MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Άνια Τέιλορ-Τζόι: Ποια είναι η πρωταγωνίστρια του «The Queen’s Gambit» που σαρώνει στο Netflix;

Η νεαρή ηθοποιός που ερμηνεύει την σκακίστρια Μπεθ, στη σειρά για την οποία μιλάνε όλοι, είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα και πολυσυζητημένα πρόσωπα των ημερών.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Το πρόσωπό της υπάρχει τυπωμένο στα περισσότερα εξώφυλλα περιοδικών και σε μεγάλο μέρος των social media, αφού όλοι θέλουν να μιλήσουν για το πόσο πολύ τους άρεσε η σειρά «The Queen’s Gambit» και η πρωταγωνίστρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«The Queen’s Gambit»: Έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης στο Netflix12.09.2018

Μιλάμε φυσικά για την Άνια Τέιλορ-Τζόι, την ηθοποιό που ερμηνεύει την ταλαντούχα σκακίστρια Μπεθ, στην πιο δημοφιλή σειρά του Netflix, αυτή τη στιγμή. Ούσα η ίδια πολύ ταλαντούχα, η Τζόι έχει καταφέρει σε μια δύσκολη χρονιά για όλους μας, να γίνει το επίκεντρο πολλών συζητήσεων, τόσο για την ερμηνευτική της δυνατότητα, όσο και για την περίεργη και απόκοσμη ομορφιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτοί είναι οι 10 πιο περιζήτητοι ηθοποιοί της νέας γενιάς του Χόλιγουντ12.09.2018

Η επόμενη «Furiosa» δε νιώθει όμορφη

Πρόσφατα, δήλωσε σε συνέντευξη, πως δεν αισθάνεται όμορφη, ενώ αποκάλυψε πως μικρή δεχόταν bullying από τους συμμαθητές της για την εξωτερική της εμφάνιση. Οι παραγωγοί του Χόλιγουντ δεν φαίνεται να συμφωνούν, αφού δίνουν στη Τζόι πολύ καλούς ρόλους, ενώ δημοσιεύματα τη θέλουν να πρωταγωνιστεί σε spin-off της ταινίας «Mad Max» ως «Furiosa», ρόλο που ερμήνευσε τελευταία η Σαρλίζ Θέρον στο σινεμά. Πώς ξεκίνησε όμως τα πρώτα βήματά της στο χώρο, η νεαρή Άνια;

Καταγωγή και οικογένεια

Η 24χρονη Άνια Τέιλορ-Τζόι είναι Αμερικανο-βρετανή με καταγωγή από την Αργεντινή. Ο πατέρας της είναι Σκωτσέζος-Αργεντινός και η μητέρα της έχει καταγωγή από τη Ζάμπια. Γεννήθηκε στο Μαΐάμι της Φλόριντα και μεγάλωσε στο Μπουένος Άιρες μέχρι τα έξι της χρόνια. 2 χρόνια αργότερα, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Λονδίνο, όπου έμαθε να μιλάει αγγλικά με τη βοήθεια των βιβλίων «Χάρι Πότερ».

Όταν έκλεισε τα 14 χρόνια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ, όταν την ανακάλυψε μια κυνηγός ταλέντων έξω από ένα κατάστημα «Harrods». Εκεί γνώρισε ατζέντη και έκλεισε τις πρώτες της δουλειές στη τηλεόραση.

Πρώτοι ρόλοι

«Η Μάγισσα»

Ο ρόλος που την έβαλε στο κινηματογραφικό προσκήνιο ήταν αυτό της μάγισσας, στην ομώνυμη ταινία τρόμου του Ρόμπερτ Ίγκερς, το 2015. Δυο χρόνια αργότερα, επαινέθηκε για τη ταινία τρόμου «Split», όπου στάθηκε επάξια δίπλα στις πολλαπλές προσωπικότητες του Τζέιμς Μάκαβοϊ. Το 2019 ακολούθησε το σίκουελ της ταινίας, «Glass», καθώς και η διάσημη σειρά εγκλήματος «Peaky Blinders».

«Split»

Emma

Φέτος πρωταγωνίστησε στην κωμική μεταφορά του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, «Emma», που γνώρισε κριτική και εμπορική απήχηση, μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας. Η Άνια δήλωσε για τη ταινία: «Η πρώτη μου σκέψη όταν πήρα τον ρόλο ήταν «Θα είμαι η πρώτη άσχημη Emma και δεν μπορώ να το κάνω», καθώς η πρώτη φράση της ταινίας είναι «Είμαι όμορφη, έξυπνη και πλούσια», δείχνοντας την ανασφάλεια που νιώθει για την εξωτερική της εμφάνιση, που θεωρεί πολύ περίεργη.

«The Queen’s Gambit»

Η Τζόι έγινε παγκοσμίως γνωστή με την μίνι σειρά του Netflix, «The Queen’s Gambit». Ο ρόλος της ορφανής Μπεθ, μιας σκακιστικής ιδιοφυΐας που παλεύει με τον εθισμό στις ουσίες και το αλκοόλ, έμελλε να ταυτιστεί με το πρόσωπό της. Οι κριτικοί κάνουν λόγο για ένα ταλέντο που θα κάνει σπουδαία πράγματα στο κινηματογράφο και μια ιδιαίτερη ομορφιά, με χαρακτηριστικά μάτια και βλέμμα, που «μπορεί να κόψει την κάμερα στα δύο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Queen’s Gambit: Γιατί όλοι μιλούν γι’ αυτή τη νέα μίνι σειρά του Netflix;12.09.2018

Επόμενες ταινίες

Τον επόμενο χρόνο, αν όλα πάνε καλά, θα την απολαύσουμε σε ένα ακόμα θρίλερ, με τίτλο «Last Night in Soho». Επίσης, έχει ξεκινήσει τη δεύτερη συνεργασία της σε ταινία του Ρόμπερτ Ίγκερς, όπου θα συμπρωταγωνιστεί πλάι στη Νικόλ Κίντμαν, τον Γουίλεμ Νταφόε και την Μπιορκ, στην ιστορική ταινία εκδίκησης «The Northman». Τέλος, θα την δούμε στο ριμέικ του κλασικού φιλμ τρόμου «Νοσφεράτου» και φυσικά, ως το φεμινιστικό είδωλο της «Furiosa».

Η Άνια Τέιλορ- Τζόι φαίνεται πως αγαπάει τα φιλμ τρόμου και θριαμβεύει σε αυτά, διαλέγοντας πάντα δυναμικούς, έξυπνους και καλογραμμένους ρόλους, που ίσως της χαρίσουν ένα Όσκαρ στο μέλλον, όπως ακούγεται. Αναμένουμε για να το μάθουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤhe Queen’s Gambit: Υπάρχουν στ’ αλήθεια αυτά τα τρία ξενοδοχεία;12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b