευνοείται ο σκεπτόμενος ηθοποιός12.09.2018

Yπόθεση του έργου

Ο εντεκάχρονος Θωμάς δεν γνωρίζει πολλά για τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα του και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό που γνωρίζει με σιγουριά είναι ότι μισεί το διάβασμα, τα βιβλία, τις βιβλιοθήκες και ο,τιδήποτε τον κρατάει μακριά από τις αγαπημένες του βόλτες στο βουνό. Όταν η μητέρα του τον αναγκάζει να επισκεφθεί τη βιβλιοθήκη της μικρής τους πόλης, θα γνωρίσει μια διαφορετική βιβλιοθηκάριο που θα τον κάνει να λατρέψει τις ιστορίες και τα βιβλία και, προ πάντων, την Αργυράννα και τον μαγικό της μονόκερο. Αυτή η γνωριμία θα του αλλάξει τη ζωή. Ο Θωμάς θα ανακαλύψει το νόημα της φιλίας αλλά και τη γοητεία ενός παιδικού έρωτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓενοκτονία, του Παύλου Κουρτίδη σε online streaming από το Θέατρο ΠΚ12.09.2018

Θα βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τη φυσική του συστολή και θα βιώσει μαζί με άλλα παιδιά της πόλης του πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η παρέα των μικρών φίλων θα βρει καταφύγιο στον κόσμο της φαντασίας. Κι όταν η αγαπημένη του βιβλιοθήκη κινδυνεύσει –θύμα κι αυτή της ωμότητας του πολέμου–, ο Θωμάς και η παρέα του θα διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να τη σώσουν, για να αντιληφθούν στο τέλος το νόημα της περιπέτειας τους: «ακόμα κι αν χαθεί το νήμα, μπορούμε το ξαναβρούμε. Τα κτήρια μπορούν να τα καταστρέψουν, τα όνειρά μας όμως όχι!».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάικλ Μορπούργκο
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

Σκηνικά: Τίνα Τζόκα
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωσταντίνου
Χορογραφία: Σταυρούλα Σιάμου

Παίζουν: Ασημίνα Αναστασόπουλου, Γιάννης Εγγλέζος, Βασίλης Καλφάκης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Τζένη Παρασκευαΐδου, Κατερίνα Πατσιάνη, Καλλιόπη Σίμου, Γιώργος Σκαρλάτος, Στρατής Χατζησταματίου, Χριστίνα Χριστοδούλου | Μουσικοί επί σκηνής (αλφαβητικά): Μενέλαος Μωραΐτης - τούμπα, Σπύρος Νίκας - σαξόφωνο, Βασίλης Παναγιωτόπουλος – πιάνο, πλήκτρα, τρομπόνι.

Τιμές Εισιτηρίων: 8€
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2021, στις 10:00 και στις 12:30 το πρωί
Διασκευή: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης
Βοηθός Σκηνοθετη: Αμαλία Τσεκούρα
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/live-streaming-ethniko-theatro-pistevo-stous-monokerous/?eventid=5864&showid=41357
Πληροφορίες Χώρου: Παρακολουθήστε την παράσταση εδώ: https://www.n-t.gr/el/events/livestream/I_believe_in_unicorns | Με υπότιτλους στα ελληνικά
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b