MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, του Κάρολου Ντίκενς σε online προβολή

Η πιο εμβληματική ιστορία των γιορτών έρχεται φέτος σε online θεατρική παράσταση έως τις 17 Ιανουαρίου του 2021, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
author-image Εύα Μουστεράκη

Η παράσταση «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», βασισμένη στο έργο του Κάρολου Ντίκενς ζωντανεύει ξανά –διαδικτυακά αυτή τη φορά.

Τη μετάφραση -η οποία παραμένει πιστή στο πρωτότυπο κείμενο του Ντίκενς- υπογράφει η Μαρία Σ. Μπλάνα, ενώ τη διασκευή και τη σκηνοθεσία η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη. Στον ρόλο του Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο Θανάσης Κουρλαμπάς.

Μαζί του, ένας 14μελής θίασος, γεμάτος ενέργεια, που φέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από το σκηνικό της Μαρίας Φιλίππου, τα κοστούμια της Πολυτίμης Μαχαίρα, τις πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα τραγούδια των Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου, τις χορογραφίες της Χριστίνας Φωτεινάκη, τα videoart της Ερατώς Τζαβάρα και του Robin Beer και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς της Χριστίνας Θανάσουλα. 

Ντίκενς

H κινηματογράφηση έχει γίνει εν ώρα παράστασης από τρεις κάμερες υψηλής ποιότητας σε ανάλυση full hd και με τον φυσικό ήχο της παράστασης, από την εταιρία Make Your Own Films.

Δείτε δείγμα της κινηματογραφημένης παράστασης εδώ:

Υπόθεση

Ο πλούσιος και τσιγκούνης Εμπενίζερ Σκρουτζ (Θανάσης Κουρλαμπάς), ο οποίος μισεί κυριολεκτικά τα Χριστούγεννα, βιώνει μέσα σε μία μόνο νύχτα, μία αποκάλυψη τρομαχτική, μα συνάμα τόσο λυτρωτική…

Ντίκενς

Έπειτα από την «επίσκεψη» του νεκρού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλεϊ (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε βίντεο), τον επισκέπτονται τρία Πνεύματα. Το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Παρόντος και το Πνεύμα των Χριστουγέννων του Μέλλοντος. Ο άσπλαχνος Σκρουτζ, αγγίζοντας συναισθήματα που είχε για χρόνια ξεχασμένα, μαλακώνει και πλημμυρίζει από αγάπη, μαθαίνοντας να γιορτάζει τα Χριστούγεννα -αλλά και την κάθε ημέρα- όπως τους αξίζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMegaron Online: Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας της Μουσικής σε μια live stream συναυλία για τα Χριστούγεννα12.09.2018

Με την αγορά του εισιτηρίου, δίνεται η δυνατότητα δωρεάς στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Οδηγίες σύνδεσης στην πλατφόρμα streaming

Καταχωρείτε τον κωδικό από το εισιτήριο της ticket master που έχετε προμηθευτεί (αρχείο PDF-κάτω από το barcode), στην πλατφόρμα του streaming https://page.inplayer.com/apriori/επιλέγοντας την παράσταση και στη συνέχεια πατώντας το κουμπί ΔΕΙΤΕ.

Κατά την πρώτη χρήση απαιτείται η εγγραφή στην πλατφόρμα, είτε με όνομα, διεύθυνση email και κωδικό πρόσβασης, είτε με σύνδεση μέσω ενός από τα διαθέσιμα κοινωνικά δίκτυα. Για κάθε επόμενη χρήση απαιτείται σύνδεση στην πλατφόρμα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν κατά την εγγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ωραία Κοιμωμένη, από το μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου στο Christmas Theater Online12.09.2018

Ο κάθε κωδικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ κατά την περίοδο ισχύος του, η οποία έχει οριστεί έως τις 17 Ιανουαρίου 2021 στις 14:00, οπότε και λήγουν οι κωδικοί.

Η χρήση ενός κωδικού εξασφαλίζει την πρόσβαση στο βίντεο της παράστασης για 24 ώρες από τη στιγμή της χρήσης. Κατά την περίοδο των 24 ωρών, ο θεατής έχει πρόσβαση στην παράσταση από οποιαδήποτε συσκευή επιλογής του (smartphone, tablet, Η/Υ, smart TV) εφόσον συνδεθεί στην πλατφόρμα από μία συσκευή τη φορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το online streaming, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα της παράστασης στο facebook: https://www.facebook.com/achristmascarolGR

Το βιβλίο «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, σε μετάφραση Μαρίας Σ. Μπλάνα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κουκούτσι και πωλείται σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Λίγα λόγια από την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

«Φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως τόσα άλλα που έχουμε ζήσει. Δεν θα τα γιορτάσουμε το ίδιο, δεν θα τα βιώσουμε το ίδιο, δεν θα καταφέρουμε να αγκαλιαστούμε και να έρθουμε κοντά με όλους τους δικούς μας ανθρώπους. Βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση και μέσα σ’ αυτή προσπαθούμε να ξετρυπώνουμε φωτεινές, ελπιδοφόρες στιγμές. Αυτός είναι και ο λόγος που θελήσαμε -και εγώ και οι συνεργάτες μου- η υπέροχη αυτή χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς, που με τόση αγάπη και θέρμη έχουμε δημιουργήσει, να κρατήσει ξανά συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους. Έστω κι έτσι… μέσα από την οθόνη. Είθε, το Πνεύμα των Χριστουγέννων να ταξιδέψει και φέτος, να πλημμυρίσει τα σπίτια με αστερόσκονη Αγάπης και Ευσπλαχνίας και να μαλακώσει κάθε σκληρή, πονεμένη καρδιά. Ακόμα κι αυτή του Σκρουτζ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Μεγάλη Χίμαιρα: Δύο επιπλέον live streaming μεταδόσεις της παράστασης από το Θέατρο Πορεία12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κάρολος Ντίκενς
Μετάφραση: Μαρία Σ. Μπλάνα
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Μουσική: Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη

Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μπάζας, Νίκος Βατικιώτης, Κατερίνα Νικολοπούλου, Αλεξία Στολιδάκη, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Γιάννης Φιλίππου, Βασίλης Φακανάς, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Άννα Μάγκου, Φώτης Κουτρουβίδης, Ιωάννα Δαρμή, Φαίδων Καχτίτσης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Διάρκεια: 85’
Τιμές Εισιτηρίων: 9€ (Ειδική τιμή για ομαδικά εισιτήρια εταιριών, σχολείων, δήμων και συλλόγων, κατόπιν συνεννόησης. Υπεύθυνη: Σίσσυ Δημάκη 6934606151)
Διάρκεια Παραστάσεων: έως τις 17 Ιανουαρίου του 2020
Πληροφορίες: 9€ (Ειδική τιμή για ομαδικά εισιτήρια εταιριών, σχολείων, δήμων και συλλόγων, κατόπιν συνεννόησης. Υπεύθυνη: Σίσσυ Δημάκη 6934606151)
Μοντάζ: Robin Beer
Διασκευή: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Link Εισιτηρίων: https://help.ticketmaster.gr/hc/el
Πληροφορίες Χώρου: Για αγορά εισιτηρίων δείτε εδώ https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005164.html ή καλέστε στο 210 89 38 111 (Ώρες Λειτουργίας: 10:00-21:00 Καθημερινές & 17:00-21:00 Σαββατοκύριακο). Ψηφιακό Κέντρο Εξυπηρέτησης της Ticketmaster: https://help.ticketmaster.gr/hc/el
Φωτογραφίες: GRIDFOX
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b