MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Χαγιάο Μιγιαζάκι: O θρυλικός δημιουργός animation επιστρέφει στη σκηνοθεσία

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι, ο θρυλικός ιδρυτής και σκηνοθέτης ταινιών του Studio Ghibli, παρόλο που έχει πάρει σύνταξη από το 2013, δουλεύει αυτό το διάστημα πάνω σε μία νέα μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «How Do You Live?».

Monopoli Team

Όταν ο Χαγιάο Μιγιαζάκι ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του το 2013, οι θαυμαστές του Studio Ghibli σε όλο τον κόσμο εξέφρασαν ανοιχτά την επογοήτευσή τους για το τέλος του πιο παραγωγικού δημιουργού ταινιών animation. Παρ’ όλα αυτά δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να επιστρέψει στο στούντιο, με τον γιο του Γκόρο να δηλώνει στο IndieWire ότι ο πατέρας του βρήκε τη συνταξιοδότηση «τόσο άσκοπη» και πως «έπρεπε να δημιουργήσει κάτι για να ζήσει».

Το 2017, ο παραγωγός του Studio Ghibli, Τόσιο Σουζούκι, είχε κάνει γνωστό πως ο Χαγιάο Μιγιαζάκι θα επέστρεφε για να κάνει μια νέα ταινία για τον εγγονό του, η οποία πιστεύεται ότι είναι η επερχόμενη ταινία μεγάλου μήκους «How Do You Live?». «Ο Μιγιαζάκι κάνει τη νέα ταινία για τον εγγονό του. Είναι ο δικός του τρόπος να του πει ότι ο παππούς του προχωρά παρακάτω, αλλά αφήνει πίσω του αυτήν την ταινία», είχε δηλώσει τότε ο Σουζούκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOld: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του νέου θρίλερ του M. Night Shyamalan12.09.2018

Ο γιος του γνωστού σκηνοθέτη, Γκόρο, εξήγησε σε μια νέα συνέντευξη, ότι η δυσαρέσκεια του για τη συνταξιοδότηση ώθησε τον Μιγιαζάκι να επιστρέψει στη σκηνοθεσία. «Ξεκίνησε να κάνει μια ταινία μικρού μήκους για το μουσείο (Ghibli) και στη συνέχεια συνέχισε να φτιάχνει τη νέα του μεγάλου μήκους ταινία», είπε συγκεκριμένα.

Και συνέχισε: «Η σύζυγός του και μητέρα μου, του έλεγε «μακάρι να συνταξιοδοτηθείς και να απολαύσεις το υπόλοιπο της ζωής σου». Τελικά πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο Μιγιαζάκι δεν μπορεί να σταματήσει να δημιουργεί και πως θα συνεχίσει να πηγαίνει στο γραφείο καθημερινά».

Η ταινία «How Do You Live?» απέχει ακόμη χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας της. Ο Σουζούκι είχε πει το 2020 ότι η παραγωγή της ταινίας θα διαρκούσε επιπλέον τρία χρόνια λόγω του χειρόγραφου στυλ κινουμένων σχεδίων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της.

Πηγή: Dazed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMy Policeman: Η Έμμα Κόριν στο πλευρό του Χάρι Στάιλς στη μεταφορά του ΛΟΑΤΚΙ μυθιστορήματος12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b