MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Το 2020 ήταν η χρονιά με τις πιο συναρπαστικές μουσικές συνεργασίες

Σε μία χρονιά που στιγματίστηκε από τον περιορισμό και την καραντίνα, οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους για τις πιο αναπάντεχες συνεργασίες της χρονιάς.

author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Μπορεί το 2020 να ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον κόσμο και τις τέχνες, αυτό όμως δεν σταμάτησε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες από το να μας χαρίσουν νέα μουσική και να μας φτιάξουν τη διάθεση. Σίγουρα, φέτος δεν απολαύσαμε όσα νέα άλμπουμ και συναυλίες θέλαμε, τελικά όμως αποδείχτηκε ότι αυτή η χρονιά δεν ήταν τόσο κακή για τους μουσικόφιλους. Τους τελευταίους δώδεκα μήνες είχαμε την μεγάλη επιστροφή του Μπομπ Ντύλαν οχτώ χρόνια μετά το “Tempest”, το πολυαναμενόμενο νέο δίσκο του Πολ Μακάρτνεϊ “McCartney III”, δύο πολύ αξιόλογα άλμπουμ από την Τέιλορ Σουίφτ και πολλά άλλα που έκαναν το 2020 λίγο πιο μουσικό και σίγουρα πιο υποφερτό.

Άλλο ένα πράγμα που περιέργως δεν μας έλειψε καθόλου φέτος ήταν και οι μεγάλες συνεργασίες. Οι αγαπημένοι μας μουσικοί μάλλον κατάλαβαν την ανάγκη μας για μουσική και ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τα πιο αναπάντεχα κομμάτια.

Από τα πιο φρέσκα ονόματα της μουσικής αυτή τη στιγμή, μέχρι και ονόματα που δεν περιμέναμε ποτέ να ακούσουμε μαζί, αυτοί ήταν οι καλλιτέχνες που τόλμησαν να συνεργαστούν και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια χρονιά σαν καμία άλλη: Η μουσική στo… pause12.09.2018

Miley Cyrus – Billy Idol, Joan Jett και Stevie Nicks
Η Miley Cyrus με τον Billy Idol

Η Miley Cyrus με τον Billy Idol

Για την ροκ μεταμόρφωση της Miley Cyrus στο “Plastic Hearts” έχουμε ήδη μιλήσει. Αυτό, όμως, που μας έκανε ακόμα περισσότερο εντύπωση ήταν οι συνεργασίες που είδαμε σε αυτό το άλμπουμ. Η 28χρονη Miley Cyrus δεν συνεργάστηκε με έναν ή δύο, αλλά με τρεις βετεράνους της ροκ: Την Joan Jett, την Stevie Nicks των Fleetwood Mac και τον Billy Idol, που συμμετείχαν στα τραγούδια «Bad Karma», «Edge of Midnight» και «Night Crawling» αντίστοιχα. Αν κάποιος μας έλεγε πριν λίγα χρόνια ότι θα βλέπαμε αυτούς τους “γίγαντες” στο άλμπουμ της Σάιρους μάλλον δεν θα τους πιστεύαμε. Τελικά, όμως, η πρώην pop star απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί δίπλα σε αυτά τα τεράστια ονόματα και μάλιστα να μας χαρίσει τρία καταπληκτικά τραγούδια.

Lady Gaga – Ariana Grande και Blackpink
Η Lady Gaga με την Ariana Grande στα MTV VMAs 2020

Η Lady Gaga με την Ariana Grande στα MTV VMAs 2020

Άλλη μια συνεργασία της χρονιάς που δεν περίμενε κανείς ήταν το “Rain On Me” της Lady Gaga και της Ariana Grande, στο άλμπουμ “Chromatica”, που αποτέλεσε τη μεγάλη επιστροφή της Lady Gaga στην ηλεκτρονική dance μουσική. Μπορεί οι δύο αυτές καλλιτέχνιδες να αντιπροσωπεύουν διαφορετικά ρεύματα της pop, η συνεργασία τους όμως ήταν άρτια και μας χάρισε το απόλυτο χορευτικό κομμάτι του 2020 -το οποίο βέβαια δεν καταφέραμε να χορέψουμε όσο θέλαμε. Το τραγούδι κέρδισε μάλιστα μία υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική συνεργασία στο “Chromatica” που μας τράβηξε την προσοχή. Σε μία χρονιά που η K-Pop έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και οι φανατικοί θαυμαστές του είδους αυξάνονται όλο και περισσότερο, η Lady Gaga ένωσε τη φωνή της με το K-Pop συγκρότημα Blackpink για το τραγούδι “Sour Candy” και το αποτέλεσμα ήταν μία επική συνεργασία.

Dua Lipa – The Blessed Madonna, Missy Elliott και Madonna
Στο "Club Nostalgia" η Dua Lipa έκανε τις περισσότερες συνεργασίες για το 2020

Στο “Club Nostalgia” η Dua Lipa έκανε τις περισσότερες συνεργασίες για το 2020

Από τις 27 Μαρτίου που κυκλοφόρησε το «Future Nostalgia» της Dua Lipa, πολλοί ήταν εκείνοι που το είχαν αποκαλέσει ήδη «το καλύτερο άλμπουμ για το 2020». Ποιος να περίμενε λοιπόν ότι το άλμπουμ της 25χρονης pop star θα γινόταν ακόμα καλύτερο με μία επανέκδοση γεμάτη συνεργασίες και remix; Το “Club Future Nostalgia”, λοιπόν, όπως και ονομάζεται το άλμπουμ συνεργασίας με την DJ The Blessed Madonna, δεν μας απογοήτευσε καθόλου, αφού περιλάμβανε συνεργασίες με τον Mark Ronson, την Gwen Stefani και άλλους. Το κομμάτι που ξεχωρίσαμε, όμως, ήταν το “Levitating”, ένας disco ύμνος που περιλάμβανε την βετεράνο ράπερ Missy Elliott και φυσικά την βασίλισσα της ποπ Madonna!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε ποιο έργο Τέχνης συνδεθήκατε το 2020;12.09.2018

Megan Thee Stallion – Beyoncé και Cardi B
Η Megan Thee Stallion με την Cardi B στο βίντεο κλιπ του "WAP"

Η Megan Thee Stallion με την Cardi B στο βίντεο κλιπ του “WAP”

Φαίνεται ότι η πρωτοεμφανιζόμενη Megan Thee Stallion ξέρει πολύ καλά την “συνταγή” για μία τέλεια συνεργασία. Με την πρώτη της επιτυχία να είναι το “Hot Girl Summer” με την επίσης ράπερ Nicki Minaj, η Megan Thee Stallion επέστρεψε φέτος με δύο ακόμα δυνατές γυναικείες συνεργασίες. Φυσικά, μιλάμε για το “WAP” με την Cardi B και το remix του “Savage” με την Beyoncé. Και τα δύο τραγούδια αποτέλεσαν τεράστια hits, με το “WAP” να γίνεται το πρώτο τραγούδι από γυναίκες ράπερ που κατακτά την 1η θέση στα βρετανικά charts, ενώ το “Savage” να αποκαλείται το “καλύτερο τραγούδι της χρονιάς” από τους New York Times, τα περιοδικά Crack και Slater και να βρίσκεται στο Top 10 της Guardian, του Pitchfork, του NME κ.α.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b