MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEW YEAR'S EVENTS

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πώς θα γιορτάσουν φέτος οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου;

Με τα φετινά μέτρα εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας, ας δούμε κατά πόσο τα γιορτινά σχέδια μερικών από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, έχουν αλλάξει.

πρωτοχρονιά
Τη διάσημη επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα παρακολουθήσουν λίγοι από κοντά.
Monopoli Team

Για πρώτη φορά η παραμονή της Πρωτοχρονιάς φέτος θα είναι διαφορετική για τις περισσότερες χώρες του κόσμου που βρίσκονται εδώ και μήνες σε μάχη με την πανδημία. Οι κρατικές αρχές, ως επί το πλείστον, έπρεπε να πάρουν σκληρά μέτρα για τη δημόσια υγεία και ο κόσμος δεν είχε παρά να συμμορφωθεί και να προσαρμοστεί αναλόγως στις νέες υγειονομικές επιταγές.

Η γιορτινή διάθεση, ωστόσο, παραμένει και πολλές χώρες κάνουν προσπάθειες για να διατηρήσουν με κάποιο τρόπο το εορταστικό πνεύμα. Ας δούμε τα σχέδια που έχουν για τον εορτασμό της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου!

Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία
πρωτοχρονιά

Πυροτεχνήματα από το Sky Tower, στη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου εορτασμού του 2020 στο Ώκλαντ.

Η πόλη της Νέας Ζηλανδίας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη παραδοσιακή γιορτή στα «Sky Tower» και «Harbour Bridge» της Αυστραλίας.

Ο δήμαρχος Phil Goff είπε ότι χάρη στις «απίστευτες προσπάθειες όλων των κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας για την εξάλειψη του Covid-19», η παράσταση διάρκειας 5 λεπτών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα διεξαχθεί ως συνήθως.

Προσέθεσε: «Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να ζούμε τις ζωές μας σχετικά φυσιολογικά. Οι άνθρωποι εδώ μπορούν να πάνε στη δουλειά και στο σχολείο, να μαζευτούν με φίλους… Μας αξίζει να γιορτάσουμε».

Τόκιο, Ιαπωνία πρωτοχρονιά

Στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ακυρώθηκαν για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα καθιερωμένα ολονύχτια τρένα, τα πάρτι αντίστροφης μέτρησης για το νέο έτος, οι συναυλίες, καθώς και άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως το δημοφιλές πάρτι «Shibuya Scramble Crossing».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια χρονιά σαν καμία άλλη: Η μουσική στo… pause12.09.2018

Χονγκ Κονγκ, Κίνα
πρωτοχρονιά

Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο εν μέσω της περσινής μετριοπαθούς επίδειξης πυροτεχνημάτων για το νέο έτος, στο Χονγκ Κονγκ

Οι αρχές ακύρωσαν την εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα πάνω από το λιμάνι Victoria, ένα από τα σημαντικότερα της χώρας, καθώς και την ετήσια εμβληματική παρέλαση του Νέου Σεληνιακού Έτους τον Φεβρουάριο, λόγω του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Φέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά που οι εντυπωσιακές γιορτές της πόλης ακυρώνονται. Οι περσινές πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις  είχαν επίσης περιοριστεί σημαντικά με τον φόβο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Σιγκαπούρη πρωτοχρονιά

Η έκθεση της «εθνικής ναυαρχίδας» της ασιατικής νήσου στη σκιά του Marina Bay resort δε θα πραγματοποιηθεί φέτος, αν και οι κάτοικοι θα μπορούν να τη δουν σε 11 άλλες μικρότερες τοποθεσίες. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων της θεσπισμένης διαφυλετικής επιτροπής της πόλης People’s Association (PA) θα παρουσιαστεί μέσω live-streaming στο Facebook.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Με την πρωτεύουσα της χώρας να βρίσκεται σε lockdown, δε θα πραγματοποιηθούν οι υπαίθριες συναυλίες, ούτε οι εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων και οι κοινωνικές συναθροίσεις. Τα σινεμά, τα κλαμπ και άλλα κέντρα διασκέδασης έχουν ήδη κλείσει, ενώ οι αγορές και τα τουριστικά μέρη έχουν ακυρώσει τους ετήσιους εορτασμούς για φέτος.

Ταϊπέι/Ταϊβάν, Κίνα πρωτοχρονιά

Η κύρια επίδειξη πυροτεχνημάτων στην πρωτεύουσα της χώρας θα πραγματοποιηθεί με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για τους παρευρισκομένους. Όμως το τμήμα τουρισμού της πόλης ακύρωσε τους εορτασμούς για το 2021 στο βορειότερο άκρο του νησιού, μετά την αναφορά της πρώτης περίπτωσης τοπικής μετάδοσης του Covid-19 στις 12 Απριλίου. Η παρακολούθηση του ανατέλλοντος ήλιου την πρώτη μέρα του έτους, ήταν να πραγματοποιηθεί στην παραλιακή πόλη του Fulong.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Αν και όλες οι εκδηλώσεις μαζικής συγκέντρωσης – συμπεριλαμβανομένων των πάρτι της αντίστροφης μέτρησης – ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, επιβεβαιώθηκε πως θα διεξαχθεί μια επίδειξη πυροτεχνημάτων από ξενοδοχεία πολυτελείας κι ένα εμπορικό κέντρο, κατά μήκος του ποταμού Chao Phraya.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

πρωτοχρονιά

Επίδειξη με πυροτεχνήματα για το νέο έτος στο Ντουμπάι

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ντουμπάι είναι πάντα ένα τεράστιο γεγονός, πράγμα που οι τοπικές αρχές σκοπεύουν να τηρήσουν και φέτος. Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας ωστόσο προβλέπονται αυστηρά στις εορταστικές εκδηλώσεις. Το κεντρικό έμβλημα των γιορτών θα παραμείνει, όπως κάθε χρόνο, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, Burj Khalifa.

Μόσχα, Ρωσία

Ο δήμαρχος Sergei Sobyanin ανακοίνωσε πως – με τα νέα ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες εβδομάδες – η πρωτεύουσα της Ρωσίας δε θα πραγματοποιήσει φέτος τους καθιερωμένους πρωτοχρονιάτικους εορτασμούς της. Συγκεκριμένα, ο Sobyanin ανέστειλε όλες τις μαζικές εκδηλώσεις μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιατί αγαπάμε τόσο τις χριστουγεννιάτικες ταινίες;12.09.2018

Παρίσι, Γαλλία
πρωτοχρονιά

Η Αψίδα του Θριάμβου αποτελούσε το σύνηθες επίκεντρο των γιορτών του νέου έτους μέχρι πέρυσι

Στη Γαλλία πλέον ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 20:00 για τις γιορτές, μέτρο που δεν πρόκειται να ανασταλεί για την Πρωτοχρονιά.

Το avatar του συνθέτη και ερμηνευτή Jean-Michel Jarre θα παίξει ένα σετ μέσα σε έναν εικονικό καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, ενώ ο ίδιος θα παίζει ζωντανά μουσική από ένα κοντινό στούντιο της πόλης. Το κοινό θα μπορεί να τον παρακολουθήσει online.

Βερολίνο, Γερμανία

Η πρωτοχρονιά του 2020 στο Βερολίνο με επίκεντρο την Πύλη του Βρανδεμβούργου

Στο Βερολίνο απαγορεύτηκαν τα πυροτεχνήματα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε 54 περιοχές της πόλης. Ακόμα και η διαμονή σε αυτές τις περιοχές θα απαγορευτεί μεταξύ του διαστήματος 31 Δεκεμβρίου – 1η Ιανουαρίου.

Λονδίνο, Αγγλία

Στο Λονδίνο, τα ετήσια πυροτεχνήματα στον Τάμεση γύρω από το «Μάτι του Λονδίνου» ακυρώθηκαν από τον Σεπτέμβριο και δε θα υπάρξουν άλλες δημόσιες συγκεντρώσεις.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας πλέον μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους μόνο με ένα άτομο εκτός του σπιτιού τους. Αυτό σημαίνει πως θα απαγορευτούν οι μεγάλες γιορτινές συγκεντρώσεις για το νέο έτος, ακόμα και στην Σκωτία και τη βόρεια Ιρλανδία.

Εδιμβούργο, Σκωτία

Για πρώτη φορά, η κύρια εκδήλωση εορτασμού της τελευταίας μέρας του χρόνου (Hogmanay) στη Σκωτία θα μεταφερθεί online και θα παρουσιαστεί από τον ηθοποιό David Tennant.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Οι περσινοί εορτασμοί για το νέο έτος στην παραλία Copacabana

Η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού και η παρούσα της κατάσταση δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με πυροτεχνήματα για τις 31 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτές είναι οι 5 πιο συγκινητικές διαφημίσεις που έχουμε δει τα Χριστούγεννα12.09.2018

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το «Times Square Ball Drop» είναι μία από τις πιο εμβληματικές εκδηλώσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Η μπάλα θα πέσει και πάλι φέτος, αλλά το πάρτι, όπου συνήθως εκατοντάδες χιλιάδες πλημμύριζαν τη διάσημη διασταύρωση με LED, θα διεξαχθεί φέτος με μία άκρως περιορισμένη ομάδα κοινωνικά αποστασιοποιημένων επίτιμων παρευρισκομένων. Οποιοσδήποτε άλλος θα μπορεί να απολαύσει το εορταστικό γεγονός από την οθόνη του. Θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια παράσταση από την τραγουδίστρια Gloria Gaynor, η οποία θα ερμηνεύσει στην αλλαγή του χρόνου το επίκαιρο…«I Will Survive».

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια

Το Grand Park του Λος Άντζελες φέτος θα διοργανώσει Πρωτοχρονιάτικο πάρτι με μία συναυλία διάρκειας 90 λεπτών μέσω streaming. Καθώς τα κρούσματα κορονοϊού στη νότια Καλιφόρνια αυξάνονται ραγδαία, τα μέτρα εγκλεισμού προβλέπεται μάλιστα να παραταθούν μέσα στο 2021.

Λας Βέγκας, Νεβάδα

Η επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από τον παγκοσμίου φήμης δρόμο του Βέγκας, όπου άλλοτε συγκεντρώνονταν 300.000 άτομα, ακυρώνεται για φέτος.

Το παραδοσιακό πάρτι στο κέντρο του «Vegas’s Freemont Street» δεν θα είναι το ίδιο, αλλά πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Πέρυσι περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στο πάρτι. Φέτος, μόνο εκείνοι με τα βραχιολάκια περιορισμένης διανομής θα μπορούν να το απολαύσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα στυλιστικά trends που καθόρισαν το 2020 και δεν θα αποχωριστούμε σύντομα12.09.2018

Πηγή: Sky News

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b