MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ

“Η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής από την Βρετανία”: Βρετανοί τουρίστες αντιδρούν στα νέα μέτρα για τα ελληνικά νησιά

Μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να έβαλε κάποια ελληνικά νησιά στην “κόκκινη λίστα”, το BBC, η Daily Mail και άλλα βρετανικά μέσα, όμως, μεταφέρουν μία πολύ διαφορετική εικόνα.

Monopoli Team

Το βράδυ της Δευτέρας η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επισήμως, κάτι που πολλοί φοβούνταν: Οι τουρίστες που επιστρέφουν από επτά συγκεκριμένα ελληνικά νησιά θα μπαίνουν αμέσως σε καραντίνα 14 ημερών κατά την άφιξη τους στη χώρα. Τα νησιά που μπήκαν στην “κόκκινη λίστα” των Βρετανών είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος. Μάλιστα, το μέτρο θα έχει ισχύ από τις 4 π.μ. της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες να ψάχνουν πανικοβλημένοι τρόπο επιστροφής

Ο Υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Grant Shapps δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί καλύτερα δεδομένα για τον υπολογισμό του ρίσκου των δημοφιλών νησιών, ώστε να ξέρουν σίγουρα ποιοι προορισμοί θα προστίθενται και θα αφαιρούνται από την “κόκκινη λίστα” της Αγγλίας. Παράλληλα, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει να “τονωθεί” ο εσωτερικός τουρισμός στην Μ. Βρετανία.

Παρ’ όλ’ αυτά, τα βρετανικά μέσα που έχουν επικοινωνήσει με τουρίστες και επαγγελματίες του χώρου, δίνουν μία πολύ διαφορετική εικόνα. Από την μία, η διαχείριση της κατάστασης παρουσιάζεται ως “χαοτική”, αφού όλα έγιναν τελευταία στιγμή. Από την άλλη, οι Βρετανοί τουρίστες καταγγέλλουν ότι νιώθουν “μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ελλάδα παρά στην Αγγλία”.

Βρετανοί τουρίστες και μέσα αντιδρούν

Σύμφωνα με το BBC, ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία και τον τουρισμό ήταν λάθος. Βουλευτής της αντιπολίτευσης καταγγέλλει αργοπορία της κυβέρνησης, καθώς και “έλλειψη στρατηγικής”.

Παράλληλα, το BBC μίλησε με τουρίστες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη χώρα μας και όλοι φαίνεται να συμφωνούν πως η χώρα μας μοιάζει πιο ασφαλής. Η Beth Maybury, που βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές, δήλωσε ότι νιώθει “πιο άνετα εδώ απ’ ότι στην Αγγλία, καθώς δεν υπάρχει συνωστισμός, είναι πολύ πιο ήσυχα και με λιγότερο κόσμο απ’ ότι στην Βρετανία, ενώ υπάρχει και μεγαλύτερη αφοσίωση στα υγειονομικά μέτρα”.

Ίδιες αντιδράσεις μεταφέρει και η Daily Mail, που μιλά για “θυμό” των τουριστών και βολές κατά της κυβέρνησης να κατακλύζουν το Twitter. “Η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να μην ξέρει τι κάνει, μεταφέρουν διαφορετικά νούμερα, σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα”. Παράλληλα, το βρετανικό μέσο σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή τα ποσοστά μετάδοσης στην Ελλάδα είναι 19 στα 100 χιλιάδες, δηλαδή πιο χαμηλά από το όριο των 20 κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Times: 5 “μυστικά” ελληνικά νησιά για διακοπές χωρίς τον φόβο του συνωστισμού12.09.2018

Παράλληλα, η Skynews μιλά για επανάληψη του ίδιου λάθος που έγινε με την Ισπανία, όταν μπήκε στην “κόκκινη λίστα” της Αγγλίας τον Ιούλιο και σημειώνει ότι παρά τα αυξημένα κρούσματα στην ηπειρωτική χώρα, τα ελληνικά νησιά είναι σχετικά ασφαλή.

Τέλος, η Telegraph θίγει ακόμα έναν αγχωτικό παράγοντα για τους Βρετανούς τουρίστες, που είναι η ραγδαία αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Οι τουρίστες δηλώνουν ότι από την στιγμή της ανακοίνωσης του Υπουργού Μεταφορών οι αεροπορικές εταιρίες ανέβασαν τις τιμές στα ύψη, για να επωφεληθούν από τον πανικό των πολιτών. Αυτή τη στιγμή, η μόνη απευθείας πτήση  από την Σαντορίνη στο Χίθροου είναι 417 λίρες. Από τα Χανιά οι τιμές κυμαίνονται στις 380 λίρες, ενώ από τη Μύκονο στις 400 λίρες.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b