MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κέικ πορτοκάλι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου

Απολαυστικό κέικ πορτοκάλι για να συνοδεύσετε τον καφέ σας με τον πιο γλυκό τρόπο!

Monopoli Team

Υλικά:
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι  
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική  
  • 100 ml ηλιέλαιο  
  • 3 αυγά  
  • 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ  
  • 1/2 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική  
  • 1 πρέζα αλάτι  
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά) 

Για το γλάσο πορτοκαλιού:
  • Χυμός από ένα πορτοκάλι  
  • Ζάχαρη άχνη  

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι το κόβουμε σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη να γίνει σαν κρέμα. 
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ηλιέλαιο σιγά σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
  • Τέλος προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι και αν θέλουμε σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. 
  • Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ πολύ καλά και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  • Στην συνέχεια την αλευρώνουμε πολύ καλά και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και χτυπάμε δύο τρεις φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο για να μην έχει κενά το κέικ.
  • Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. 
  • Όταν κρυώσει αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 με 25  λεπτά περίπου και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.  Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη ή γλάσο πορτοκαλιού.  

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε χυμό από ένα πορτοκάλι και προσθέτουμε ζάχαρη άχνη τόση ώστε να γίνει παχύρρευστο το μείγμα. Με αυτό  το γλάσο περιχύνουμε το κέικ πορτοκαλιού. 

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒελουτέ σούπα κολοκύθας από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b