MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Νάντια Κοντογεώργη: 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την ηθοποιό

Η ταλαντούχα ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη έγινε γνωστή με τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά «Κάτω Παρτάλι». Φέτος, ανέλαβε χρέη παρουσιάστριας στην εκπομπή «ΦλΕΡΤ» της δημόσιας τηλεόρασης. Ας την γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα.

Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος. Πηγή: ΕΡΤ.
author-image Ευθυμία Πουλάδη

Η Νάντια Κοντογεώργη έγινε ευρέως γνωστή σε όλη την Ελλάδα, όταν πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη κωμική σειρά του MEGA, «Κάτω Παρτάλι», το 2014. Το μπρίο και οι έξυπνες ατάκες της κακομαθημένης Βίβιαν, αναδείχθηκαν μέσα από την γλυκιά και ταλαντούχα ηθοποιό.

Φέτος, την απολαμβάνουμε στην ΕΡΤ, στην οποία παρουσιάζει ένα καθημερινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο με όνομα «φλΕΡΤ» και στο MEGA, όπου προβάλλεται σε επανάληψη το «Κάτω Παρτάλι».

Αν και αυτή την περίοδο δεν μπορεί να δουλέψει στο θέατρο, το οποίο αγαπάει πολύ, η Νάντια Κοντογεώργη έχει βρει μια σταθερή θέση στη τηλεόραση, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερη την ηθοποιό, μέσα από 10 facts για εκείνη:

1.Η Αδαμαντία Κοντογεώργη, όπως είναι το κανονικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 5 Σεπτεμβρίου 1983 και είναι 37 ετών. Η καταγωγή της είναι από τα Καλάβρυτα.

2. Αδερφός της είναι ο Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών της ελληνικής κυβέρνησης.

3. Αποφοίτησε από το κολέγιο Αθηνών και πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών αλλά την εγκατέλειψε για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Ο πατέρας και ο αδερφός της είναι δικηγόροι.

4. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και έχει παρακολουθήσει σεμιναριακά μαθήματα θεάτρου και δημιουργικότητας για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

5. Το ντεμπούτο της στη τηλεόραση το έκανε στη ηλικία των δεκατεσσάρων ετών, στη σειρά «Δανεικός Πατέρας». Ακολούθησε το 2005, η συμμετοχή της στη σειρά «Έρωτας».

6. Την τηλεοπτική σεζόν 2016-17 πρωταγωνίστησε στη γνωστή κωμική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» του σταθμού ALPHA, δίπλα στον Γιώργο Χρυσοστόμου.

7. Τη σεζόν 2019-2020 συμμετείχε στη κωμική σειρά του ΑΝΤ1, «Πέτα τη Φριτέζα», που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2020, λόγω προβλημάτων με τον κορονοϊό.

8. Θεατρικά έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις, όπως: «Θα Σε Πάρω Να Φύγουμε» (2013), «Ο Βιολιστής Στη Στέγη» (2005), «Chicago» (2012) -για το οποίο μάλιστα υπήρξε υποψήφια το 2014 για το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»- «Η Μελωδία της Ευτυχίας» (2014), «Λυσιστράτη» (2014), «Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ» (2017), «Αναζητώντας τον Αττίκ»(2017), «Η Παναγία των Παρισίων» (2018) και «Matilda: The Musical» (2019).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nandia Kondogeorgi Official (@nandia_kondogeorgi)

9. Συμμετέχει κυρίως σε παραστάσεις μιούζικαλ, που είναι το αγαπημένο της είδος. Έχει επίσης καταπληκτική φωνή και λατρεύει να τραγουδά.

10. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα μαζί με τους συντελεστές της σειράς «Κάτω Παρτάλι», διεκδικώντας τα χρήματα που δεν πήραν ποτέ για τη δουλειά τους. Όπως έχει δηλώσει, θα ήθελε να υπάρξει και τρίτος κύκλος στη σειρά, καθώς αγάπησε τον ρόλο της Βίβιαν και πιστεύει ότι ήταν πολύ καλογραμμένη σειρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nandia Kondogeorgi Official (@nandia_kondogeorgi)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗλιάνα Παπαγεωργίου: 10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την παρουσιάστρια και μοντέλο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ψυχαγωγική εκπομπή «φλΕΡΤ» κρατάει συντροφιά στους τηλεθεατές, καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 16.00 το μεσημέρι, στην ΕΡΤ. #flert #nandiakondogeorgi

Η κωμική σειρά «Κάτω Παρτάλι» προβάλλεται σε επανάληψη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 22.00 μ.μ., στο MEGA. #katopartali

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b