MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Τάνια Ρόμπερτς: Το εμβληματικό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ έφυγε από την ζωή

Η ηθοποιός Τάνια Ρόμπερτς, κορίτσι του Τζέιμς Μποντ και καλτ είδωλο των ’80ς, έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Η Τάνια Ρόμπερτς με τον Ρότζερ Μουρ ως Τζειμς Μποντ
Η Τάνια Ρόμπερτς με τον Ρότζερ Μουρ ως Τζειμς Μποντ
Monopoli Team

Η ηθοποιός Τάνια Ρόμπερτς, που έγινε γνωστή ως το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Η Ρόμπερτς, καλτ είδωλο τον ’80s, άφησε την τελευταία της πνοή στις 3 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέρρευσε ξαφνικά όταν επέστρεψε στο σπίτι της μετά από βόλτα, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αδιαθεσία. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά δεν συνήλθε ποτέ.

Τάνια Ρόμπερτς στη σειρά "Sheena"

Τάνια Ρόμπερτς στη σειρά “Sheena”

Λίγα λόγια για την ζωή της

Το πραγματικό όνομα της Τάνια Ρόμπερτς ήταν Βικτόρια Λι Μπλαμ. Είχε ιρλανδική καταγωγή και γεννήθηκε το 1955 στο Μπρονξ, στην Νέα Υόρκη. Μεγαλώνοντας, ξεκίνησε της σπουδές της στο Actors Studio ενώ εργάστηκε και ως μοντέλο στην Νέα Υόρκη. Άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε στο ζενίθ της καριέρας της ως το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

Το 1974 παντρεύτηκε τον ηθοποιό και σεναριογράφο Μπάρι Ρόμπερτς και έμειναν μαζί μέχρι τον θάνατό του, το 2006.

Η Τάνια Ρόμπερτς πλάι στον Τζέιμς Μποντ στην ταινία “Α View to Kill (1985)”.

Η καριέρα της ως ηθοποιός

Στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες και σειρές. Ευρέως γνωστή όμως έγινε ως το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ, στην ταινία “A View to Kill” στον ρόλο της Stacey Sutton το 1985. Η ταινία αποτελεί το αποκορύφωμα της καριέρας της πλάι στον Ρότζερ Μουρ, στην τελευταία του εμφάνιση ως Τζέιμς Μποντ.

Η καριέρα της στην μεγάλη οθόνη ξεκίνησε, όμως, μία δεκαετία νωρίτερα, και συγκεκριμένα το 1975 με την ταινία “The Last Victim”. Από τότε ξεκίνησε να αναγνωρίζεται το ταλέντο της και σιγά σιγά μετατράπηκε σε καλτ είδωλο.

Συμμετείχε σε συνολικά σε 41 παραγωγές και πρωταγωνίστησε σε διάφορες σειρές, όπως η “Sheena” που την έκανε διάσημη αλλά και το “The Beatmaster”. Ξεχώρισε ιδιαίτερα στις σειρές “Άγγελοι του Τσάρλι” και “That 70’s Show”.

Μέσα σε λίγες δεκαετίες είχε φτάσει στην κορυφή, ενώ μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή sex symbols της εποχής.

H Τάνια Ρομπερτς στην ταινία “A view to Kill” (1985)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες εμβληματικές ταινίες των ’90s κλείνουν 25 χρόνια το 2021;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b