MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα διεθνή μέσα τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή των τουριστικών προορισμών

Κεντρικό θέμα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό, η είδηση για τα δύο στάδια επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ελλάδα.

Monopoli Team

Στο διάγγελμα του χθες Τετάρτη 20 Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα βάλει «μπρος τις μηχανές» για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου – την οποία καθυστέρησε η πανδημία του κορονοϊού – μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επανεκκίνηση σε δύο στάδια

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις από το εξωτερικό προς την χώρα μας, ενώ από την 1η Ιουλίου σε δεύτερη φάση, πρόκειται να απελευθερωθούν οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια. Από τη Δευτέρα 25 Μαϊου «απελευθερώνεται» ο εσωτερικός τουρισμός.

Οι τουρίστες που θα φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, ούτε θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Δεν θα ισχύει βέβαια το ίδιο για τους τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία που ευελπιστούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ισχύουσες πληροφορίες, θα μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή από τις διακοπές τους, στην χώρα τους.

Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών

«Τα γενικά πρωτόκολλα υγείας θα τηρηθούν, χωρίς αυτά να επισκιάζουν τον λαμπερό ήλιο ή τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την φράση του αυτή να δημοσιεύεται και σε σχετικό άρθρο της Βρετανικής εφημερίδας Guardian.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλάζιες Σημαίες: Στη 2η θέση παγκοσμίως οι ελληνικές παραλίες12.09.2018

Η Ελλάδα από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς

Ο απροσδόκητα επιτυχημένος χειρισμός της πανδημίας από την Ελλάδα καθιστά την χώρα ιδιαιτέρως δημοφιλή προορισμό για το φετινό καλοκαίρι, πράγμα που κρίνεται και ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Συγκεκριμένα, το BBC αναφέρεται στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη φράση του «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» που έχει κερδίσει η χώρα μας.

Οι πρώτοι τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν την χώρα μας από το εξωτερικό, θα είναι από τις Βαλκανικές, γειτονικές χώρες που έχουν σημειώσει χαμηλά ποσοστά μόλυνσης και θνησιμότητας από τον ιό και μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα εύκολα και οδικώς.

Σε μια προσπάθεια να καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική για το φετινό κρίσιμο καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα μειωθεί το ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τους επόμενους πέντε μήνες, καθιστώντας τα εισιτήρια πλοίων, αεροπλάνων και λεωφορείων φθηνότερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Θα μειωθεί επίσης το ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης, καθώς και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά.

Φυσικά, σε όλο το σχέδιο της επανεκκίνησης και στον τομέα του τουρισμού, συνεχίζει να τονίζεται η αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων, όπως είναι οι αποστάσεις και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι

Πέρυσι, η Ελλάδα προσέλκυσε ρεκόρ άφιξης τουριστών – συγκεκριμένα 33 εκατομμύρια επισκέπτες – αριθμός που ισοδυναμεί με το τριπλάσιο του πληθυσμού της. Περίπου τα 4 εκατομμύρια από αυτούς προέρχονταν από τη Μεγάλη Βρετανία.

Φέτος, οι εκτιμήσεις δείχνουν πως με λίγη τύχη η Ελλάδα θα προσελκύσει το ένα τρίτο αυτού του αριθμού, ενώ την ίδια στιγμή θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προετοιμάσει το έδαφος για το καλοκαίρι του 2021, που ο κίνδυνος θα έχει ξεπεραστεί!

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b