MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τhe Queen’s Gambit: Υπάρχουν στ’ αλήθεια αυτά τα τρία ξενοδοχεία;

Η σειρά Τhe Queen’s Gambit έχει την αισθητική των 60s από τα ρούχα μέχρι την διακόσμηση. Τρία ξενοδοχεία που προβάλλονται στη σειρά υπάρχουν άραγε στην πραγματικότητα; Το ταξιδιωτικό blog TheHotelTrotter μας δίνει την απάντηση.

Τhe Queen's Gambit
Τhe Queen's Gambit
Monopoli Team

Η επιτυχημένη σειρά του Netflix “Τhe Queen’s Gambit” έχει εντυπωσιάσει με την πλοκή και το στυλ της πρωταγωνίστριας. Με θεματική τα τουρνουά σκάκι που δίνει η κεντρική ηρωίδα Μπεθ Χάρμον, έχουμε την ευκαιρία να δούμε ορισμένα πανέμορφα ξενοδοχεία. Μένει σε διάφορα πολυτελή ξενοδοχεία που φέρουν τον αέρα της δεκαετίας του 1960 και του Ψυχρού Πολέμου. Ωστόσο, υπάρχουν στ’ αλήθεια όλα αυτά;

1. Hotel Mariposa, Las Vegas

Στο 3ο επεισόδιο με τίτλο “Doubled Pawns”, η Μπεθ ταξιδεύει στο Las Vegas με τη μητριά της για τον US OPEN διαγωνισμό. Το ξενοδοχείο στο οποίο κατευθύνονται εντυπωσιάζει ήδη από την εξωτερική του όψη κι αργότερα και με το λόμπι στην είσοδο. Όλοι οι χώροι βγάζουν μια ρετρό αισθητική, με γεωμετρικά σχήματα και παστέλ χρώματα. Η διακόσμηση μαζί με την αρχιτεκτονική μάς παραπέμπουν στους Σκανδιναβούς καλλιτέχνες.

The Palais am Fukturm

The Palais am Fukturm

Το ξενοδοχείο δεν υπάρχει στ’ αλήθεια. Πρόκειται, ωστόσο, για έναν τεράστιο εκθεσιακό χώρο στο Βερολίνο που χτίστηκε το 1956. Σχεδιάστηκε από τον Bruno Grimmek και ονομάζεται The Palais am Fukturm.

2. Aztek Palace, Mexico City

Στο 4ο επεισόδιο με τίτλο “Middle Game” η Μπεθ με την Άλμα, ταξιδεύουν στην πόλη του Μεξικό για ένα ακόμη τουρνουά. Μένουν σε αυτό το εντυπωσιακό ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης που δείχνει ιδιαίτερα επιβλητικό.

Friedrichstadt Palast

Friedrichstadt Palast

Το κτίριο βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο Βερολίνο και ονομάζεται Friedrichstadt Palast. Χτίστηκε το 1984 και θεωρείται το τελευταίο κτίριο που χτίστηκε στην Ανατολική Γερμανία πριν την πτώση του Τείχους. Έκτοτε, αποτέλεσε ορόσημο για την ενοποιημένη Γερμανία χαρίζοντας θεάματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown και The Queen’s Gambit: Τα εντυπωσιακά κοστούμια από τις σειρές σε μία ψηφιακή έκθεση12.09.2018

3. Moscow Hotel

Στο τελευταίο επεισόδιο, η πρωταγωνίστρια βρίσκεται στην Μόσχα ως απόλυτα επιτυχημένη παίκτρια σκάκι. Μας αποκαλύπτεται αυτό το ξενοδοχείο με έντονα στοιχεία της σοβιετικής αρχιτεκτονικής -γκρι χρώματα, τεράστιοι χώροι και λιτές γραμμές.

Kino International

Kino International

Η πρόσοψη ανήκει σε μια πολυκατοικία στη λεωφόρο Κarl Marx στο Βερολίνο και το εσωτερικό ανήκει στο Kino International. Χτίστηκε το 1963 κι ήταν ένα από τα θέατρα του Ανατολικού Βερολίνου.

Πηγή: TheHotelTrotter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b