MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Η Ωραία Κοιμωμένη, από το μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνου στο Christmas Theater Online

Η παράσταση του μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου, «Η Ωραία Κοιμωμένη», σε χορογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, έρχεται, 16-17 Ιανουαρίου 2021, στο Christmas Theater Online.

Monopoli Team

Αυτά τα Χριστούγεννα ζήστε την μαγεία του κλασικού μπαλέτου από το σπίτι σας με μια από τις σπουδαιότερες παραστάσεις του μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου. Η «Ωραία Κοιμωμένη» έρχεται, 16-17 Ιανουαρίου 2021 , στο Christmas Theater On Line.

https://www.viva.gr/tickets/dance/streaming/i-oraia-koimomeni-skala-milanou/

«Η Ωραία Κοιμωμένη»: Λίγα λόγια για το έργο

Εάν υπάρχει ένα μπαλέτο που ανήκει στη La Scala, είναι η παραγωγή της «Ωραίας Κοιμωμένης» του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, που δημιουργήθηκε για την Σκάλα το 1966 με τους Carla Fracci και Nureyev στους κύριους ρόλους. Πραγματοποιήθηκαν 152 παραστάσεις μέχρι το 2007. Τότε η παράσταση σταμάτησε και η «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι έμεινε σιωπηλή για οκτώ χρόνια μέχρι να «ξυπνήσει» και πάλι το 2015 όπου ο Αλεξέι Ρατμάνσκι την αναβίωσε, πάντα με βάση την εμβληματική χορογραφία του Νουρέγιεφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι: Πρωτοχρονιάτικη συναυλία στο Christmas Theater Online12.09.2018

Η «Ωραία Κοιμωμένη» γράφτηκε το 1890 και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπαλέτου, όχι μόνο ως ένα εξαιρετικό έργο, αλλά και ως η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Τσαϊκόφσκι στη μουσική για μπαλέτο. Ο συνθέτης εμπότισε την παραμυθένια πλοκή με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία ̶ μια ιστορία αθωότητας, που αγγίζει τα όρια του κινδύνου, εντέλει όμως σώζεται από την αγάπη.

Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στην Αγία Πετρούπολη στις 14 Ιανουαρίου 1890. Ήταν το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του Μπαλανσίν (στο περίφημο Θέατρο Μαριίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Royal Ballet στις Ηνωμένες Πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του το Royal Opera House στο Κόβεν Γκάρντεν του Λονδίνου το 1946, μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 1966 ο Νουρέγιεφ δίνει την δική του εκδοχή για την Σκάλα του Μιλάνου σε μια παράσταση όπου ήταν και πρωταγωνιστής στον ρόλο του πρίγκιπα Ντεζιρέ.

Ένα ταξίδι σε έναν παραμυθένιο κόσμο

Το μπαλέτο της Ωραίας Κοιμωμένης μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα ζωντανεύει, μέσα από έναν αψεγάδιαστο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του Τσαϊκόφσκι, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι δικές μας επιλογές με ταινίες και σειρές που θα δούμε αυτά τα Χριστούγεννα στην COSMOTE TV12.09.2018

130 χρόνια μετά την πρώτη πρεμιέρα, η Σκάλα του Μιλάνου μας παρουσιάζει την δική της ιστορική εκδοχή πάνω σε χορογραφία του θρύλου Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Αυτά τα Χριστούγεννα ζήστε το κλασικό μπαλέτο στα καλύτερά του στο σπίτι σας με έναν κωδικό! Ζήστε τα Χριστούγεννα με το Christmas Theater On Line!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Φράνκα Σκουαρτσιαπίνο
Κοστούμια: Φράνκα Σκουαρτσιαπίνο
Μουσική Διεύθυνση: Φέλιξ Κορομπόφ
Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Φωτισμοί: Μάρκο Φίλιμπεγκ
Χορογραφία: Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Παίζουν: Πολίνα Σεμιόνοβα και Τιμοφέι Αντριγιασένκο

Διάρκεια: 180 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 15€
Πληροφορίες: Προπώληση: 211 77 01 700, www.viva.gr, www.christmastheater.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 16/1 και Κυριακή 17/1 στις 16:00 και στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/streaming/i-oraia-koimomeni-skala-milanou/
Πληροφορίες Χώρου: https://ct.gr/ | Πληροφορίες: 211 77 01 700
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b