MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Γιατί ο Βίγκο Μόρτενσεν επέλεξε να παίξει γκέι χαρακτήρα στην νέα του ταινία;

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ηθοποιός Βίγκο Μόρτενσεν μίλησε για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο “Falling” και για την επιλογή του να γράψει για τον εαυτό του έναν ρόλο ομοφυλόφιλου.

Βίγκο Μόρτενσεν και Τέρρι Τσεν στο Falling
Βίγκο Μόρτενσεν και Τέρρι Τσεν στο Falling
Monopoli Team

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ηθοποιός Βίγκο Μόρτενσεν μίλησε για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, την νέα ταινία “Falling”, ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε την επιλογή του να γράψει για τον εαυτό του έναν ρόλο ομοφυλόφιλου.

Συγκεκριμένα, η ταινία, την οποία ο Μόρτενσεν έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί, ακολουθεί την ιστορία του Τζον (Μόρτενσεν), του οποίου ο ομοφοβικός πατέρας Γουίλις αρχίζει να δείχνει συμπτώματα άνοιας, με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακομίσει μαζί με τον Τζον και τον σύζυγό του Έρικ στο Λος Άντζελες.

Στον ρόλο του πατέρα βλέπουμε τον Λανς Χένρικσεν (Alien), ενώ στον ρόλο του Έρικ τον Τέρρι Τσεν (House of Cards). Συμμετέχει επίσης η Λόρα Λίννεϊ (Ozark) και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.

Όταν λοιπόν ο Βίγκο Μόρτενσεν ερωτήθηκε για την επιλογή του να παίξει έναν γκέι χαρακτήρα ως ετερόφυλος άντρας, απάντησε αστειευόμενος: “Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους πρωκτολόγους που επέλεξα για τον ρόλο τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ“, αναφερόμενος σε έναν άλλο χαρακτήρα της ταινίας.

“Υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες που δεν θα έπαιζα. Δεν θα έπαιζε τον Έρικ, που υποτίθεται ότι είναι κινεζικής-χαβανέζικης καταγωγής” συνέχισε.

Έτσι, απάντησε, λοιπόν σε εκείνους που υπονόησαν ότι η επιλογή του να υποδυθεί έναν ομοφυλόφιλο στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο αποτελεί κάποιο είδους “pink-washing”. Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που καλούν τους σκηνοθέτες να επιλέγουν μέλη της LGBTQ+ κοινότητας για τέτοιους χαρακτήρες. Άλλοι πάλι, χαίρονται που ο Μόρτενσεν έκανε τον πρωταγωνιστή του ομοφυλόφιλο.

Ο ηθοποιός πάντως επέμεινε: “Όχι δεν επρόκειτο για κάποιο κόλπο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο καστ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, σε ένα διαδικτυακό reunion12.09.2018

Είπε επίσης ότι αποφάσισε να ξαναγράψει την σεξουαλικότητα του Τζον κατά τη διάρκεια μιας σκηνής που δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον σύντροφό του. “Σκέφτηκα, γιατί ο χαρακτήρας να έχει γυναίκα σύζυγο και όχι άντρα;” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ταινία κέρδισε το “Βραβείο Καλύτερης Ταινίας” στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Σεμπαστιάν. Στους κινηματογράφους θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b