MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο The Weeknd σοκάρει με το πρόσωπο του: Τέχνη, κοινωνική σάτιρα ή παράνοια;

Στο νέο βίντεο κλιπ του για το τραγούδι “Save Your Tears” ο The Weeknd αποκάλυψε ένα… διαφορετικό πρόσωπο και οι θαυμαστές του απορούν με τη σημασία του.

Ο The Weeknd στο νέο του βίντεο κλιπ με "νέο" πρόσωπο
Ο The Weeknd στο νέο του βίντεο κλιπ με "νέο" πρόσωπο
Monopoli Team

Ο The Weeknd, που κυριάρχησε στα charts το 2020 με το άλμπουμ του “After Hours”, μόλις αποκάλυψε ένα ενδιαφέρον makeover για το βίντεο κλιπ του “Save Your Tears”.

Όσοι είχαν παρακολουθήσει τα βραβεία μουσικής του MTV τον Αύγουστο του 2020 γνωρίζουν ότι ο τραγουδιστής μας είχε προετοιμάσει εδώ και πολύ καιρό για την σοκαριστική αυτή αλλαγή. Ο 30χρονος καλλιτέχνης της R&B είχε ανέβει στη σκηνή για να ερμηνεύσει την επιτυχία του “Blinding Lights” με ένα ματωμένο πρόσωπο. Τότε πολλοί έκαναν λόγο για ένα πολιτικό σχόλιο κατά της ρατσιστικής αστυνομίας, αφού κατά την αποδοχή του βραβείου του ζήτησε “δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ και την Μπριόνα Τέιλορ”, δύο θύματα αστυνομικών.

Μπορεί η εμφάνιση του στα MTV VMAs να ήταν μία απάντηση στην αστυνομική βία, η εμφάνιση του όμως τον Νοέμβριο στα American Music Awards είναι διαφορετική ιστορία. Ο The Weeknd είχε εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί με ένα κόκκινο κουστούμι -το ίδιο που φοράει στο βίντεο κλιπ του “Save Your Tears”, καθώς και με γάζες, επιδέσμους και αίματα στο πρόσωπο, κάτι που μπέρδεψε ακόμα περισσότερο τους θαυμαστές του.

Ο The Weeknd στα AMAs

Ο The Weeknd στα AMAs

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο τραγουδιστής μας προετοίμαζε για την μεγάλη αλλαγή που είδαμε στο βίντεο κλιπ που κυκλοφόρησε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου. Χωρίς τους επιδέσμους πλέον, ο The Weeknd φαίνεται παραμορφωμένος, έχοντας στο πρόσωπο του fillers σε μύτη, μήλα και χείλη, σε βαθμό που θυμίζουν αποτυχημένη πλαστική.

Τέχνη, κοινωνική σάτιρα ή παράνοια;

Όπως είναι λογικό, όταν ο τραγουδιστής δημοσίευσε την φωτογραφία του προσώπου του στα social media, πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν και φάνηκαν μπερδεμένοι, ενώ δεν άργησαν να φανούν πολλές και διαφορετικές θεωρίες σχετικά με το πρόσωπό του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Weeknd (@theweeknd)

Η αλήθεια είναι πως αυτή δεν θα ήταν η πιο ακραία πλαστική επέμβαση που έχουμε δει σε celebrity, αφού δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν πέσει “θύματα” των υπερβολικών επεμβάσεων, με αποτέλεσμα να είναι πλέον παραμορφωμένοι.

Φαίνεται όμως ότι δεν πρόκειται για πραγματική επέμβαση, αλλά για προσθετικά που μπορούν να αφαιρεθούν -αν και κανείς δεν είναι σίγουρος ακόμα, αφού ο τραγουδιστής ακόμα δεν έχει δώσει εξηγήσεις. Έτσι, ελλείψει εξηγήσεων, πολλοί άρχισαν να αναπτύσσουν δικές τους θεωρίες.

Σύμφωνα με μία θεωρία, ο The Weeknd επιχειρεί με το πρόσωπο του να σχολιάσει την εμμονή με την τελειότητα και την “ψεύτικη” ομορφιά, που προβάλλονται πολλές φορές στα social media. Γι’ αυτό το πρόσωπό του μοιάζει με φίλτρο του Instagram, όπου τα χείλη είναι μεγάλα, τα μήλα ανυψωμένα και οι μύτες λεπτές και μικροσκοπικές.

Άλλοι θεωρούν ότι όλο αυτό πρόκειται για την απάντηση του τραγουδιστή σε όσους τον συγκρίνουν με τον Μάικλ Τζάκσον. Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασιλιάς της ποπ αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκείνον και μεγάλο πρότυπο.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Η πιο δημοφιλής -και πιο αληθοφανής- θεωρία όμως είναι ότι ο The Weeknd υποδύεται μία περσόνα, εμπνευσμένη από το τελευταίο του άλμπουμ “After Hours”. Όπως ο Σάσα Μπάρον Κόεν έχει τον Μπόρατ, έτσι και ο The Weeknd χρησιμοποιεί αυτόν τον παραμορφωμένο αστέρα, για να δείξει τις συνέπειες της τελειότητας, με την οποία έχει εμμονή η σημερινή κοινωνία, αλλά και των υπερβολών, στις οποίες υποκύπτουν πολύ συχνά οι “διασημότητες”.

Εξάλλου, όλα τα βίντεο κλιπ για το “After Hours”, από το τέλος του 2019 μέχρι και σήμερα, φαίνεται να εξυπηρετούν αυτή ακριβώς την αφήγηση. Το ένα μετά το άλλο αφηγούνται την παρακμή ενός διάσημου τραγουδιστή, ο οποίος γρήγορα κάνει υπερβολές και οδηγεί τη ζωή του στο χάος, την τρέλα και τον ναρκισσισμό.

Περιμένουμε, λοιπόν, με ανυπομονησία να δούμε πώς θα εξελιχθεί η “ιστορία” αυτή που έχει δημιουργήσει ο The Weeknd στο show του για το Super Bowl τον Φεβρουάριο.

Δείτε το νέο βίντεο κλιπ του The Weeknd για το “Save Your Tears”:

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b