MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Δωρεάν και ψηφιακά πέντε μικρού μήκους ταινίες για την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Το Φεστιβάλ Δράμας συμμετέχει με πέντε μικρού μήκους ταινίες στο ψηφιακό πολιτιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τέταρτος Τοίχος
Τέταρτος Τοίχος
Monopoli Team

Οι ταινίες θα προβληθούν δωρεάν την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17  Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού όπου παρουσιάζεται το​ ψηφιακό πολιτιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας και θα έχουν αγγλικούς υπότιτλους καθώς θα απευθύνονται (και) στο διεθνές κοινό, δίνοντας μια καλή ευκαιρία στους απανταχού θιασώτες της μικρού μήκους να πάρουν μια γεύση από την ελληνική σύγχρονη παραγωγή. 

Οι ταινίες που προτείνει το Φεστιβάλ, και οι οποίες εντάσσονται στην θεματική «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ», πραγματεύονται καυτά θέματα στην σύγχρονη Ευρώπηανήλικοι και μετανάστευση, παιδιά ασυνόδευτα, παιδιά-θύματα φτώχειας ή σχολικού εκφοβισμού, κλιματική αλλαγή, δημόσια υγεία και περιορισμός άσκησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Πρόκειται για τις εξής:

Παλλίροιες- το παραμύθι της θάλασσας  της Σταυριάννας Λίτσα

Η οικογένεια του μικρού Σαΐντ φτάνει στη Μυτιλήνη έχοντας αφήσει πίσω της έναν μεγάλο κίνδυνο. Πριν όμως διασχίσουν το Αιγαίο, ο πατέρας χάνεται στο πλήθος. Η μητέρα και τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο πατέρας έχει φυλακιστεί στην Ελλάδα και γράφουν ένα βιβλίο για να τον σώσουν. 

Παλλίροιες

Παλλίροιες

Ummi του Νίκου Αυγουστίδη

Ο εξάχρονος Μοχάμεντ, μόνος σε μια πολυσύχναστη παραλία του Αιγαίου, κρύβεται πίσω από έναν βράχο και παρακολουθεί τους λουόμενους περιμένοντας τη μητέρα του. Την έχασε στη θάλασσα, και τώρα πρέπει να τη βρει ξανά, για να συνεχίσουν μαζί το μεγάλο ταξίδι προς τη Δύση. «UMMI» σημαίνει ”μητέρα μου” στα Αραβικά . 

Ummi

Ummi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο COSMOTE TV Μovies Club βλέπουμε ταινίες αμέσως μετά την πρεμιέρα τους12.09.2018

Τέταρτος Τοίχος του Δημήτρη Γκότση

Ο τέταρτος τοίχος αποτελεί την αδιόρατη πλευρά του κοινωνικού ιστού, που μοιάζει αμετάβλητος, έχοντας ως μόνη διαφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ένας κόσμος που αναπαράγεται για να παράγει, επιβιώνοντας μάλλον ενστικτωδώς. Η ταινία βασίζεται πάνω στις σημειώσεις ενός οδοιπορικού που διήρκεσε δέκα μήνες. 

Τέταρτος Τοίχος

Τέταρτος Τοίχος

Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου

Στο Γυμνάσιο του Δημήτρη, ο Βασίλης με την παρέα του, μια ομάδα νταήδων, του προκαλούν τρόμο. Όταν μαθαίνει ότι πρέπει να πει την προσευχή, ο Βασίλης καταλαμβάνει όλη του τη σκέψη. Τι θα γίνει όμως όταν θα φτάσει η μέρα να σταθεί μπροστά στο σχολείο και κυρίως μπροστά σ’ αυτόν; 

Προσευχή

Προσευχή

Σπόρος της Ιφιγένειας Κοτσώνη

Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος, η Νάλα, ντίλερ λαχανικών, εντοπίζεται από την αστυνομία και καταδικάζεται σε 5 χρόνια «επανένταξη». Σε έναν κόσμο όπου η καλλιέργεια όλων των φυτών είναι παράνομη, ξετυλίγεται η ιστορία της μοναχικής αυτής «επαναστάτριας». 

Σπόρος

Σπόρος

H Ελληνική Προεδρία

Το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας συμπίπτει επίσης με την 70ή επέτειο ενός σημαντικού ιστορικού γεγονότος με καταλυτική επίδραση στην εξέλιξη της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Αυτό το γεγονός δεν είναι άλλο από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στις 4 Νοεμβρίου 1950, στη Ρώμη, σύμβαση, η οποία αποτελεί από τότε τη συνταγματική πυξίδα στο Ευρωπαϊκό σύστημα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ3ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Το πρόγραμμα12.09.2018

Η ευρύτερη θεματική της Προεδρίας γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρωπιστικές αξίες παρέχει τους άξονες για τις επιμέρους ψηφιακές εκθέσεις και εκδηλώσεις του προγράμματος.  

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b