ΣΥΝΤΑΓΗ
Cheesecake πραλίνας-καφέ από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Ένα υπέροχο cheesecake, με τραγανή βάση μπισκότου και απολαυστική κρέμα πραλίνας-καφέ στη μέση, καλυμμένο με λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.
Monopoli Team
13.12.2020
Υλικά (για τη βάση)
- 250 γρ. μπισκότα oreo
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κιλό πραλίνα φουντουκιού
- 1 κιλό κρέμα τυριού
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. κόκκους καφέ εσπρέσο
- 8 γρ. νεσκαφέ σε σκόνη
- 10 γρ. ζελατίνη
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. κρ. γάλακτος με 35% λιπαρά
- καραμελωμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Για τη βάση του cheesecake
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
- Σπάτε τα μπισκότα στο πολυμίξερ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
- Στρώνετε τα μπισκότα σε αποσπώμενη φόρμα (22 εκ.) πιέζοντας τα με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για την κρέμα του cheesecake
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το τυρί κρέμα μαζί με την πραλίνα και χτυπάτε με το φτερό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ταυτόχρονα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τους κόκκους καφέ και το νες καφέ σκόνη για 5 λεπτά περίπου από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός.
- Βάζετε σε ένα μπολάκι παγωμένο νερό και παγάκια και ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
- Σουρώνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε τη ζελατίνη που έχει μαλακώσει αφού την στίψετε πολύ καλά και ανακατεύετε να λιώσει.
- Αφήνετε να κρυώσει τελείως το μείγμα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα της κρέμας γάλακτος ρίχνετε σταδιακά στην κρέμα τυρί πραλίνα χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.
- Αδειάζετε το μείγμα τυριού πραλίνας καφέ στη βάση των μπισκότων και τοποθετείτε στο ψυγείο για να παγώσει τουλάχιστον για 3 ώρες.
- Στη συνέχεια ετοιμάζετε την γκανάζ.
- Σπάτε σε κομματάκια τη σοκολάτα μέσα σένα γυάλινο μπολ και ρίχνετε καυτή την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε λίγα λεπτά και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
- Ρίχνετε σιγά σιγά (αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) τη γκανάζ επάνω στο παγωμένο cheesecake πραλίνα καφέ και βάζετε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Όταν πρόκειται να σερβίρετε ανοίγετε με προσοχή την αποσπώμενη φόρμα (με ένα μαχαίρι περιστρέφετε γύρω γύρω το δαχτυλίδι της φόρμας για να την βοηθήσετε να ανοίξει) και στολίζετε με καραμελωμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚέικ πορτοκάλι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αεροσυνοδός αποκάλυψε γιατί πρέπει να ενεργοποιούμε τη λειτουργία πτήσης στα smartphones
«Πόλεμος» Τουρκίας – ΕΕ για το κεμπάπ: Τι συμβαίνει με το… ντονέρ της έριδος
Φοβερή συνταγή για σορμπέ λεμόνι
Η Μαρίνα Σάττι εξηγεί για το μονόπλανο που θα δούμε στη σκηνή της Eurovision
Μυρίζει έντονα η ανάσα σου; 3 πανεύκολοι τρόποι να το διορθώσεις άμεσα
O Eric Prydz και ο Kolsch headliners του Primer Music Festival 2024
Met Gala 2024: Η τρίτη εμφάνιση της Ζεντάγια ήταν φόρεμα της Celia Kritharioti
‘Ήθος”: Η Μαρίτα Παπαρίζου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
5 αθώες συνήθειες που σου προκαλούν άγχος χωρίς να το καταλαβαίνεις
“Πρεμιέρα” για τη νέα εποχή του εμβληματικού Cine Paris